سخنگوی کمیسیون آموزش در مجلس با تأکید بر ضرورت معرفی آیین‌ها و سنت‌های ایرانی به نسل جوان، گفت: در فرهنگ و تاریخ ایران جشن‌ها و آیین‌های ریشه‌داری وجود دارد که با معرفی درست و برنامه‌ریزی فرهنگی و آموزشی می‌توانند جایگزین مناسبی برای جشن‌های وارداتی باشند؛ موضوعی که باید در برنامه‌های آموزشی مدارس نیز مورد توجه قرار گیرد.

کمیسیون آموزش احیای آیین‌های ایرانی در مدارس را پیگیری می‌کند / میراث فرهنگی نباید در برنامه‌های آموزشی به حاشیه برود

عمران عباسی‌کالی سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت با اشاره به رواج برخی جشن‌های وارداتی از جمله هالووین در میان جوانان، گفت: وقتی جشن‌هایی متعلق به فرهنگ غرب در جامعه ما شناخته می‌شوند، این پرسش مطرح است که چرا نسل جوان با آیین‌ها و سنت‌های اصیل ایرانی آشنایی کافی ندارد؛ در حالی که تاریخ و فرهنگ کشورمان سرشار از مناسبت‌ها و آیین‌هایی است که می‌توانند با معرفی جذاب و متناسب با زبان نسل امروز، مورد استقبال قرار گیرند.

نماینده مردم قائم‌شهر،سوادکوه، جویبار،سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس با تأکید بر ضرورت توجه نظام آموزشی به میراث فرهنگی و هویت تاریخی ایران، افزود: این موضوع نباید صرفاً به برگزاری چند مراسم مناسبتی محدود شود. آموزش‌ و پرورش می‌تواند با استفاده از ظرفیت کتاب‌های درسی، فعالیت‌های فوق‌ برنامه و برنامه‌های فرهنگی مدارس، دانش‌ آموزان را با آیین‌های ملی و بومی آشنا کند.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به امکان پیگیری این موضوع در کمیسیون، تصریح کرد: وزارت آموزش‌ و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توانند برنامه‌های خود را در این زمینه بررسی و ارائه کنند تا موضوع در کمیسیون آموزش نیز مطرح شود. لازم است میراث فرهنگی و آیین‌های ایرانی در کنار مناسبت‌هایی مانند نوروز و شب یلدا، در برنامه‌های هویت‌ بخش و تربیتی دانش‌آموزان جایگاه مشخصی داشته باشند.

آیین‌های ایرانی؛ ظرفیتی مغفول در محتوای آموزشی مدارس

عباسی‌کالی با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی و آیینی استان مازندران، اظهار کرد: آیین‌هایی همچون «۱۳ تیرماشو»، روایت اسطوره‌ای آرش کمانگیر، جشن‌های مرتبط با پیروزی فریدون بر ضحاک و آیین کشتی سنتی «لوچو» از جمله داشته‌های فرهنگی و تاریخی این منطقه هستند که می‌توانند در برنامه‌های آموزشی و فرهنگی مدارس معرفی شوند؛ این آیین‌ها صرفاً مراسم محلی نیستند بلکه حامل مفاهیمی مانند ایثار، فداکاری، جوانمردی، پهلوانی و تعلق به سرزمین هستند و آشنایی دانش‌آموزان با آنها می‌تواند به تقویت هویت ملی و شناخت ریشه‌های فرهنگی کشور کمک کند.

کمیسیون آموزش پیگیر جایگاه آیین‌های بومی در مدارس باشد

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با تأکید بر اینکه معرفی آیین‌های ایرانی نباید به مناسبت‌های رسمی تقویم محدود شود، گفت: مدارس می‌توانند با مشارکت دانش‌آموزان و خانواده‌ها، در طول سال به معرفی سنت‌های ملی و بومی بپردازند و زمینه آشنایی نسل جدید با تنوع فرهنگی و تمدنی ایران را فراهم کنند.

وی با بیان اینکه خانواده‌ها و مدارس هر دو در زنده نگه‌داشتن این آیین‌ها نقش دارند، افزود: ضروری است این ظرفیت در برنامه‌ریزی‌های آموزشی دیده شود و وزارت آموزش‌ و پرورش برای استفاده هدفمند از آن برنامه داشته باشد.

تقویت هویت ایرانی و دینی در کنار یکدیگر

عباسی‌کالی با اشاره به پیوند تاریخی فرهنگ ایرانی و هویت دینی، گفت: حفظ سنت‌های ایرانی به معنای نادیده گرفتن هویت دینی نیست؛ مردم ایران در طول تاریخ ضمن حفظ پیشینه فرهنگی خود، اسلام و تشیع را نیز پذیرفته‌اند و این دو هویت می‌توانند در کنار یکدیگر تقویت شوند.

نماینده مردم قائم‌شهر، سوادکوه،جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی، شناخت ریشه‌های تاریخی و فرهنگی و تقویت همبستگی ملی و مکتبی اهمیت بیشتری دارد و نظام آموزشی باید سهم مؤثرتری در معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و انتقال آن به نسل جوان ایفا کند./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار