نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس، از تعیین شهرستان کلات به‌ عنوان پایلوت اجرای عملیات آبخوان‌داری و پخش سیلاب در خراسان رضوی خبر داد و این تصمیم را حاصل بازدید تخصصی از طرح موفق آبخوان‌داری در شهرستان فسا عنوان کرد.

کلات پایلوت آبخوان‌داری خراسان رضوی می‌شود/ نسخه عملیاتی مقابله با کم‌آبی در کلات اجرا می‌شود

احسان عظیمی‌راد نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت با تشریح دستاوردهای سفر یک‌ روزه خود به شهرستان فسا در استان فارس، گفت: بازدید میدانی از طرح موفق آبخوان‌داری از طریق پخش سیلاب موسوم به «کوثر» در منطقه گربایگان، زمینه انتقال این تجربه ارزشمند به استان خراسان رضوی را فراهم کرد.

وی با اشاره به سابقه اجرای این طرح در شهرستان فسا افزود: چهار روستای منطقه گربایگان سال‌ها با بحران کم‌آبی مواجه بودند، اما با اجرای طرح آبخوان‌داری به همت مرحوم سید آهنگ کوثر و حمایت جهاد سازندگی و جهاد کشاورزی، بخش قابل توجهی از اراضی منطقه احیا شد و امروز نشانه‌های سرسبزی، توسعه پوشش گیاهی و کاشت گونه‌های متنوع در این منطقه کاملاً مشهود است.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس ادامه داد: از مجموع ۵ هزار هکتار اراضی مورد مطالعه در این منطقه، تاکنون ۲۲۰۰ هکتار زیر پوشش عملیاتی طرح قرار گرفته و نتایج آن نشان‌دهنده اثربخشی این مدل در مدیریت منابع آب و مقابله با بحران کم‌آبی است.

عظیمی‌راد با اشاره به برگزاری نشست تخصصی با حضور مسئولان سازمان مدیریت بحران کشور، مدیران حوزه جهاد کشاورزی و مسئولان اجرایی استان فارس اظهار داشت: در این سفر، توسعه اجرای طرح در ۲۸۰۰ هکتار باقیمانده منطقه، استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای حل مسئله کم‌آبی و تدوین برنامه عملیاتی ملی در حوزه آبخوان‌داری و آبخیزداری با برآورد هزینه‌های لازم، از مهم‌ترین مصوبات بود.

کلات پایلوت آبخوان‌داری خراسان رضوی می‌شود/ نسخه عملیاتی مقابله با کم‌آبی در کلات اجرا می‌شود

وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به شرایط اقلیمی شهرستان کلات و ضرورت مدیریت علمی منابع آب در شرق کشور، اعلام آمادگی کرده‌ایم این شهرستان به‌عنوان پایلوت اجرای عملیات آبخوان‌داری از طریق پخش سیلاب در خراسان رضوی انتخاب شود و به‌زودی جلسه‌ای تخصصی در استان برای آغاز فرآیند اجرایی تشکیل خواهد شد.

نماینده مردم مشهد و کلات در پایان خاطرنشان کرد: بهره‌گیری از الگوهای موفق داخلی، اتکا به دانش بومی و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، می‌تواند مسیر مدیریت پایدار منابع آب کشور را هموار کند و تجربه فسا نشان داد که با برنامه‌ریزی دقیق، حتی مناطق دچار تنش آبی نیز قابلیت احیا دارند./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار