خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1390/05/11 - 12:28
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس : کمیسیون ها
فولادگر تاکید کرد:(2)

مجلس واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش‌های شبه دولتی را خصوصی سازی نمی‌داند

رئیس کمیسیون اصل 44 مجلس با بیان اینکه مالکیت و مدیریت سهام عدالت در اختیار مردم نیست، و تا زمانی که مالکیت و مدیریت این سهام در اختیار صاحبان آن قرار نگیرد، واگذاری سهام عدالت خصوصی‌سازی محسوب نمی‌شود گفت: مجلس واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش‌های عمومی و شبه‌دولتی دیگر از طریق بورس یا فرابورس را، خصوصی‌سازی محسوب نمی‌کند.


به گزارش خبرنگار خانه ملت (www.icana.ir)،  حمیدرضا فولادگر در نشست بررسی عملکرد کمیسیون اصل 44 مجلس گفت: از نظر مجلس سهم بخش خصوصی در روند خصوصی‌سازی 13.5 درصد است و این آمار از نظر سازمان بازرسی کل 8 درصد اعلام شده است.



نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در تشریح وجود اختلاف آماری بین مجلس و سازمان بازرسی گفت: یکی از دلایل این اختلاف احتساب سهم واگذاری‌ها به بخش‌های عمومی و شبه‌دولتی است.



وی تاکید کرد: مجلس واگذاری شرکت‌های دولتی را به بخش‌های عمومی و شبه‌دولتی دیگر از طریق بورس یا فرابورس، خصوصی‌سازی محسوب نمی‌کند.



فولادگر افزود: یکی دیگر از دلایل به‌وجود آمدن این اختلاف آماری، احتساب سهم سهام عدالت در خصوصی‌سازی است.



نماینده مردم اصفهان در مجلس با بیان اینکه سهام عدالت خصوصی‌سازی واقعی نیست، گفت: سهام عدالت به دلیل اینکه مالکیت و مدیریت سهام به طور واقعی به مردم ارائه نشده است، خصوصی‌سازی واقعی محسوب نمی‌شود.



وی تصریح کرد: با تلاش مجلس در سال گذشته شرایط ورود شرکت‌های کارگذاری سهام عدالت در استان‌های مختلف به فرابورس و بورس آماده شده است که 27 استان با تغییر اساسنامه خود آمادگی ورود به بورس را پیدا کرده‌اند.



نماینده مردم اصفهان گفت: تا زمانی که مدیریت و مالکیت سهام عدالت به طور واقعی در اختیار مردم قرار نگیرد، واگذاری سهام عدالت خصوصی‌سازی محسوب نمی‌شود.



فولادگر یکی دیگر از دلایل اختلاف میان مجلس و سازمان بازرسی کل کشور را در ارائه آمار خصوصی‌سازی واقعی، موضوع رد دیون دانست و گفت: 25 درصد رد دیون که عمدتا شامل موسسات عمومی و دولتی و صندوق‌ها و سازمان‌های بازنشستگی است نیز به دلیل مدیران دولتی در راستای خصوصی‌سازی واقعی قرار نمی‌گیرند.



وی افزود: همچنین ارائه بلوکی سهام برخی از سازمان‌ها مانند مخابرات و یا شرکت‌های خودروسازی در بورس اغلب از سوی موسسات عمومی و یا وابسته به دولت خریداری می‌شود که این یکی دیگر از اختلافات مجلس و دولت در آمار ارائه شده است.



فولادگر تصریح کرد: اگر موضوع رد دیون، عرضه بلوکی سهام در بورس و فرابورس و واگذاری سهام عدالت را در آمار 8 درصدی سازمان بازرسی کل کشور بگنجانیم آمار 13.5 درصدی مجلس به دست می‌آید.



نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 60 درصد از واگذاری‌های سال جاری تاکنون انجام شده است، گفت: روند واگذاری‌ها از نظر سرعت عمل و حجم واگذاری‌ها بسیار خوب بوده است.



وی با انتقاد از کندی روند خصوصی‌سازی در کشور افزود: متاسفانه با تمام تلاشی که انجام شده است هنوز حضور بخش خصوصی در اقتصاد بسیار کم است.



فولادگر ادامه داد: کل سهم واقعی بخش خصوصی در اقتصاد تنها 13.5 درصد است.



رئیس کمیسیون اصل 44 مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت بخش تعاون در اقتصاد گفت: سهم این بخش بدون احتساب سهام عدالت در اقتصاد کشور در حدود 8 درصد است.



وی تاکید کرد: با توجه به 25 درصدی سهم در نظر گرفته شده برای بخش تعاون در اقتصاد کشور، سهم 8 درصدی کنونی بسیار ناچیز است.



نماینده مردم اصفهان در تشریح برنامه‌های کمیسیون اصل 44 نیز گفت: این کمیسیون تلاش دارد که تا پایان کار مجلس هشتم، لایحه ایجاد فضای مساعد کارآفرینی و رفع موانع کسب و کار را تهیه و در صحن علنی مجلس مطرح کند.



فولادگر افزود: اصلاح قانون تعاون و همچنین اصلاح قانون اصل 44 از جمله فعالیت‌های این کمیسیون تا پایان کار مجلس هشتم است.



وی با بیان رتبه 129 ایران در زمینه سهولت کسب و کار در جهان گفت: رتبه پایین ایران تدوین لایحه ایجاد فضای مساعد کارآفرینی و رفع موانع کسب و کار را در مجلس ضروری می‌سازد.



رئیس کمیسیون اصل 44 مجلس تاکید کرد: همه تلاش‌ها و فعالیت‌ها باید در راستای تحقق اهداف سیاست‌های اصل 44 متمرکز شود.

  • کد خبر : 55563
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم