خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/06/18 - 14:40
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : فرهنگی
نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس با تاکید بر لزوم تقویت تولید لوازم‌التحریر داخلی؛

نوشت‌افزار ایرانی توان تامین نیاز کشور و رقابت با کالای مشابه خارجی را دارد/ لزوم ممنوعیت واردات برخی اقلام لوازم‌التحریر خارجی به کشور

محمد وحیدی ضمن اشاره به تعداد بالای تولیدکنندگان داخلی لوازم‌التحریر و اقلام مدرسه‌ای و رشد کمی و کیفی تولیدات داخلی در سال‌های اخیر، گفت: به عنوان مثال حضور قریب به 600 مجموعه تولیدکننده این حوزه در نمایشگاه فرزند من نشان می‌دهد هم توان رقابت با بازار تولیدات خارجی و هم توان تامین اقلام مصرفی نوشت‌افزار و اقلام مدرسه‌ای داخل کشور را دارند.

محمد وحیدی، نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان و نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به شلوغی بازار لوازم‌التحریر در ایام منتهی به مهرماه و شروع فصل تحصیل دانش‌آموزان، گفت: در این ایام دانش‌آموزان در بحث لوازم التحریر، نوشت افزار، دفتر، مداد و ملزومات مدرسه‌ای تا اقلام کمک آموزشی، مدادرنگی‌ها، ماژیک‌ها و حتی لوازمی که در دروس مختلف مثل ریاضی و علوم قابل استفاده است، حتما نیازمندی‌هایی دارند، که بازار باید پاسخ‌گوی این نیاز باشد.



نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس یازدهم با اشاره به اینکه در تامین نوشت افزار مورد نیاز دانش‌آموزان و اقلامی مانند کوله‌پشتی و ... نگاه سنوات گذشته به سمت تقویت تولیدات ملی بوده، اضافه کرد: رویکرد رقابت‌پذیری برای ایجاد فرصت‌هایی که تولیدات ملی کیفیت بهتری پیدا کنند، از رویکردهای اصلی اخیر کشور در تولید نوشت‌افزار و ... بوده است.



وحیدی در ادامه با اشاره به نمایشگاه «فرزند من» که در دهه اول شهریورماه برای عرضه کالاهای بومی در 12 دسته نوشت‌افزار، کتاب، کوله‌پشتی، کالای آموزشی و... در مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد، عنوان کرد: در این نمایشگاه که قریب 600 مجموعه تولیدی در حوزه لوازم‌التحریر و ... کنار هم قرار گرفتند، که نشان می‌دهد مجموعه‌های تولیدی این حوزه -که بخشی‌ از آن‌ها هم ممکن است در استان‌های مختلف بوده و در این نمایشگاه امکان حضور پیدا نکردند- هم توان رقابت با بازار تولیدات خارجی و هم توان تامین اقلام مصرفی نوشت‌افزار و اقلام مدرسه‌ای داخل کشور را دارند.



تولید الگوهای بومی و تقویت ارزش ملی از مسیر نوشت‌افزار ایرانی



این نماینده مجلس ضمن تاکید بر لزوم تولید هر چه با کیفیت‌تر لوازم‌التحریر در داخل کشور، افزود: یک اثر بسیار مهم لوازم‌التحریر داخلی این است که به لحاظ فرهنگی معمولاً تولیدات داخل براساس الگودهی که در عطف تولیدات می‌شود، می‌تواند فرصت‌هایی را فراهم کند تا هم نظام فرهنگی و ارزش بومی و ملی ما تقویت شود و هم هدف‌گذاری در تولید اقلام مصرفی مدرسه و نوشت‌افزار را به سمت این ببریم که بتوانیم الگوهای مناسبی در حوزه‌های تربیتی برای ایجاد یک فرصت حداقل اثرگذار ایجاد کنیم، که نتیجه آن تقویت فرهنگ بومی، ملی و ایرانی-اسلامی خودمان باشد.



نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت این رویکرد در تولید اقلام مدرسه‌ای، ادامه داد: این خیلی مهم است و باید هدف‌گذاری وزارتخانه‌هایی مانند وزارت صمت که در حوزه پشتیبانی از تولید نوشت‌افزار ایرانی تلاش می‌کنند و مجموعه‌هایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد و مجموعه‌های هنری وابسته به آن که در طراحی این نوشت‌افزارها می‌توانند کمک کنند، باشد؛ زیرا طراحی الگوها یا لوگوهایی که در این نوشت‌افزار‌ها برای فرهنگ ایرانی اسلامی ایجاد می‌شود، می‌تواند به یک فرصت برای حوزه تربیتی هم تبدیل شود و علاوه بر تقویت این حوزه، از اثرات مخرب بعضی از حوزه‌هایی که به لحاظ فرهنگی  به فرهنگ بومی آسیب می‌زنند را پیشگیری کند.



لوازم‌التحریر ایرانی مناسب طبقات مختلف جامعه قیمت‌گذاری شود



وحیدی با اشاره به اهمیت نحوه قیمت‌گذاری لوازم‌التحریر تولید داخل، عنوان کرد: بخش قیمتی این اقلام هم با توجه به اینکه که تولید داخل است، به‌ویژه در فرصت‌های نمایشگاهی باید قیمت مناسبی باشد. یعنی علاوه بر کیفیت کالا  که با نوشت‌افزار خارجی مقایسه می‌شود، قیمت هم باید به گونه‌ای باشد که بتواند حوزه اقتصادی طبقات مختلف جامعه را پوشش دهد.



 وی با اشاره به برخی مجموعه‌هایی که خرید نوشت‌افزارها را در حجم بالا انجام می‌دهند، گفت: موسسات خیریه، کمیته امداد و مجموعه نهادهایی که به سمت خرید ملزومات مدرسه‌ای برای جمعیت تحت پوشش می‌روند هم باید الزام داشته باشند از محصولات و شرکت‌های داخلی خرید کنند و به موقع هم به دست مصرف‌کننده واقعی آن یعنی دانش‌آموزان محروم در سراسر کشور برسانند.



تقویت تولید نوشت‌افزار داخلی از راه ممنوعیت واردات برخی اقلام خارجی



نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که برای کمک به تولیدکننده داخلی نیازی به محدودیت واردات هست یا خیر؟ عنوان کرد: اگر تولیدکننده داخل میزان نیاز کشور را به طور کامل تامین کند، عملاً با توجه به قیمت مناسب و کیفیت جنس داخلی، جنس خارجی حتماً از رقابت می‌افتد. دوم اینکه در همین نگاه بسیار مهم است که در حوزه تخصصی هم بتواند نیاز مخاطب ایرانی را جذب کند، چراکه برخی از کالاهای خارجی رویکردهایی در حوزه زیبایی‌شناسی دارند یا طراحی‌هایی را استفاده می‌کنند که بعضاً باعث ایجاد نوعی جاذبه کاذب می‌شود.



وحیدی در پایان تاکید کرد: اتفاق بزرگ دیگری هم که باید بیفتد این است که در وزارت‌خانه‌هایی که مجوز ورود کالا صادر می‌شود، ممنوعیت واردات برای برخی اقلام صادر شود تا کمکی بر تقویت حوزه نوشت‌افزار و کالاهای مصرفی مدرسه‌ای در کشور باشد./



پایان پیام

  • کد خبر : 367741
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار