خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/09/13 - 15:59
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : فرهنگی
در اولین رویداد تعاملی نوآوران بخش عمومی و پارلمانی با قانونگذاران( پارلینو) مطرح شد؛

نقش پررنگ نخبگان با روش‌های نوین در حمکرانی بی‌بدیل است

اولین رویداد تعاملی نوآوران بخش عمومی و پارلمانی با قانونگذاران( پارلینو) با همکاری مرکز نوآوری قوه مقننه و مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، اولین رویداد تعاملی نوآوران بخش عمومی و پارلمانی با قانونگذاران پارلینو صبح امروز(دوشنبه ۱۳ آذر ماه) با همکاری مرکز نوآوری قوه مقننه برگزار شد.



در حاشیه بازدید از رویداد تعاملی نوآوران بخش عمومی و پارلمانی با قانونگذاران( پارلینو) مصطفی زمانیان رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری گفت: این رویداد تصوری از حکمرانی ما در چند سال آینده خواهد بود. گروهی از نخبگان که افسران حکمرانی در سال‌های آتی خواهند بود در اینجا جمع شدند تا حکمرانی را بر مبنای فناوری جدید عرضه نمایند. می‌توان گفت ساختارهای فعلی در سال‌های آتی توان حل مسائل را نخواهد داشت؛ تعامل نهاد حاکمیت، دولت ، مجلس با جامعه نخبگانی صرفاً در قالب رسمی ، سنتی ،شرکت در جلسات و حتی دریافت پیشنهادات و تدوین قوانین پیش می‌رود که این رویکرد حلال مشکلات نخواهد بود. امروز نسل جدیدی از نخبگان با ابزاری مبتنی بر فناوری در عرصه حکمرانی ظاهر شده‌اند. این گروه‌ها با ابزارهای نوین، پیشنهادات جدیدی برای عرصه حکمرانی دارند که نیازمند حمایت مسئولین و متولیان امر هستند.



بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در حاشیه بازدید این رویداد در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت گفت: مجموعه رویدادهای نوآور و خلاقانه که به همت خانه خلاق مجلس پیگیری و برگزار شد با هدف بهره‌برداری از ظرفیت‌های نوآوری در حل مسائل حکمرانی شکل گرفته است.



وی ادامه داد: رویداد پارلینو به نوعی ارتباط و تعامل بین گروه‌های سرمایه‌گذار و نخبگان علمی است که از ظرفیت نوآوری و خلاقیت آنها می‌توان بهره گرفت؛ مجموعه نهادها، دیوان محاسبات، معاونت قوانین، معاونت وزارتخانه‌ها می‌توانند طالب ایده‌های این گروه از جامعه نخبگانی باشند. امیدواریم با حمایتی که از طرف صندوق نوآوری و شکوفایی انجام می‌گیرد بتوانیم ایده‌های برتر را به نهادهای سرمایه‌گذار اتصال دهیم تا حلال بخشی از مشکلات جامعه باشند.



بابک حمیدیا رییس خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد شکل گیری رویداد پارلینو؛ گفت: رویداد پارلینو سرمایه‌گذاری در حوزه تیم‌ها و شرکت‌هایی است که به نوعی می توانند با حوزه مرتبط  حمکرانی  فعالیت داشته باشند؛ معنای قانون در این رویداد به صورت کلی و عمومی دیده شده، از مرحله مسئله شناسی و راه حل‌هایی که برای مسئله وجود دارد، بخشی از آن در ارکان حاکمیتی مجلس، آیین نامه‌هایی که باید تدوین شود آمده و نظارت بر اجرای این قوانین مشروعیت پیدا کرده است.











رویداد تعاملی نوآوران بخش عمومی و پارلمانی با قانون گذاران(پارلینو)


رییس خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه تاکید کرد: در واقع باید ارزشیابی صورت گیرد تا ببینیم مسائلی را که این قانون دنبال می‌کرده، موفق به یافتن راه حل برای آنان شده یا خیر، ۲۰۸ تیم از مرداد ماه تاکنون مراحل غربالگری در آنها صورت گرفته  و در ۵ مرحله گزینش شده‌اند،در مرحله اول میزان ارتباط آنان با حوزه قانونگذاری و نظارت بر قانون بوده است و مرحله بعدی مردمی بودن که به صورت خودجوش شکل گرفته و یا از سوی نهاد حاکمیتی مستقیما حمایت شوند.



وی یادآور شد: در مرحله سوم به یک خروجی منسجم و قابل ارائه رسیده به این معنا که در حد یک ایده نباشد و پیاده سازی صورت گیرد، در مرحله چهارم  قابلیت ارتباط مستقیم با مجلس و حوزه‌های قانونگذاری بررسی شده تا بتوان بر روی آنها سرمایه‌گذاری کرد در این چهار مرحله غربال صورت گرفته و ۱۱ تیم با هم رقابت می‌کنند.



حمیدیا با بیان اینکه هیات‌هایی از کل حاکمیت  شامل معاونت قوانین، معاونت نظارت، دیوان محاسبات، مرکز پژوهش‌ها، شورای نگهبان و حوزه‌هایی از قوه مقننه در این رویداد حضور دارند، عنوان کرد: ارزیابی که صورت گرفته با تعامل مستقیم است و همه منتخبان که از هیات های مختلف آمده‌اند برگه‌هایی را تکمیل می‌کنند تا میزان ارتباط این تیم با حوزه‌های کاری خود را برای ما مشخص کنند و بر اساس اطلاعاتی که ما  از این عزیزان کسب می‌کنیم،چهار تیم به رویداد بعدی که رویداد سرمایه‌گذاری است راه پیدا می‌کنند.



ابوالفضل عموئی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در رویداد تعاملی نوآوران بخش عمومی و پارلمانی با قانونگذاران( پارلینو) گفت: گروه‌های نوآور ایده‌های نویی برای حکمرانی دارند که می‌توانند برای قوه مقننه ریل‌گذاری جدیدی در حوزه تدوین قوانین داشته باشند. امروز در قالب طرح و ایده پیشنهاداتی را برای نمایندگان مجلس آورده‌اند، برگزاری چنین رویدادی می‌تواند کمک تعاملی بین دولت، مجلس و جامعه نخبگانی باشد که به حل مسائل کشور ختم شود.



مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس با تأکید بر اینکه جامعه نخبگانی امروزه می تواند در ارتباط مستقیم با حکمرانی کشور باشد به خبرنگار خانه ملت، گفت: برگزاری این رویداد مسیر ارتباطی بین مجلس شورای اسلامی، شرکت‌های دانش بنیان و نخبگان علمی است. امروزه اقداماتی از طرف مجلس صورت گرفته تا بتوان از حضور نخبگان علمی در عرصه‌های مختلف حکمرانی استفاده کرد، برای انجام این اقدامات مجلس نیازمند ابزارها و ایده‌های نوین در امور حکمرانی است. حضور این شرکت‌ها می‌تواند کمک بزرگی برای پارلمان کشور باشد. امیدواریم با برگزاری این رویداد سرمایه‌گذاران بتوانند از ظرفیت‌ آنها در تقویت کسب و کارها بهره بگیرند.











رویداد تعاملی نوآوران بخش عمومی و پارلمانی با قانون گذاران(پارلینو)


روح اله ایزدخواه نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت با تأکید بر اینکه ما در شیوه‌های قانونگذاری نیازمند تحول نوآورانه هستیم، در حاشیه این رویداد یادآور شد: در حال حاضر شیوه‌هایی که برای حکمرانی به کار گرفته می‌شود زمان‌بر هستند، از طرفی قوت کافی را نداشته و مشارکت نخبگان در عرصه قانونگذاری و حکمرانی بسیار کمرنگ است.



وی ادامه داد: برای بهره‌گیری از نخبگان باید بتوانیم از حداکثر ظرفیت آنها استفاده کنیم، اگر گروه‌ها با ایده‌های نو سراغ حکمرانی آمده‌اند می‌توان امیدوار بود که اصلاحاتی را در شیوه‌های حکمرانی سال‌های آینده شاهد خواهیم بود. مرکز خانه خلاق مجلس می‌تواند برای ارتباط‌دهی با کمیسیون‌های مجلس و نمایندگان تسهیل گر باشد، البته این مسئله نیازمند اصلاح آیین‌نامه‌های داخلی مجلس است که باید مورد توجه قرار گیرد./



پایان پیام

  • کد خبر : 372504
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار