خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/07/12 - 14:00
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : فرهنگی
مرکز پژوهش ها پیشنهاد داد؛

قانون مشارکت ورزشی برای توسعه ورزش همگانی تدوین شود

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی ابزارهای سیاستگذاری ترویج و تعمیم ورزش همگانی پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، دفتر مطالعات فرهنگ و آموزش این مرکز در گزارشی با عنوان « گزارش راهبردی بررسی ابزارهای سیاستگذاری ترویج و تعمیم ورزش همگانی» با اشاره به اینکه کم تحرکی و پیامدهای منفی آن در نه تنها در ایران، بلکه در سایر نقاط جهان نگرانی های فزاینده‌ای ایجاد کرده، بیان کرده است که با وجود برنامه ریزی های صورت گرفته و تلاشهای انجام شده همچنان وضعیت ورزش همگانی در کشور از نظر مشارکت ورزشی و دسترسی پذیری به ورزش، با شرایط مطلوب فاصله زیادی دارد. بنابراین یکی از راهکارهای مهم اقتباس از سیاستها و روشهایی است که کشورهای موفق در این زمینه اتخاذ کرده‌اند. 



این گزارش بیان کرده است که به طورکلی در کشورهای منتخب قوانین و سیاستهایی که با هدف ترویج ورزش همگانی وضع شده است، معمولاً بر چند حوزه کلیدی زیرساخت، آموزش، مشوقهای مالی و برنامه ها تمرکز دارد. نتایج حاصل از تطبیق ابزارهای قانونی و سیاستی ترویج ورزش همگانی در کشورهای منتخب نشان میدهد که تقریباً در همه کشورها سیاستهای ورزش همگانی از بالاترین نهاد ورزشی حاکم نشئت میگیرد و اجرای سیاستها از طریق مجاری محلی به ویژه شهرداری‌هاست. 



در ادامه این گزارش با اشاره به اینکه در اکثر کشورها در خصوص ترویج ورزش و فعالیت ورزشی قانون مشخص وجود دارد، آمده است که در اغلب کشورهای موفق سیاستگذاری‌ها در حوزه ورزش با اولویت ورزش همگانی است (اختصاص بودجه قابل توجه) و ستون و محور ورزش همگانی نیز ورزش دانش آموزی و ورزش باشگاهی محلی است



همچنین این گزارش مطرح می‌کند که در همه کشورهای مطالعه شده در این پیمایش، به غیر از آمریکا، برنامه‌های ملی در جهت توسعه ورزش همگانی با اهداف، چسم اندازها و استانداردهای مشخص وجود دارد و کودکان و نوجوانان در اولویت برنامه ریزی هستند و به همین دلیل از طریق آموزش، ورزش به فرهنگ تبدیل شده است. 



این گزارش بیان کرده است که وجود مشوق‌ها (مانند اعطای گواهینامه ملی ورزش) و طرحهای ملی (مانند طرح‌های ورزشی مختص مدارس، یارانه‌های ورزشی، کمپین‌ها، اعطای تسهیلات ورزشی و ...) نیز ازجمله ابزارهای موفق در جهت ترویج ورزش همگانی در اغلب کشورهاست. 



مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش برای توسعه ورزش همگانی پیشنهاد شده است که قانون مشارکت ورزشی تدوین شود و طرح های ملی سیاستی و عملیاتی برنامه ریزی شود. این برنامه ها شامل برنامه ملی فعالیت بدنی با چشم انداز مشخص، طرح ملی یادگیری یک ورزش خاص برای نوجوانان، طرح ملی ورزش مهارتی رایگان، طرح ملی ورزش بانوان و سالمندان، تدوین بستنه تقنینی پایش فعالیت بدنی و اقدام حمایتی در راستای تنظیم تخفیف یا معافیت بیمه ای باشگاه ها و اماکن ورزشی باشد. 



متن کامل گزارش را اینجا بخوانید./



پایان پیام 

  • کد خبر : 369262
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار