خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/03/17 - 10:45
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : فرهنگی
سعیدی:

داغ «پیرسهراب» با جان باختن فرزندان دشتیاری در هوتگ زنده شد

عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس یازدهم گفت:کودکان سرزمین من با حداقل‌ها بزرگ شده و با کمترین‌ها از آب و خاک این سرزمین حفاظت می‌کنند، روا نیست هر روز خبر تلخی از این سرزمین به واسطه کمبود امکانات شنیده و بعد از چند روز به فراموشی سپرده شود. هنوز داغ مرگ ۴ کودک بلوچی پیر سهراب چابهار بر سینه پدران و مادرانشان زنده است که امروز خبر مرگ فرزندان دشتیاری منتشر شده است.

معین الدین سعیدی در گفت‌و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد غرق شدن ۶ نفر طی یکماه اخیر در هوتگ‌های دشتیاری گفت: این اولین بار نیست که شاهد چنین اتفاق تلخی به واسطه محرومیت در سیستان و بلوچستان هستیم؛ میزان محرومیت به قیمت‌ جان کودکان تمام می‌شود. از قطع دست کودکان این سرزمین به واسطه گاندو گرفته تا غرق شدن آنها به دلیل کمبود امکانات تفریحی و رفاهی که هر یک به نوبه خود فصلی از جنس کمبودها را فریاد می‌زند.



شروع بازی پایان زندگی شد



نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی افزود: تاکنون حدود ۴۱ کودک، زن و مرد جان خود را در هوتگ‌های روستاهای چابهار و دشتیاری طی یک دهه اخیر به واسطه تامین آب یا کمبود امکانات تفریحی از دست داده‌اند، این شروع پایانی برای زندگی مردم سیستان و بلوچستان شده است. 



مسئله بی آبی سیستان و بلوچستان طی یک سال اخیر با برنامه‌ها و پیگیری‌های صورت گرفته به واسطه وزارت نیرو کاهش پیدا کرده است، به گونه‌ای که آبرسانی از  شاخص  ۱۹ درصد به حدود ۵۰ درصد رسیده است



وی در ادامه اظهار کرد: حقیقت تلخ اینجاست که شاخص دسترسی به آب شرب و شیرین در سیستان و بلوچستان بسیار پایین است و هوتگ‌ها از قدیم الایام برای جمع آوری آب باران در عمق‌های متفاوت حفارى می‌شدند. اما مسئله بی آبی سیستان و بلوچستان طی یک سال اخیر با برنامه‌ها و پیگیری‌های صورت گرفته به واسطه وزارت نیرو کاهش پیدا کرده است، به گونه‌ای که آبرسانی از  شاخص  ۱۹ درصد به حدود ۵۰ درصد رسیده است؛ این آبرسانی با اما و اگرهای روبرو است، چرا که مردم این استان به صورت سقایی به واسطه تانکرها تامین آب می‌شوند و این وضعیت برای استان مدافع مرزهای کشور، مناسب نیست.



هنوز سیستان و بلوچستان تشنه است



عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با تمام تلاش‌های صورت گرفته برای جبران بی‌آبی سیستان و بلوچستان باز شاهد تشنگی این استان پهناور هستیم؛ انتظار می‌رود که وزارت نیرو این کم آبی را بیش از گذشته مورد توجه قرار دهد. در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ ردیف اعتبارات مناسبی در حوزه محرومیت زدایی در قالب جهاد آبرسانی دیده شده است که متاسفانه این پروژه‌ها سرعت لازم برای اجرایی شدن را نداشته‌اند، باید با نگاه جهادی که در طرح محرومیت زدایی وجود داشته شاهد بهره برداری سریعتر این پروژه‌ها بودیم، اما سرعت توسعه پروژه‌های آبرسانی متناسب با تشنگی این استان محروم نبوده است.



فرصتی به نام اقیانوس هند را دریابید



سعیدی با اشاره به ظرفیت بی پایان اقیانوس هند تصریح کرد: ظرفیت بی‌انتهای اقیانوس هند و شیرین سازی آب دریا از جمله فرصت‌هایی بود که باید مورد توجه واقع می‌شد اما مورد بی مهری کامل قرار گرفت، برای آب شیرین کن‌های چابهار مقرر شد ظرفیت ۵۰  هزارمتر مکعب در دو فاز در نظر گرفته شود که متاسفانه این فرصت طلایی آنگونه که باید شروع شود، کلید نخورد.



امکانات تفریحی برای کودکان بلوچی حاتم بخشی نیست



عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم تخصیص اعتبارات مناسب بین استانی یادآور شد: فاصله تاریخی عمیقی بین تخصیص اعتبارات استان‌های سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمان و سایر استان‌های مرکزی کشور وجود دارد؛ اکثر استان‌های مرزی در جنوب با آب و هوایی شرجی آمیخته به گرد و غبار دم و بازدم دارند و گرمایی که تشنگی و بی آبی را به شدت طاقت فرسا می‌کند، در چنین شرایطی آیا سخن از ایجاد حداقل امکانات رفاهی و تفریحی برای کودکانی که در یک لحظه شادی در کام هوتگ‌ها و برکه‌ها غرق می‌شوند، زیاده خواهی و حاتم بخشی است؟!



 هنوز داغ مرگ ۴ کودک بلوچی پیر سهراب سرد نشده است



وی با بیان اینکه این استان‌های مرزی دژی محکم در حفاظت از کشور هستند، اظهار کرد: کودکان سرزمین من با حداقل‌ها بزرگ شده و با کمترین‌ها از آب و خاک این سرزمین حفاظت می‌کنند، روا نیست هر روز خبر تلخی از این سرزمین به واسطه کمبود امکانات شنیده و بعد از چند روز به فراموشی سپرده شود هنوز داغ مرگ ۴ کودک بلوچی پیر سهراب بر سینه پدران و مادرانشان زنده است که امروز خبر مرگ فرزندان دشتیاری منتشر شده است.



کمبود امکانات تفریحی دلیل مرگ کودکان دشتیاری شد



عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: کمبود امکانات ورزشی وتفریحی برای بازی و سرگرمی کودکان را به سمت هوتگ‌ها و برکه‌ها می‌کشاند که متاسفانه در طی یکماه گذشته شاهد مرگ ۶ نفر به واسطه غرق شدن در هوتگ‌ها دشتیاری بوده‌ایم که اینبار، نه به دلیل کمبود آب بلکه به واسطه کمبود امکانات رفاهی و تفریحی برای لحظه‌ای بازی کودکانه این اتفاق رخ داده است، در این بین قانون ارزش افزوده که باید عمده اعتبارات اختصاص داده شده را به سمت دهیاری و مناطق محروم می‌کشاند، آنها را به سمت مناطقی که بیشترین مالیات را اخذ می‌کنند سوق داده است.



بیشتر بخوانید:





سعیدی در پایان خاطر نشان کرد: در حوزه سواحل مکران یعنی ۶ شهرستانی که در حوزه انتخابی بنده است، حدود ۷۵ درصد مردم روستانشین هستند، اگر قرار باشد حاشیه نشینی کاهش پیدا کند باید محرومیت زدایی را از روستاها شروع کنیم که متاسفانه  تاکنون به این مهم توجه نشده و شاهد ساختار اداره نحیف دهیاری‌ها هستیم و ابتدایی‌ترین امکانات برای حفاظت از خطرات احتمالی همچون حصار کشی در اطراف هوتگ‌ها را شاهد نیستم تا نظارگر چنین اتفاقات تلخی نباشیم، بر همین اساس سخن از حداقل‌های امکانات تفریحی برای کودکان جای خود دارد و قضاوت مسئولان را می‌طلبد! /



پایان پیام



 

  • کد خبر : 343356
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار