خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/03/02 - 10:10
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : فرهنگی
شاوردیان از عدم توجه کافی به حفظ آثار تاریخی انتقاد کرد:

جای گزند تحریم‌ها بر چهره آثار تاریخی ایران

عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی با تاکید به حفظ و نگهداری آثار تاریخی و باستانی؛ گفت: در کنار حمایت لازم از بخش خصوصی باید به تبعات سنگین‌ تحریم‌ها در تمام حوزه‌ها هم توجه کنیم که متاسفانه  آثار تاریخی از این تحریم‌ها آسیب جدی دیدند.

آرا شاوردیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد بی توجهی دولت‌ها به حفظ و نگهداری آثار باستانی و تاریخی کشور گفت: در 4 دهه گذشته شاهد اتفاقات ناخوشایندی از قبیل سیل و زلزله و حتی جنگ بودیم که آسیب جدی به میراث فرهنگی و تاریخی کشورمان وارد کرد؛ با تمام این تفاسیر باید به هر نوع ممکن از آثار باستانی که بخشی از تاریخ و تمدن ایرانی است حفظ و نگهداری کنیم .



دشمنان در اندیشه از بین بردن آثار تمدنی و تاریخ این سرزمین هستند



 این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تخریب آثار تاریخی اولین اقدام دشمنان برای از بین بردن هویت کشورها محسوب می‌شود به فرض مثال امروز طالبان و داعش با تخریب آثار باستانی تلاش می‌کنند تمدن هر کشوری را از بین ببرند؛ خوشبختانه تا به امروز نتوانسته‌اند در این راستا حرکتی علیه تاریخ و تمدن کشور ما انجام دهند؛ بی تردید این مهم باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.



عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی افزود: نمایندگان و سایر مسئولان شهری و استانی هر کدام به اندازه سهم خود باید کمک حال اداره کل حوزه‌های میراث فرهنگی در حفظ آثار باستانی باشند، اگر برنامه‌ای در جهت حفظ و نگهداری آثار باستانی وجود دارد باید از حداکثر توان خود برای بهره گیری آنها استفاده کرد، در نظر داشته باشیم آثار باستانی دولتی به بهانه نوسازی و بازسازی  نباید تغییر کاربری داده شود.



گاهی تخریب شکل گرفته در سایه بی اطلاعی وزارت میراث فرهنگی به بهانه حفظ و نگهداری از آثار تاریخی شکل می‌گیرد



شاوردیان با بیان اینکه تخریب بناهای تاریخی و فرهنگی به بهانه بهره گیری اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تبعات سنگینی دارد، گفت: گاهی تخریب شکل گرفته در سایه بی اطلاعی وزارت میراث فرهنگی به بهانه حفظ و نگهداری از آثار تاریخی شکل می‌گیرد.



به فرسودگی بناهای تاریخی توجه کنید



وی در ادامه با تاکید به حفظ حریم بناهای تاریخی، ادامه داد: در ساخت و ساز بناها و حریم‌ها علاوه بر ساخت و سازها باید به فرسودگی بناهای تاریخی هم توجه ویژه‌ای شود، سازمان میراث فرهنگی اگر محدودیت‌های حفظ بنای تاریخی را شناسایی و مد نظر قرار دهد بی تردید شاهد تخریب کمتری خواهیم بود و مجلس حمایت لازم و کافی در این راستا خواهد داشت.



رایگان شدن بازدید از موزه‌ها برای یک روز اقدام مناسب اما ناکافی



عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به مجانی شدن بلیت بازدید از موزه‌ها در روز موزه، بیان کرد: رایگان شدن بازدید از موزه‌ها برای یک روز به مناسبت روز موزه و بناهای تاریخی اقدام بسیار مناسبی بود اما کافی نیست؛ موضوعات دیگر از قبیل بازدید رایگان برای عموم مردم به مناسبت‌های مختلف در سال؛ یا نیم بها شدن بلیت موزه‌ها و آثار تاریخی باید مد نظر قرار گیرد، هزینه سنگین بلیت برای بازدید از آثار باستانی و تاریخی کشور مانع از بهره گیری از آنها توسط عموم مردم شده است.



نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه شرایط حمایت از آثار باستانی باید برای همه اقشار جامعه ممکن باشد؛ گفت: تخفیفات اعمال شده برای بازدید از آثار باستانی و تاریخی باید برای تمام افراد جامعه فراهم شود و تنها مختص به گروه خاصی نباشد به گونه‌ای که تمام آحاد جامعه با تاریخ و فرهنگ کشور آشنا شوند.



بخش خصوصی به شرط حمایت می‌تواند حلال مشکلات باشد



نماینده ارامنه تهران و شمال کشور در مجلس یازدهم ادامه داد: در حفظ و نگهداری آثار باستانی همیشه پیشنهاد ورود بخش خصوصی داده می‌شود؛ در صورتی که بخش خصوص هم نیازمند حمایت‌هایی برای ماندگاری هستند؛ بخش خصوصی باید از سوی وزراتخانه‌های میراث فرهنگی و گردشگری و فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت شوند؛ از طرفی باید از سازمان‌ها و نهادهایی همچون بانک‌ها به صورت ویژه مورد توجه قرار بگیرند. 



امروز تسهیلات اندک بانکی پاسخگوی حمایت لازم از بخش خصوصی نیست



نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید به اینکه باید از بخش خصوصی حمایت‌های لازم صورت پذیرد؛ افزود: تا زمانی که از بخش خصوصی حمایت لازم و کافی صورت نپذیرد بی تردید برای حفظ و نگهداری آثار باستانی و تاریخی پیشقدم نخواهد شد، امروز تسهیلات اندک بانکی پاسخگوی حمایت لازم از بخش خصوصی نیست؛ کشورهای همسایه در حال حاضر از فعالان حوزه اقتصادی و گردشگری در داخل و خارج از کشور حمایت‌هایی داشتند که نتایج آن به توسعه واردات و صادرات و در حوزه گردشگری به ورود گردشگران ختم شده است.



 وی ادامه داد: در کنار حمایت لازم از بخش خصوصی باید به تبعات سنگین‌ تحریم‌ها در تمام حوزه‌ها هم توجه کنیم که متاسفانه  آثار تاریخی از این تحریم‌ها آسیب جدی دیدند، باید تحریم‌ها را با سیاست‌های کشورهای همسایه دور زده و در جهت رونق گردشگری و حفظ آثار باستانی گام برداریم.



تسهیلات اندک بانکی پاسخگوی حمایت لازم از بخش خصوصی نیست



عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به گسترش روابط کشورهای همسایه، یادآور شد: دولت سیزدهم با توجه به تعاملی که با کشورهای همسایه به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد، توانسته روابط فعالی را در تمام  حوزه‌ها از فرهنگی گرفته تا سیاسی و اقتصادی ایجاد کند و این فعالیت‌ها باید ادامه داشته باشد.



بیشتر بخوانید:





شاوردیان در پایان خاطرنشان کرد: اگر بخش خصوصی توانایی لازم را داشته باشد به تنهایی می‌تواند وارد این عرصه شده و شروع به فعالیت کند؛ اما اگر  نیاز به حمایت دولت داشته باشد قوه مجریه باید به این عرصه ورود کند. البته باید در این راستا تقابل همکاری میان هر دو بخش دولتی و خصوصی را شاهد باشیم./



پایان پیام



 



 

  • کد خبر : 362143
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم