خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/10/14 - 14:01
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : فرهنگی
در کارگروه رویداد ملی نظاره قوانین حوزه زنان سرپرست خانوار:

ارائه الگوهایی برای توانمندسازی پایدار زنان سرپرست خانوار؛ از کاهش بیکاری تا حمایت از کارآفرینی

نشست تخصصی ارائه الگوهای توانمندسازی پایدار بانوان سرپرست خانوار و ارزیابی اقدامات انجام شده برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، پنل ارائه الگوی توانمندسازی پایدار بانوان سرپرست خانوار و ارزیابی اقدامات انجام شده رویداد ملی نظاره قوانین حوزه زنان سرپرست خانوار در مجلس شورای اسلامی امروز (پنج شنبه 14 دی ماه) با حضور مسئولان اجرایی و نمایندگان مجلس و فعالان این حوزه برگزار شد.



معاون امور زنان رئیس‌جمهور: حدود 2 درصد از بیکاری بانوان کاهش پیدا کرده است



بر اساس این گزارش؛ انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور درباره برنامه‌های پیش‌بینی شده برای توانمندسازی زنان در برنامه‌های توسعه‌ای، گفت: در برنامه هفتم توسعه این موضوع مدنظر قرار گرفته است. تجربه به ما نشان داده که اگر منتظر طرح، لایحه یا آیین‌نامه بمانیم ممکن است نتوانیم طرح‌هایمان را اجرایی کنیم زیرا ممکن است کار طولانی شود و به دولت بعد برسد و دولت بعد نیز برنامه دیگری داشته باشد.



وی اضافه کرد: در طرح کسب و کار پایدار خانواده محور که آن را شروع کردیم، توانستیم ثمرات خوبی به دست آوریم. بر اساس این طرح حدود 4 هزار شغل ایجاد شد و تسهیلات بسیاری نیز پرداخت شد.



خزعلی با بیان اینکه برای توانمندسازی حوزه زنان باید بر موضوع کارآفرینی متمرکز شویم، تصریح کرد: بر اساس اقداماتی که تاکنون صورت گرفته حدود 2 درصد از بیکاری بانوان کاهش پیدا کرده که اگر این مسیر ادامه یابد و برنامه‌های پیش‌بینی شده در برنامه هفتم توسعه اجرایی شود، دستاوردهای مناسبی به دست می‌آید.



معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوربا اشاره به اینکه حدود 3.5 تا 5 میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد، گفت: تعدادی از این زنان نیازمند هستند و حدود نیمی از آنها تحت پوشش سازمان‌های حمایتی قرار دارند.



وی اضافه کرد: دو موضوع در مسیر کارآفرینی زنان سرپرست خانوار وجود دارد؛ نخست حمایت مالی و تأمین سرمایه اولیه و پرداخت تسهیلات و دومین موضوع فروش و عرضه محصولات که برای این دو موضوع انجام اقدامات لازم را در دستور کار قرار داده‌ایم به طور مثال تلاش‌هایی برای فروش مجازی آنها صورت گرفته یا بحث بازارچه‌های مرزی صادرات پیگیری می‌شود.



خزعلی درباره چالش‌های اصلی توانمندسازی زنان در نهادهای حمایتی افزود: دستگاه‌های حمایتی بیشتر در حوزه حمایت فعال هستند و آموزش در این دستگاه‌ها کمرنگ است و همه می‌دانیم که با مبلغی مانند 600 هزار تومان تا یک میلیون نیاز زنان رفع نمی‌شود، باید ماهی‌گیری به آنها آموخت.











پنل ارائه الگوی توانمندسازی پایدار بانوان سرپرست خانوار


معاون برنامه‌ریزی و بودجه کمیته امداد: اقدامات حمایتی مربوط به توانمندسازی زنان لازم و ملزوم یکدیگر هستند



در ادامه سعید زارع‌زاده معاون برنامه‌ریزی و بودجه کمیته امداد امام خمینی (ره) در این نشست بیان کرد: روند 10 سال اخیر ما نشان داده که جمعیت زنان سرپرست خانوار افزایش بسیاری پیدا کرده و  این عدد رشد 30 درصدی داشته است.



وی با تأکید بر اینکه باید آمار دقیقی از شرایط زنان سرپرست خانوار با توجه به نیازهای آنها داشته باشیم، گفت: بر اساس آمار حدود 65 درصد این خانواده‌ها تک نفره هستند، از نظر تحصیلی نیز فقط 3 درصد آنها تحصیلات دانشگاهی دارند.



زارع‌زاده با بیان اینکه بانویی که دچار بحران شده در مرحله نخست باید مورد حمایت قرار گیرد، ادامه داد: اولین موضوع برای آنها تأمین مسکن است، این سخن به این معناست که اقدامات حمایتی و اقدامات مربوط به توانمندسازی زنان لازم و ملزوم یکدیگر هستند.



معاون برنامه‌ریزی و بودجه کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه در 3 برنامه توسعه‌ای قبلی حرف از طرح جامع در این حوزه زده شد اما این برنامه به حدی بزرگ بود که ما از حل اصلی مشکل بازماندیم، افزود: ما اطلاعات دقیقی باید از این حوزه داشته باشیم تا بتوانیم بر اساس آن برنامه‌ریزی کنیم، به طور مثال اگر شرایط تحصیل را برای برخی از این بانوان فراهم کنیم توانمندسازی اقتصادی را انجام داده‌ایم.



وی با بیان اینکه باید به این حوزه نگاه پیشگیرانه نیز داشته باشیم، تصریح کرد: در حال حاضر فناوری‌های نوظهور را می‌توان در این زمینه به کار گرفت.



رئیس سازمان بهزیستی: لزوم استقرار پنجره واحد خدمات رفاهی زنان سرپرست خانوار 



همچنین علی‌محمد قادری رئیس سازمان بهزیستی کشور در این پنل ضمن تشکر از قاسم‌پور، عطایی و رحمانی و همه دست‌اندرکاران برگزاری این نشست، گفت: ما در این حوزه با چالش‌هایی نظیر فقدان تولیت واحد در حوزه زنان سرپرست خانوار، عدم استقرار پنجره واحد خدمات رفاهی زنان سرپرست خانوار، فقدان نظام پایش و ارزیابی برنامه‌های فقرزدایی در کشور و ... روبرو هستیم.



وی ادامه داد: هر ساله در کشور ممکن است مستمری افراد تحت حمایت بهزیستی افزایش پیدا کند اما ما با رشد تورم روبرو هستیم، به طور مثال سعی می‌شود که مستمری این افراد 40 درصد افزایش یابد اما از آنجا که دولت نمی‌تواند این کار را انجام دهد بخشی از این افزایش صورت گیرد و پس از گذشت چندین ماه منابع لازم برای افزایش عدد باقی مانده تأمین می‌شود.



قادری با بیان اینکه باید برای موضوعاتی مانند مشاوره برای این گروه از زنان اعتبارات لازم پیش‌بینی شود، گفت: به طور مثال خانمی که همسر خود را از دست می‌دهد در لحظات اولیه به مشاور نیاز دارد که باید اعتبارات این موضوع به درستی تأمین شود./



پایان پیام

  • کد خبر : 374036
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار