خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1388/05/04 - 14:42
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
سرویس : فراکسیون ها

باهنر: فراکسیون اکثریت از دولت سهم خواهی نمی‌کند

**محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فراکسیون اکثریت در رای اعتماد به کابینه دهم از دولت سهم خواهی نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار خانه ملت، نماینده تهران که در مراسم افتتاح سامانه الکترونیکی ثبت نام موافق و مخالف طرح‌ها و لوایح مجلس در جمع خبرنگاران پارلمانی سخن می‌گفت، در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود معمولا تصمیم‌گیری‌های مهم مجلس در دایره یک حلقه 12-10 نفری گرفته می‌شود آیا این موضوع صحت دارد گفت: رایزنی و لابی کردن یکی از بخش‌های کاری مجلس است و از نظر حقوقی هر نماینده یک رای بیشتر ندارد و رای هر نماینده با دیگری مساوی است.

وی افزود: اما طبیعی است که هر نماینده یک حوزه نفوذ دارد و می‌تواند بحث و صحبت کند.

باهنر گفت: در جریان رسمی فراکسیون‌ها فعال هستند هم فراکسیون‌های سیاسی و هم فراکسیون‌های صنفی و تخصصی و این امر بستگی به موضوع کار دارد.

وی افزود: اینکه شما می‌گویید حلقه 12-10 نفره، یک وقت ممکن است این حلقه سه نفره باشد و یک وقتی می‌تواند 100 نفر باشد.

عضو هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان خاطرنشان کرد: ما در فراکسیون جزء هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان هستیم اگر منظور شما از لابی کردن در قالب فراکسیونی است، فراکسیون‌ها هیات رئیسه و سلسله مراتب دارند و برخی تصمیمات را هیات رئیسه اتخاذ می‌کند و برخی تصمیمات را شورای مرکزی فراکسیون‌ها می‌گیرد.

وی افزود: بستگی دارد که در فراکسیون چه تصمیمی قرار باشد گرفته شود برخی تصمیمات به هیات رئیسه فراکسیون و برخی به شورای مرکزی و برخی به مجمع عمومی مرتبط است.

باهنر اظهار داشت: در ارتباط با وزراء روال این بوده که مجمع عمومی فراکسیون تصمیم می‌گیرد و البته طبیعی است که لابی‌ها و مذاکرات صورت می‌گیرد.

باهنر تصریح کرد:‌لابی اصلا کار مجلس است یعنی نه تنها در بحث وزراء بلکه در رای گرفتن‌ها و حتی مذاکرات موافق و مخالف یعنی لابی کردن.

وی افزود: هر طرحی که مجلس می‌آید یک نفر مخالف و یک نفر موافق صحبت می‌کند. برای اینکه همرایی خودش را زیاد کند. ما به این می‌گوییم لابی حال ممکن است این لابی از تریبون باشد از طریق مذاکره یا در کمیسیون باشد.

وی افزود: قاعدتا در مجلس گفتگوها، رفت و آمدها، قانع کردن همدیگر و حتی جدل کردن، تخطئه کردن، اینها کار روزمره مجلس است.

نایب رئیس مجلس در پاسخ به این سوال که چند درصد احتمال دارد مجلس به کابینه پیشنهادی رئیس جمهور رای مثبت بدهد گفت: این امر به انتخاب رئیس جمهور بستگی دارد اینکه وزراء باید هماهنگ و همراه رئیس جمهور باشند یک بحث است. اینکه وزراء باید تابع رئیس جمهور باشند تابع نقل به نقل باشند یک بحث دیگری است.

نایب رئیس دوم مجلس تصریح کرد: و اینکه وزرایی که مورد حمایت رئیس جمهور هستند مورد اعتماد مجلس هم هستند این بحث سوم است.

وی افزود: ما فکر می‌کنیم در رایزنی‌ها می‌توان اینها را به هم نزدیک کرد.

باهنر خاطرنشان کرد: این حق رئیس جمهور است که وزرای خود را معرفی کند و ما هیچ وقت منکر آن نشده‌ایم و نمی‌شویم. اینکه ما فردی را معرفی کنیم برای کابینه و یا اینکه بخواهیم سهم خواهی بکنیم در کابینه، فراکسیون حتما اینکار را نمی‌کند.

وی افزود: اما خود رئیس جمهور و هیاتی که به رئیس جمهور مشورت می‌دهند ممکن است در مورد برخی از افراد بیایند از مجلس سوال کنند.

باهنر گفت: اگر از ما سوال شود که اگر آقای «عمر» معرفی شود برای وزارتخانه «الف» آیا رای می‌آورد یا نمی‌آورد ما با توجه به شناخت خودمان اطلاعات را به رئیس جمهور می‌رسانیم.

وی افزود: اما اگر با ما مشورت نشود نه نظری نمی‌دهیم، اگر مشورت شود سعی می‌کنیم نظرات مشورتی را بدهیم اما اینکه ما پیشنهاد کنیم فرد دیگری را معرفی کنید نه این قرار فراکسیون نیست.

نایب رئیس مجلس در پاسخ به این سوال که آیا لابی کردن مجلس با دولت در حد سوال کردن است گفت: بنده عرض کردم این لابی کردن بین نمایندگان است، در مورد لابی کردن با دولت ممکن است یک نماینده از یک کمیسیون بروند و صحبت‌هایی با هیات دولت داشته باشند اما یک کار تشکیلاتی سیاسی بین دولت و مجلس انجام نمی‌شود. چون اگر قرار باشد چنین کاری انجام شود باید از سلسله مراتب فراکسیون اکثریت مجلس بگذرد.

خبرنگاری از نائب رئیس مجلس در مورد زمان برگزاری مراسم تحلیف رئیس جمهور سوال کرد که وی در پاسخ گفت: مراسم تحلیف رئیس جمهور در فاصله زمانی 10 تا 15 مرداد در مجلس برگزار می شود و وزرای دولت یک هفته پس از تحلیف به مجلس معرفی می‌شوند و مجلس ظرف 48 ساعت صلاحیت وزرا را بررسی می‌کند.

باهنر در پاسخ به این سوال که آیا باتوجه به انتقادات اخیرشما از دولت، نفوذتان در لابی برای کابینه کاهش یافته است یا نه؟‌اظهار داشت: حوزه نفوذ افراد در مجلس محدود به رایی است که می‌توانند درست کنند یعنی می‌توانند رایی را برای مساله‌ای به وجود آورند و یا آن را تخریب کنند.

وی با تاکید بر اینکه حوزه نفوذ افراد ثابت نیست و به رفتار آنها بستگی دارد، ادامه داد: این یک تفاهم عقلی شناور است. دایره نفوذ من به همان میزانی است که نمایندگان به حرف من گوش بدهند نه اینکه به نظر من عمل کنند.

نائب رئیس مجلس درپاسخ به سوال دیگری که به احتمال حضور برخی نمایندگان مجلس در کابینه دهم اشاره داشت، گفت: موسس کابینه رییس جمهور است این که بخواهند نمایندگانی رابه دولت ببرندیا نه، از خودشان بپرسید.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خانه ملت و در واکنش به اظهارات جوانفکر مشاور رسانه‌ای رییس‌جمهور که انتقاداتی را به محمد حسن ابوترابی فرد به دلیل انتشار نامه رهبری انقلاب به رییس‌جمهور وارد کرده بود، گفت: این موضوع را از خودشان سوال کنید.

در ادامه از باهنر در خصوص تشکیل کمیته‌ای برای بررسی وضعیت بازداشت شدگان در مورد درگذشت محسن روح الامینی سوال شد که وی در پاسخ گفت:به دلیل انجام یک سفر نمی‌توانم در مراسم درگذشت وی شرکت کنم اما آقای ابوترابی فرد از طرف مجلس در این مراسم حضور یافته و سخنرانی خواهد کرد.

نایب رییس مجلس سپس از تشکیل کمیته‌ای به منظور بررسی جدی‌تر وضعیت بازداشت شدگان اخیر خبر داد که افراد آن به زودی تعیین خواهد شد.

باهنر در پاسخ به سوالی که به عدم امکان بازدید نمایندگان از محل نگهداری بازداشت شدگان اشاره داشت، گفت: برای حل این مساله در حال رایزنی هستیم وخودمان را مسوول حفظ حیثیت‏، آبرو و جان مردم می‌دانیم و در حد وسع‌مان تلاش خواهیم کرد.

وی همچنین خاطر نشان کرد:که از خانواده‌های کشته شدگان از سوی مجلس دلجویی شده است.

عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس در پاسخ به سوالی که به عدم تمایل لاریجانی به ریاست دوباره این فراکسیون اشاره داشت، گفت: عدم تمایل ایشان صحت ندارد. همانطور که می‌دانید فراکسیون اصولگرایان در ابتدای تشکیل مجلس هشتم مرکب از سه ضلع اصولگرایی بود. در آن زمان احساس کردیم که ریاست کاندیداهای هر یک از این سه ضلع در کل فراکسیون ممکن است جامعیت نداشته باشد به همین دلیل از آقای لاریجانی خواستیم تا ریاست فراکسیون را بپذیرد.

وی افزود: البته در عرف مجلس ریاست همزمان فراکسیون و مجلس صورت نگرفته بود اما ما بهتر دیدیم که این بار اتفاق بیفتد از این رو حتی اگر آقای لاریجانی مایل نباشد که ریاست فراکسیون را برعهده بگیرد باز هم از ایشان خواهش می‌کنیم که مسوولیت را بپذیرد.

باهنر در ادامه درپاسخ به سوالی اعلام کرد که کاندیدای ریاست فراکسیون اصولگرایان نخواهد شد.

نایب رییس مجلس در پاسخ به سوالی که به عزل مشایی از معاون اولی رییس‌جمهور اشاره داشت، گفت: اصل مطلب این است که ایشان دیگر در این سمت نباشد البته اگر رییس‌جمهور پیش از این انتصاب مشورت‌هایی می‌کرد ،‌این حوادث اتفاق نمی‌افتاد اما بالاخره کار به جایی رسید که مقام معظم رهبری دستور دادند و ایشان هم اجرا کردند.

خبرنگاری یادآور شدکه مقام معظم رهبری خواستار عزل مشایی شده بودند اما رییس‌جمهور مشایی راعزل نکرد و تنها با استعفای وی موافقت کرد که باهنر در پاسخ گفت: ما به واژه عزل یا استعفا گیر نمی‌دهیم مهم این بود که مشایی در این پست نباشد.

  • کد خبر : 9437
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار