خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/09/07 - 12:14
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : سیاسی
کریمی قدوسی مطرح کرد

نیروی دریایی جمهوری اسلامی پشتوانه‌ای برای تجارت و دفع مزاحمت‌های دریایی در اقیانوس‌ها

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است هرچه صنعت دریایی کشور و بازرگانی و ترانزیت از طریق دریا توسعه می‌یابد، تهدیدات دریایی نیز افزایش می‌یابد که نیروی دریایی کشورمان می‌تواند پشتوانه‌ای برای دفع این تهدیدات باشد.

جواد کریمی قدوسی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، ضمن تبریک روز نیروی دریایی به دلاورمردان و دریاداران کشورمان، گفت: قدرت جمهوری اسلامی ایران یک قدرت دریاپایه بوده که از قرن‌ها پیش در سطح بین المللی شناخته شده است و بر این اساس توانسته‌ایم در حوزه اقتصاد و بازرگانی دریا نیز جزء کشورهای اول دنیا باشیم.



نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ساحل وسیعی در اقیانوس هند، خلیج فارس و دریای خزر دارد عنوان کرد: تنگه مالاکا، تنگه هرمز و تنگه باب المندب مثلث طلایی دنیاست که 70 درصد تجارت دنیا از طریق این سه تنگه انجام می شود از این رو اراده جمهوری اسلامی برای تقویت و گسترش نیروی دریایی خود جهت برقراری امنیت دریا بسیار زیاد.



وی در ادامه با بیان اینکه تلاش جمهوری اسلامی برای تقویت و توسعه نیروی دریایی صرفا به سواحل کشور خلاصه نمی شود، یادآور شد: پیشرفت این قدرت در پیمایش اقیانوس ها نیز قابل مشاهده است تا بتواند با افزایش امنیت مسیر دریایی، تعداد نفتکش ها و کشتی های بازرگانی را افزایش دهد.



کریمی قدوسی با اشاره به افزایش تهدیدهای دریایی در کنار افزایش قدرت دریایی کشورمان، اظهار داشت: در نزدیکی باب المندب و سواحل سومالی، دزدان دریایی مشهوری حضور دارند که در این شرایط ناوگان دریایی نظامی جمهوری اسلامی ایران پشتوانه ای برای تجارت، دفع تهدیدها و مزاحمت های کشورهای متخاصم نسبت به اموال جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.



این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با بیان اینکه اگر پیشرفت کشور در حوزه حمل و نقل را بر سه پایه تعریف کنیم، یکی از آنها حمل و نقل دریایی است، عنوان کرد: سواحل ما در چهارراه دنیا واقع شده که خود نقش مهمی در ترانزیت کشورهای بزرگی مثل چین، روسیه و کشورهای غرب آسیا دارد و جمهوری اسلامی از این طریق می تواند به درآمد سرشاری دسترسی پیدا کند.



عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: بخش مهمی از برنامه های توسعه چند ساله کشور بر پایه سرمایه گذاری در سواحل مکران و سواحل اقیانوسی است که طی سالیان متمادی مغفول مانده بود اما اکنون به خصوص در بندر چابهار در حال رشد است؛ دولت و مجلس نیز قطعا در برنامه هفتم تلاش دارند به توسعه این منطقه سرعت بیشتری بدهند./



پایان پیام

  • کد خبر : 352697
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار