خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/10/14 - 10:04
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : سیاسی
خزعلی در رویداد ملی نظاره قوانین حوزه زنان سرپرست خانوار مطرح کرد

افزایش ظرفیت‌های شغلی برای زنان سرپرست خانوار در دولت سیزدهم/ پنجره واحد خدمات رفاهی زنان سرپرست خانوار در دستور کار دولت

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به اهمیت ایجاد پنجره واحد خدمات رفاهی زنان سرپرست خانوار، گفت: دولت سیزدهم با همکاری مجلس تمام تلاش خود را برای حمایت از زنان سرپرست خانوار از طریق توانمندسازی اقتصادی آنها دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در رویداد ملی نظاره قوانین حوزه زنان سرپرست خانوار که صبح امروز (پنجشنبه، 14 دی ماه) در مجلس برگزار شد، ضمن عرض تسلیت شهادت تعدادی از هموطنان در جریان اقدام تروریستی در گلزار شهدای کرمان، گفت: این اقدام تروریستی نشان می دهد دشمن راهی به جز انتقام از مردم و هدف قرار دادن افراد بیگناه، زنان و کودکان ندارد.



خزعلی در ادامه موضوع زنان سرپرست خانوار را از جمله موضوعاتی دانست که دولت از روزهای نخست  درباره آن اقدام جامعی صورت داده است او افزود: در دولت قبل در این زمینه تنها نامه‌هایی بین معاونت و مجلس رد و بدل شده که دولت خواسته بود این لایحه به مجلس نرود و تنها در دولت مصوب شود.



دولت سیزدهم از ماه های نخست  تلاش کرد تا این برنامه را پیگیری کرده و در این مسیر از کارشناسان متعددی در حوزه زنان استفاده شد تا بتواند در نهایت لایحه جامعی به مجلس ارائه دهد.



معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به 3 اقدامی که در حوزه سیاستگذاری ها، هماهنگی در عملیات و پشتیبانی در حوزه زنان در دولت سیزدهم صورت گرفته ، اظهار کرد: فعال کردن صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون جهت صدور ضمانتنامه برای زنان سرپرست خانواد دهک های یک تا 5 درآمدی، تدوین لایحه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار(موضوع بند ت ماده 80 قانون برنامه ششم توسعه) و هماهنگی دستگاههای اجرایی برای اشتغال و توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار و حمایت از زنان کارآفرین از جمله موضوعاتی بود که در این دولت پیگیری کردیم.



وی در ادامه با اشاره به سند پشتیبان که از سوی دولت سیزدهم تدوین شده است، عنوان کرد: این سند به موضوعاتی همچون آموزش، اشتغال ، مشاوره و مددکاری پرداخته و به دنبال توانمندسازی زنان از طریق شناسایی و رفع مشکلات  آنها است.



خزعلی با اشاره به لایحه توانمندسازی زنان گفت از اوایل سال 1401 که این برنامه ارائه شد تا هم اکنون، به صورت مکرر در کارگروه ها و کمیسیون های تخصصی، اصلی و فرعی رفت و برگشت داشته است.



معاون رئیس جمهور همچنین به تشکیل کمیته حقوقی در این معاونت برای رسیدگی به این موضوع اشاره و اظهار کرد: این کمیته حقوقی متشکل از معاون حقوقی ریاست جمهوری، معاونت امور مجلس ریاست جمهوری، وزارت تعاون، وزارت کشور، وزارت بهداشت، کمیته امداد و سازمان بهزیستی بوده و 9 جلسه برای ویرایش دوم لایحه صورت داد.



وی در ادامه با بیان اینکه لایحه حمایت از زنان سرپرست خانوار در 4 مرحله مورد ویرایش قرار گرفت، یادآور شد: سختی کار قانونگذاری در این حوزه باعث شد به سمت کار عملی پیش برویم و هماهنگی با استان های مختلف را آغاز کردیم. زنان سرپرست خانوار مشکلات زیادی برای راه اندازی کسب و کار در شهرستان ها داشتند که بخشی از آن به ضمانت تسهیلات برمی‌گشت این موضوع ما را بر آن داشت تا صندوق ضمانت تسهیلات خرد برای ایجاد اشتغال را تأسیس کردیم.



خزعلی با اشاره به فرایند اقدامات انجام شده در این زمینه، عنوان کرد: اسامی متقاضیان استان ها برای دریافت تسهیلات جمع آوری و بعد از آن صحت سنجی شد تا به صندوق تعاون معرفی شوند که تا کنون تعداد زیادی از این زنان موفق به دریافت تسهیلات شده اند اما تعداد زیادی نیز در مراجعه به بانک ها با مشکل مواجه شده اند که دولت به دنبال حل این موارد است.



این مقام ارشد کابینه سیزدهم در ادامه با اشاره به توجه دولت به اشتغال و توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار و حمایت از زنان کارآفرین، گفت: دولت توانست ظرفیت های مورد استفاده در توانمندسازی اقتصادی زنان در 31 استان را شناسایی کرده و اعتبار مختصری برای حمایت از آنها در اختیار استانداران قرار دهد.



وی در ادامه به ذکر آماری در این حوزه پرداخت و گفت: مصوبات ویژه زن و خانواده برای نخستین بار در دولت سیزدهم در جریان سفرهای استانی ایجاد شد؛ برای مثال در شهرستان دلفان استان لرستان زنان برای کاریابی در میادین شهر می ایستادند و امروز بیشترین مجوز راه اندازی کسب و کار در این استان رخ داده است.



خزعلی اضافه کرد: جمع آمار زنان کارآفرین که از طریق کسب و کار پایدار خانواده محور وارد بازار کار شده اند نشان می دهد که ظرفیت های شغلی خوبی از این مسیر برای زنان سرپرست خانوار ایجاد شده است و باید این الگو توسعه یابد.



وی در ادامه با بیان اینکه  500 میلیارد تومان برای حوزه حمایت از زنان سرپرست خانوار اختصاص داده شده است و متاسفانه نقش نظارتی و هماهنگی معاونت زنان دیده نشده، بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات حوزه زنان سرپرست خانوار این است که این زنان تمایل دارند  برای دریافت حمایت و یا ارائه آمار مایلند با زنان مرتبط باشند که این موضوع باید مورد توجه  خدمات رفاهی زنان سرپرست خانوار قرار گیرد./



پایان پیام

  • کد خبر : 374029
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم