خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1400/12/27 - 15:10
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : دیوان محاسبات
تحقیق و تفحص از خاص ترین غار دنیا

اسرار غار علیصدر افشا می شود

عضو مجمع نمایندگان استان همدان در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اهمیت جهانی و بین المللی غار علیصدر، متاسفانه ما نتوانستیم از ظرفیت آن به بهترین شکل استفاده کنیم، امیدواریم بعد از تحقیق و تفحص و مشخص شدن وضعیت مدیریت جدید این مهم امکان پذیر شود.

فتح الله توسلی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد تحقیق و تفحص شرکت سیاحتی علیصدر همدان گفت: غار علیصدر یکی از مهمترین و بزرگترین مناطق گردشگری دنیاست که تا قبل از اپیدمی کرونا سالانه حدود ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار گردشگر از این غار تاریخی بازدید می‌کردند و بالغ بر ٣٠ میلیارد تومان درآمد سالیانه داشته است.



نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی افزود: غار علیصدر نه تنها برای استان همدان بلکه برای تامین ارز، جذب گردشگر و معرفی ظرفیت‌های کشور نیز می‌تواند منبع درآمد مهمی باشد اما متاسفانه به دلیل عدم مدیریت درست، این اتفاق صورت نگرفت.



ابهامات بسیاری در خصوص نحوه مدیریت غار علیصدر است



وی تصریح کرد: ابهامات بسیاری در خصوص نحوه مدیریت این غار، از درآمدها با هزینه کرد آن از قبل وجود داشت، حدودا ۳۰ سال گذشته غار علیصدر به یک شرکت واگذار شده که سرمایه اولیه این شرکت مشخص نبوده و تصاحب زمین‌های اطراف در روستای حومه این غار و موارد بسیار دیگر وجود دارد که منجر به تشکیل پرونده در بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات شده است، برای رفع این ابهامات، به درخواست بنده تحقیق و تفحص در کمیسیون فرهنگی مطرح و تصویب شد و در صحن نیز با رای قاطع حدود ۱۷۰ نماینده به تصویب رسید.



در جلسه‌ای که در کمیسیون فرهنگی برگزار شد، بنده به عنوان رئیس، کیومرث سرمدی نماینده مردم اسدآباد نایب رئیس اول، حسین میرزایی نماینده اصفهان نایب رئیس دوم، احمد حسین فلاحی نماینده مردم همدان دبیر معرفی و مقرر شد کار را به صورت رسمی و قانونی آغاز کنند



وی یادآور شد: در جلسه‌ای که در کمیسیون فرهنگی برگزار شد، بنده به عنوان رئیس، کیومرث سرمدی نماینده مردم اسدآباد نایب رئیس اول، حسین میرزایی نماینده اصفهان نایب رئیس دوم، احمد حسین فلاحی نماینده مردم همدان دبیر معرفی و مقرر شد کار را به صورت رسمی و قانونی آغاز کنیم.



توسلی افزود: طى مکاتباتی که با سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات انجام گرفت و  درخواست و معرفی دو نفر از بازرسان و حسابرسی و همچنین افراد دیگر در بخش حقوقی برای تشکیل کمیته را داشته‌ایم که پس از صدور احکام، مکاتبات ما با بانک‌ها، مجموعه‌های اقتصادی در استان و کشور انجام خواهد شد.



چگونگی تحقیق و تفحص از غار علیصدر



 وی تاکید کرد: برای کسب اطلاعات مردمی افرادی در غار علیصدر مستقر خواهند شد و براساس قانون، شرکت سیاحتی، وزارت میراث فرهنگی و بقیه نهادهای دولتی و غیردولتی موظف به همکاری با این کمیته هستند. تحقیق و تفحص دو بعد دارد، متاسفانه به دلیل عدم مدیریت درست وزارت میراث فرهنگی و گردشگری غار را به ۸۰۰ میلیون تومان در سال اجاره داده بودند و ابهامات و حاشیه‌های زیادی در خصوص هزینه کرد و نحوه مدیریت وجود دارد .



غار علیصدر ظرفیتی ملی و جهانی است



نماینده مردم کبودرآهنگ با ابراز امیدواری در مورد نتیجه مثبت تحقیق و تفحص غار علیصدر گفت: این غار یک موهبت الهی برای مردم و همچنین یکی از مهمترین ظرفیت‌های بزرگ ملی برای جذب گردشگری و توسعه منطقه محروم شهرستان بهار و کبودراهنگ است امیدواریم با معرفی این ظرفیت به گردشگران و ایجاد زیرساخت‌های لازم، این غار به شکلی مدیریت شود که هر مجموعه ای که توان و ظرفیت استفاده در سطح ملی و بین المللی را دارد، البته با طی تشریفات قانونی و اداری مدیریت آن را برعهده بگیرد.



رییس کمیته دیپلماسی اقتصادی مجلس تاکید کرد: استان همدان آثار تاریخی و طبیعی بسیاری دارد که بیش‌ از ۱۱۰۰ اثر آن ثبت ملی شده، اما همچنان بازدید از غار علیصدر مورد توجه علاقه‌مندان و گردشگران داخلی و خارجی است، متاسفانه این روزها موضوع ثبت جهانی غار علیصدر با اما و اگرهایی همراه شده ‌است. بر اساس محدودیت‌های یونسکو و ثبت ۱ الی ۲ منطقه گردشگری در سال و همچنین عدم خسارت به مناطق توریستی و گردشگری، این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد که ما در حال مطالعه آن هستیم، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری باید مزایده ای در این راستا برگزار کنند. 



حدود ۲۴۰ هکتار از زمین های اطراف غار علیصدر در اختیار شرکت قرار گرفته که بلااستفاده است این اراضی باید صرف ساخت هتل و مراکز تفریحی برای توقف و استراحت گردشگران شود و درآمد آن برای توسعه منطقه هزینه شود



عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: حدود ۲۴۰ هکتار از زمین‌های اطراف غار علیصدر در اختیار شرکت قرار گرفته که بلااستفاده است این اراضی باید صرف ساخت هتل و مراکز تفریحی برای توقف و استراحت گردشگران شود و درآمد آن برای توسعه منطقه هزینه شود، با توجه به اهمیت جهانی و بین المللی غار علیصدر، متاسفانه ما نتوانستیم از ظرفیت آن به بهترین شکل استفاده کنیم، امیدواریم بعد از تحقیق و تفحص و مشخص شدن وضعیت مدیریت جدید این مهم امکان پذیر شود.



بیشتر بخوانید:





توسلی در مورد اقدامات گردشگری برای عید نوروز خاطرنشان کرد: با پیگیری‌هایی که انجام شد و ملاقات بنده با وزیر و معاون وزیر گردشگری درخواست شد که حتما شرکت سیاحتی برای عید نوروز موظف به آماده سازی و تهیه مقدمات آن برای بازگشایی و پذیرایی از توریست ها و مردم پس از چندین ماه تعطیلی شود و عملا از تاریخ ۲۶اسفند غار بازگشایی شده و آماده پذیرایی از میهمانان است./



خبرنگار: هدی ریسمانچی



پایان پیام

  • کد خبر : 339127
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار