خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1403/06/13 - 12:35
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
سرویس : فرهنگی
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:

سیمایی صراف معیشت اساتید دانشگاه را در اوج توجه قرار دهد

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مجلس دوازدهم با بیان اینکه نباید وزیر علوم با اقدامات نسنجیده فضای دانشگاه‌ها را ملتهب کند، گفت: امروز در حوزه دانشگاهی مشکلات متعددی تلنبار شده است، کمبودهای حوزه دانشگاه، مشکلات معیشتی اساتید، اعتبارات نامناسب بودجه‌ای در حوزه پژوهش‌های دانشگاهی، تامین تجهیزات آزمایشگاه‌های تخصصی و….. انتظار می‌رود سیمایی صراف به این حوزه ورود و به آنها رسیدگی کند.

اساتید اخراجی

احسان عظیمی راد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در واکنش به سخنان رئیس جمهور مبنی بر بازگشت اساتید اخراجی به دانشگاه، گفت: طی چند روز گذشته دکتر پزشکیان رئیس جمهور طی سخنانی به سیمایی صراف وزیر علوم به بازگشت اساتید و دانشجویان اخراجی تاکید داشت تا شرایط برای حضور آنها در عرصه علم آموزی فراهم شود.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت چهاردهم به دولت وفاق ملی شهرت گرفته است، یادآور شد: امیدواریم هرچه سریعتر شاهد حضور اساتید و دانشجویان اخراجی از منظر وفاق ملی باشیم، سیمایی صراف وزیر علوم هم به این مسئله تاکید ویژه داشتند و این موضوع فارغ از مباحث سیاسی که در رشته‌های مختلف مطرح می‌شود و با حکم قانونی شوراها و کمیته های مصوب دانشگاه‌ها ممکن خواهد  بود.

دانشگاه‌ها محور حرکت و نخبه پروری کشور محسوب می‌شوند

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مجلس دوازدهم با تاکید به صحبت‌های رهبر انقلاب مبنی بر اینکه صلاح و فساد جامعه به عملکرد دانشگاه‌ها باز می‌گردد، اظهار کرد: دانشگاه‌ها محور حرکت و نخبه پروری کشور محسوب می‌شوند و باید در مسیر درست حرکت کنند و کسانی را پرورش دهند که جامعه را به رستگاری برسانند، اگر در انجام وظایف خود کوتاهی داشته باشند بی‌تردید جامعه دچار گرفتاری شده و به سمت نادرست حرکت خواهد کرد.

موضوعات آموزشی را ساده انگارانه نظاره گر نباشید

وی با بیان اینکه نمی‌توان موضوعات آموزشی را ساده انگارانه نظاره گر بود، گفت: اگر دانشگاه‌ها بستر تحرکات سیاسی شوند و گروه‌های سیاسی از خارج به داخل نفوذ کنند فضای علمی دانشگاه بر اثر مسائل سیاسی ملتهب می‌شود و عملا محیط علمی و فرهنگی دانشگاه تحت الشعاع قرار می‌‌دهد به ویژه اگر اساتید و دانشجویان آن دانشگاه وارد حاشیه‌ها و موضوعاتی شوند که صحنه اصلی میدان بازی را جریانات و گروه‌های سیاسی در بیرون طراحی و اساتید و دانشجویان را درگیر آن کرده‌اند.

فضای دانشگاه‌ها نباید میدان سیاسی گروه‌های نفوذی باشد

عظیمی راد با تاکید بر اینکه نباید فضای دانشگاه‌ها میدان سیاسی گروه‌های نفوذی باشد، یادآور شد: بازگشت اساتیدی که پرونده سیاسی دارند به دانشگاه‌ها از چند جنبه مورد توجه قرار می‌گیرد، اساتید و دانشجویان  ستاره‌دار که با حکم کمیته‌های مصوب و قانونی حضور آنها در دانشگاه‌ها منع شده است، باید کمیته‌های مذکور بر اساس ادله‌ها و دلایل قانونی اقدام به رفع محدودیت حضور این گروه از اساتید و دانشجویان داشته‌اند.

وی با بیان اینکه گروهی از اساتید و دانشجویان در فتنه‌های گوناگون کشور به ویژه فتنه سال ۱۴۰۱ نقش داشته‌اند و حاضر نبوده‌اند صف خود را از دشمنان جدا کنند، گفت: این گروه از اساتید موضع‌گیری‌های تندی بر علیه انقلاب و رهبری داشته و طبیعتاً با حکم کمیته انضباطی دانشگاه روبرو شده‌اند و برای آنها حکمی صادر شده است، نباید با نیت ملی و شعار وفاق ملی زمینه حضور این افراد را در دانشگاه‌ها فراهم کنیم.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مجلس دوازدهم با تاکید بر اینکه اگر مسئولان آموزشی قول و تعهد بازگشت این گروه از اساتید را با نیت بخشش رئوفانه می‌دهند نباید حرکتی خلاف مصالح ملی از آنها سر بزند، یادآور شد: با فراهم کردن شرایط مبنی بر حفظ مصالح ملی کشور می‌توانند این گروه به عرصه آموزشی کشور بازگردند و فرض را بر عطوفت و مهربانی حاکمیت نظام اسلامی و دولت وفاق ملی می‌گذاریم.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با بیان اینکه دولت چهاردهم اصلاح طلب محسوب می‌شود، اظهار داشت: اگر اساتید به نیت اصلاح طلب بودن دولت پزشکیان پا به عرصه فعالیت بگذارند و از تمام خطوط قرمز انقلاب عبور کنند و عاملی برای تشنج در جامعه شوند این مباحث نگرانی‌هایی را به دنبال خواهد داشت و شخص آقای وزیر علوم باید در این راستا با دقت ورود جدی داشته تا دانشگاه‌ها دچار آسیب نشوند.

وی با بیان اینکه جذب اساتید روال قانونی را دارد، اظهار کرد: هر استاد دانشگاه متقاضی هیات علمی دانشگاه‌ها، در سامانه‌های وزارت علوم ثبت نام می‌کند و دارای صلاحیت علمی و حقوقی است که همگی جمع می‌شوند و در نهایت وزارت علوم حکم را صادر می‌کند و این گروه به عنوان اسم هیات علمی معرفی می‌شوند، دلیلی وجود ندارد در شرایطی که با کاهش عضو هیات علمی دانشگاه‌ها روبرو هستیم مجدداً اقدام به انتخاب اساتید جدید و برگزیدن آنها به عنوان عضو هیات علمی تازه دانشگاه تلاش کنیم.

عملکرد دولت‌ها نباید بی‌اعتمادی یک دولت نسبت به دولت قبلی را به همراه داشته باشد

عظیمی راد با تاکید بر اینکه عملکرد دولت‌ها نباید بی‌اعتمادی یک دولت نسبت به دولت قبلی را به همراه داشته باشد، گفت: اگر قرار باشد هر دولت نسبت به عملکرد دولت قبل اقدامات ضد و نقیض داشته باشد به اهداف اصلی دست پیدا نخواهیم کرد، مگر می تواند دولتی نسبت به استخدامی دولت‌های قبل اظهار نظر داشته باشد؟ این مسئله امکان‌پذیر نیست و التهاب‌هایی را به دنبال خواهد داشت. به اعتقاد بنده اقداماتی که وزیر علوم دارد نسبت به وعده‌هایی که داده بود همخوانی ندارد.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم با بیان اینکه نباید وزیر علوم با اقدامات نسنجیده فضای دانشگاه‌ها را ملتهب کند، تصریح کرد: امروز در حوزه دانشگاهی مشکلات متعددی تلنبار شده است، کمبودهای حوزه دانشگاه، مشکلات معیشتی اساتید، اعتبارات نامناسب بودجه‌ای در حوزه پژوهش‌های دانشگاهی، تامین تجهیزات آزمایشگاه‌های تخصصی و….. انتظار می‌رود سیمایی صراف به این حوزه ورود و در اوج به آنها رسیدگی کند.

وی با تاکید بر اینکه وزیر علوم به جای اینکه تمام انرژی خود را صرف بازگشت اساتید مسئله‌دار به دانشگاه  کند که برخوردهای رادیکالی داشتند، صرف استخدام اساتید جدید نماید، اظهار کرد: به اعتقاد بنده سیمایی صراف وزیر علوم باید به کمبودهای حوزه دانشگاه در شروع سال تحصیلی جدید توجه داشته باشد و از ورود به نظام التهابی که افراد تندرو آن را فراهم کرده‌اند خودداری کند.

برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها از تاکیدات مقام معظم رهبری است

نماینده مردم در مجلس دوازدهم با بیان اینکه رهبر انقلاب به برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها بسیار سفارش دارند، گفت: دانشگاه‌ها محل آزاداندیشی گروه‌های مختلف سیاسی است که افراد موافق و مخالف در آن حضور پیدا کرده و نظرات خود را بیان می‌کنند، پررنگ شدن چنین مباحثی در دانشگاه‌ها باید در کنار دیگر مباحث مورد توجه قرار بگیرد، اما نباید این موضوعات بواسطه گروه نفوذی‌ها به داخل کشانده شده و فتنه را رقم بزند.

عظیمی راد با بیان اینکه اساتید اخراجی که به واسطه پرونده سیاسی خود در اغتشاشات سال ۱۴۰۱ با شرط و شروطی باید به بدنه علمی کشور راه پیدا کنند، خاطرنشان کرد: دستیابی به جایگاه‌های علمی برتر از مهم‌ترین اهداف دانشگاه‌های کشور ما محسوب می‌شود که در جهت حل مشکلات مردم احداث شده‌اند، اگر قرار است این افراد رادیکالی به دامنه آموزش کشور ورود پیدا کنند باید با هدف دستیابی به جایگاه‌های برتر علمی کشور باشد و بیان اندیشه‌های سیاسی باید در قالب کرسی‌های آزاد اندیشی دانشگاه‌ها انجام پذیرد./

پایان پیام

 

  • کد خبر : 382970
محبوبه اشرفی پیمان
خبرنگار

محبوبه اشرفی پیمان