خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1403/06/19 - 17:24
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : اقتصادی,دیوان محاسبات
دستغیب در جلسه هیات عمومی دیوان محاسبات عنوان کرد:

تحقق دولت هوشمند منتج به کاهش تخلفات می شود / لزوم شفاف سازی درخصوص واردات و ثبت گوشی های تلفن همراه

در جلسه امروز هیات عمومی دیوان محاسبات کشور که به منظور تهیه گزارش تفریغ بودجه 1402برگزار شد؛ بندهای مربوط به تبصره هفتم از قانون بودجه 1402 کل کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دیوان محاسبات

به گزارش خبرگزاری خانه ملت به نقل از گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، سید احمد رضا دستغیب در جلسه هیات عمومی دیوان محاسبات کشور که با حضور دادستان، معاونین، مستشاران، مدیران و حسابرسان کل این نهاد نظارتی برگزار شد با بیان اینکه گزارش های تخصصی دیوان محاسبات مبنای بسیاری از تصمیمات حاکمیتی در ارکان مهم کشور است، افزود: باید از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی قدردانی کرد که با مدنظر قرار دادن جداول ابتکاری دیوان محاسبات در قالب گزارش های پیشنهادی پیرامون احکام دائمی و غیربودجه ای، نظرات تخصصی این نهاد نظارتی را در تصمیم گیری ها لحاظ می کنند.

رئیس کل دیوان محاسبات با اشاره به بند «ب» از تبصره 7 قانون بودجه 1402 پیرامون کاهش 3 درصدی حقوق گمرکی کالاهای اساسی، دارو و شیر خشک مخصوص اطفال، بیان کرد: هدف قانونگذار این بوده است که کاهش حقوق گمرکی، نهایتاً منجر به کاهش قیمت محصول نهایی گردد که لازم است مشخص شود، اولاً مابه ازای مالی این کاهش 3 درصدی به چه صورت تامین می شود و ثانیاً اثرات آن بر میزان درآمدهای دولت چگونه بوده است.

دستغیب با بیان اینکه دیوان محاسبات به زودی گزارش مبسوطی از وضعیت استقرار دولت هوشمند ارائه خواهد کرد، اظهار داشت: طبق بند «ج» از تبصره 7 قانون بودجه 1402، درخصوص سامانه دولت هوشمند که اتفاقاً در برنامه هفتم توسعه نیز بر آن تاکید فراوان شده است، باید دستگاه هایی که در این زمینه پیشتاز بوده و قانون را اجرا نموده اند را به مردم معرفی کرد چون تحقق دولت هوشمند، منتج به کاهش تخلفات خواهد شد.

وی تاکید کرد: باید مراقبت کرد که اگر طرح یا لایحه ای مصوب شده و به حیطه اجرا می رسد، همزمان و یا حتی پیش از آن، آیین نامه اجرایی مربوطه نیز تدوین شده باشد؛ چراکه در غیر این صورت، به دلیل موکول شدن تدوین آیین نامه به ماه های پایانی سال، عملاً اجرای آن منتفی گردیده و قانون مرتبط، نقض خواهد شد.

رئیس کل دیوان محاسبات با اشاره به بند «ز» از تبصره هفتم قانون بودجه 1402، خاطر نشان کرد: توقع مردم از دستگاه های حاکمیتی آن است که وقتی تبلیغات وسیعی در ترغیب مردم به سمت استفاده از تکنولوژی های نوین و هوشمندسازی فرآیندها صورت می پذیرد، دیگر نباید شاهد ناامنی فضای مجازی به وسیله حملات هکری به زیرساخت های سایبری کشور باشیم.

دستغیب همچنین درباره موضوع «حقوق تجاری واردات گوشی های تلفن همراه خارجی» گفت: افکار عمومی باید در جریان جزء به جزء اجرای بند «ط» از تبصره 7 قانون بودجه 1402 پیرامون حقوق گمرکی واردات و ثبت موبایل های خارجی قرار بگیرند و در این خصوص شفاف سازی لازم صورت داده شود.

رئیس کل دیوان محاسبات کشور در انتها با اشاره به لزوم تهیه گزارش تخصصی این نهاد نظارتی از نحوه اجرای بند «ص» از تبصره 7 قانون بودجه 1402، بیان داشت: هر قدر ناوگان حمل و نقل عمومی کشور نوسازی شود، ضریب امنیت و سلامت مردم در این حوزه نیز ارتقا خواهد یافت و دیوان محاسبات به زودی، گزارش کاملی از روند اجرای این بند از قانون را به افکار عمومی ارائه خواهد کرد.

افزون بر این، مهدی کیایی سخنگوی هیات عمومی دیوان محاسبات کشور در پایان جلسه گفت: حقوق ورودی واردات گوشی در رویه‌های غیرتجاری در سه‌ماهه اول سال 1402 مطابق مأخذ سال 1401، به میزان 12درصد و در سایر ماه‌ها 30 درصد بوده و جمعاً حدود 4.7 همت معادل 2.4 همت برابر مبلغ پیش بینی شده در قانون، به حساب خزانه واریز شده است. از مبلغ واریزی صرفاً 50 میلیارد تومان به وزارت صنعت، معدن و تجارت و بالغ بر 267 میلیارد تومان به ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی(نیروی هوافضا) تخصیص یافته است. وزارتخانه یادشده کل مبلغ را به سال بعد منتقل کرده و ستاد مشترک مبلغ دریافتی را صرف حمایت از توسعه زیرساخت‌های صنعت ریز(میکرو) الکترونیک نموده است.

وی افزود: در سال 1402 درآمد حاصل از صدور مجوز توزیع دخانیات و حق انحصار دریافتی بابت واردات و تولید محصولات دخانی حدود 639 میلیارد تومان بوده که به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز شده است.

مشاور رئیس کل دیوان محاسبات کشور اظهار داشت: تعداد 81 دستگاه تمام یا بخشی از خدمات خود را تا پایان سال 1402 از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه کرده اند و همچنین تعداد 73 دستگاه اجرایی نسبت به ارائه حداقل 20 درصد از خدمات خود به صورت هوشمند با شرایط مقرر در این بند، هیچگونه اقدامی نکرده اند و 19 دستگاه اجرایی نیز کمتر از 20 درصد اقدام نموده اند.در سایر دستگاه های اجرایی حداقل موردنظر رعایت شده است.

کیایی خاطر نشان کرد که سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای (کاربری بین شهری) و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور (کاربری شهری) در سال 1402، نسبت به تایید و تشخیص واردات تعداد 31.237 انواع کشنده، کامیون، اتوبوس، مینی‌بوس و ون مورد نیاز اقدام کرده اند و وزارت صنعت، معدن و تجارت موافقت خود با واردات خودرو از طریق سامانه جامع تجارت را به سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرده اما صرفاً تعداد 850 کامیون کشنده با عمر کمتر از 5 ‌سال وارد شده است. سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ثبت سفارشات مربوط به تعداد 13.306 کامیون با کاربری بین شهری را تایید کرده که در سال 1402 منجر به ورود تعداد 6.500 دستگاه کامیون کشنده با عمر کمتر از 3 سال توسط اشخاص حقیقی و حقوقی شده است./

پایان پیام

  • کد خبر : 383125
کلمات کلیدی
سعید ابراهیمی
خبرنگار

سعید ابراهیمی

آخرین اخبار