خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/07/22 - 12:39
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : حوزه ریاست
نایب رئیس مجلس در همایش ملی استاندارد :

در موضوع استاندارد ضعف یا کمبود قانون نداریم

حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری در همایش نکوداشت روز ملی استاندارد، با تأکید بر اینکه قانون دائمی استاندارد از قوانین بسیار متقن  و جامع است، عنوان کرد: اگر سازمان استاندارد در انجام‌ مأموریت‌های خود بخواهد دست بالا را بگیرد، اصلاً ضعف و کمبود نداریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش نکوداشت روز ملی استاندارد که امروز(شنبه ۲۲ مهرماه) در سالن اجلاس سران برگزار شد، ضمن تقدیر از اعضای پرتلاش و متعهد خانواده بزرگ استاندارد، از همه افراد و دستگاه‌هایی که در تحقق مقوله استاندارد و تحکیم آن تلاش و تشکیک مساعی دارند، تشکر کرد.



نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به این حدیث نبوی که «ملعون است کسی که حق افرادی را که به نحوی تحت سرپرستی او هستند را ضایع کند»، عنوان کرد: این روایت افرادی که در تأمین نیازمندی‌ها و منافع کسانی که اقتصاد، سلامت، رشد، رفاه و حیاتشان به دست آنها است، کوتاهی می‌کنند را توبیخ می‌کند.



حجت‌الاسلام ذوالنوری در ادامه با تأکید بر نقش مهم استاندارد در زندگی امروز، عنوان کرد: سازمان استاندارد، به عنوان یک دستگاه تخصصی و نظارتی در بسیاری از ابعاد زندگی مردم از بعد سلامت، غذا و دارو گرفته تا امنیت جانی و  استفاده از تجهیزات، مصالح و لوازم زندگی، تأثیرگذار است و اگر بخواهیم مأموریت استاندارد و آن چهار محوری که در قانون آمده، به معنی واقعی محقق شود، لوازم و الزامات بسیاری در زمینه تقویت استاندارد تلاش کنند.



حجت‌الاسلام ذوالنوری با بیان موضع مجلس در موضوع استاندارد، گفت: خوشبختانه قانون دائمی استاندارد، از قوانین بسیار متقن و جامع است؛ یعنی اگر سازمان استاندارد بخواهد در انجام‌ مأموریت‌های خود دست بالا را بگیرد، اصلاً کمبود یا ضعف قانون نداریم. در برنامه هفتم توسعه هم به همین دلیل خیلی از استاندارد ذکر نشده؛ چراکه اعتبار و اهمیت قانون دائمی از قانون‌های زمان‌دار مانند قانون پنج ساله برنامه توسعه بیشتر است.



این نماینده مجلس ادامه داد: در همین راستا اگر قانون استاندارد از جهاتی نیازمند تغییر یا تقویت باشد، این عزم و اراده در مجلس شورای اسلامی هست که از آن پشتیبانی و از نظر بودجه‌ای حمایت کند. ما هر چه در زمینه توسعه استاندارد و تقویت آن تلاش و هزینه کنیم، در حقیقت سرمایه‌گذاری است؛ چراکه جلوی خسارت‌های سنگین در آینده را می‌گیرد.



نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان مثال‌هایی از استانداردسازی و رعایت الزامات در ساخت خودرو، تجهیزات و لوازم خانگی، مصالح ساختمانی و... ، آن را جلوگیری از هدررفت منابع مالی و انسانی دانست و افزود: اگر لوازم خانگی و وسایلی که هر روز در زندگی با آن سروکار داریم و بخشی از سبد درآمد خانواده را به خود اختصاص می‌دهد، از مداومت استفاده و استحکام برخوردار باشد؛ کمک بسیار بزرگی به اقتصاد خانواده و جامعه می‌کند؛ بنابراین وقتی ابعاد سلامت در استاندارد مطرح می‌شود، منظور فقط استاندارد در غذا و دارو نیست.



حجت‌الاسلام ذوالنوری در ادامه با اشاره به استاندارد سلامت در بخش غذا و دارو هم عنوان کرد: اگرچه ورود سازمان استاندارد در این بخش خیلی قدمت ندارد، اما خوشبختانه رشد خوبی داشته است. با این وجود همچنان در حوزه سلامت نیاز به آزمایشگاه‌های مختلف در حوزه غذا و دارو و یک تعامل فرهنگی و هم‌افزایی بین بخشی احتیاج داریم.



وی با طرح سوال‌هایی با این مضمومن که آیا آزمایشگاه‌هایی برای بررسی و اندازه‌گیری عوارض استفاده از رادیوداروها، میزان استاندارد آرسنیکی که جذب ریشه برنج می‌شود، کشت و عوارض کشت و استفاده از محصولات تراریخته در کشور وجود دارد؟ تاکید کرد: بدون ارتباط تنگاتنگ استاندارد، علوم پزشکی، بخش خصوصی و آزمایشگاه‌ها نمی‌توانیم از سلامت موضوع مطمئن شویم؛ بنابراین به توسعه استاندارد نیاز داریم. البته این بیان نقض و زیرسوال بردن موضوع مهم استاندارد نیست، بلکه یک ضرورت است که دستگاه‌های ذی‌ربط در سیاست‌گذاری‌ها، قانون‌گذاری‌ها و تخصص منابع و امکانات توجه لازم را به این موضوع داشته باشند.



نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر صحبت‌های خود گفت: اگرچه چند 10 سال از عمر استاندارد در دنیا می‌گذرد اما رشد تکنولوژی، قدرتی که در تبدیل مواد و تغییرات ژنتیکی که در محصولات غذایی و تحولات با سرعتی که اتفاق می‌دهد ایجاب می‌کند توان استاندارد ما آنقدر افزایش پیدا کند که از این حرکت سریع تغیرات عقب نماند؛ به‌ویژه زمانی که منافع افراد و تعارض منافع هم در اینگونه مسائل وجود دارد.



ذوالنوری ادامه داد: امروز اصحاب زر و زور و تزویر می‌توانند از بسیاری منفذها، منافع خود را پیش ببرند و در این شرایط ما نیاز به تقویت بنیه و توانمندی‌های استاندارد داریم. در همین راستا و قبل از استانداردسازی نیاز داریم که یک استانداردیابی جدی داشته باشیم؛ معیارها و ملاک‌های استاندارد را تعیین کنیم و با همین قوانین مشتری‌ها و کاربران را توجیه کنیم که جلوی خسارت را از ابتدا بگیرند.  



نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعیین استاندارد یک بحث، اما عملی و پیاده کردن آن بحث مهم دیگری است، گفت: آیا ما می‌توانیم استاندارد را با قوانین همراه کنیم؟ یا سیاست‌های دولت و مجلس در این زمینه مکفی بوده است که قدرت نظارت تخصصی را داشته باشیم؟



این نماینده مجلس ضمن اشاره به بازدیدها و جلساتی که در سازمان ملی استاندارد داشته، عملکرد این سازمان با توجه به امکاناتی که در اختیار داشته را خوب برآورد کرد و افزود: امروز همچنان اصحاب منافع می‌توانند هم با فشار و هم با فرار، مقرراتی که ما وضع کردیم را مخدوش کنند و زیر پا بگذارند. البته این عرض بنده ناظر بر کم‌کاری خدمتگذاران عرصه استاندارد نیست، بلکه ناظر به دستگاه‌های فرابخشی استاندارد است که باید در این زمینه نقش ایفا کنند.



ذوالنوری ادامه داد: ما به عنوان نماینده مجلس که یکی از این دستگاه‌ها است و سایر دستگاه‌ها وظیفه داریم پشتیبانی لازم را داشته باشیم که استاندارد بتواند دوام و بقای خود در مقابل همه ناملایمات، سختی‌ها، فشارها، تطمیع‌ها، لابی‌گری‌ها و دورزدن‌ها حفظ کند و نقش‌آفرینی خود را داشته باشد.



لازم به ذکر است همایش نکوداشت روز ملی استاندارد هم زمان با صدمین سال تصویب قانون استاندارد، روز شنبه 22 مهرماه با سخنرانی رئیس قوه قضائیه، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان ملی استاندارد، معاون اجرایی رئیس جمهور و جمعی از مسئولان در سالن اجلاس سران برگزار شد./



پایان پیام

  • کد خبر : 369752
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار