خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/02/06 - 10:53
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : بین الملل
گلرو با اشاره به نشست کمیته روابط خارجی مجلس:

روابط ایران و کشورهای آفریقایی ارزیابی می‌شود/ آفریقا فرصت‌های بی‌شماری به خصوص در حوزه اقتصادی دارد

رئیس کمیته روابط خارجی با اشاره به فرصت‌های بی‌شمار آفریقا در حوزه اقتصادی، گفت: مجلس و وزارت خارجه روابط ایران و کشورهای آفریقایی را ارزیابی می‌کنند، ما معتقدیم ضمن تقویت روابط پارلمانی، روابطمان در عالی‌ترین سطح برنامه‌ریزی و و سیاستگذاری شود.

عباس گلرو  در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در  توضیح پیگیری‌های کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از طریق کمیته روابط خارجی در چارچوب وظیفه نظارتی، برای نشست با مدیران و مسئولان وزارت خارجه جهت بررسی آخرین همکاری‌های خارجی ایران، گفت: در دیدار آقای جلال زاده رئیس کمیسیون با آقای محمدی دستیار وزیر و مدیر کل آفریقا وزارت خارجه آخرین وضعیت روابط ایران با آفریقا که 54 کشور را شامل می‌شود بررسی کردیم.



رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی، افزود: همچنین مباحثی پیرامون تعداد سفارتخانه‌های ایران در کشورهای آفریقایی، ضرورت افزایش سفارتخانه‌ها و ارتقاء سطح عملکردی سفارتخانه‌ها به لحاظ کمی و کیفی در این نشست مطرح شد.



گلرو با بیان اینکه آفریقا فرصت‌های بی شماری به خصوص در حوزه اقتصادی دارد، اظهار کرد: آفریقا در بعضی حوزه‌ها مانند معدن با تامین سنگ آهن و بوکسیت، در حوزه صنعت خودرو بعنوان بازار ما و یا در کشاورزی از طریق کشت فراسرزمینی و تولید کننده نهادهای دامی می‌تواند نیازمندی‌های ملت ما را تامین کند.



این نماینده مردم در مجلس یازدهم با یادآوری سطح روابط قابل توسعه اقتصادی ایران و آفریقا، گفت: با توجه به تلاش‌هایی که در این چند ماه صورت گرفته، سطح تبادل تجاری ایران و آفریقا افزایش داشته است اما باید تلاش کنیم از مجموع هزار میلیارد دلار تبادلات تجاری قاره آفریقا که در حوزه واردات است سهم خود را به دست آوریم.



وی در ادامه به مباحث مطرح در این نشست پیرامون روابط پارلمانی بین ایران و کشورهای آفریقایی اشاره کرد و گفت: تقویت روابط پارلمانی می‌تواند بستر و چارچوب مناسبی برای توسعه روابط  ایران و کشورهای آفریقایی در دیگر موضوعات باشد. در نهایت مقرر شد یک ارزیابی از وضعیت روابطمان به دست آید، ما به لحاظ ساختاری باید در داخل کشوربه جمع بندی برسیم که آفریقا را در چه سطحی باید دنبال کنیم. ما معتقدیم در عالی ترین سطح از رئیس جمهور تا معاون اول ایشان که رئیس ستاد آفریقا است تا وزرای مربوطه باید برنامه ویژه تدارک ببینند و سیاست گذاری کنند تا ضمن رفع موانع روابط اقتصادی با آفریقا به توسعه روابط کمک شود و بتوانیم در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و تجاری روابط را در راستای منافع متبادل و دو جانبه گسترش دهیم.



رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: آقای رئیسی توسعه روابط با آفریقا را مورد توجه و تمرکز قرار داده و وزارت امور خارجه در این حوزه باید برنامه‌ عملیاتی ارایه دهد تا در عالی ترین سطح مورد توجه قرار گیرد و پیگیری شود./



پایان پیام

  • کد خبر : 340749
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار