خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/07/23 - 14:47
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : اقتصادی
نظری:

نظارتی بر کیفیت نهاده‌های دامی وجود ندارد/ تولیدکنندگان خرد رها شده اند

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، گفت: گزارش‌های دریافتی حاکی از آن است که نهاده های فروخته شده به‌ هیچ وجه کیفیت لازم برای تولیدکننده را ندارند و هیچ نظارتی هم روی آن صورت نمی‌گیرد.

علیرضا نظری سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه، متاسفانه همه راه‌ها به امضاهای طلایی و نهایتا به چند واردکننده خاص ختم می‌شود از رویه های جدید وزارت جهاد کشاورزی در حوزه واردات نهاده های دامی انتقاد کرد.



نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی با طرح نکاتی در خصوص روند ترخیص کالاهای اساسی در بنادر شمالی  و جنوب کشور گفت: یک روز به یک بهانه به افراد خاص ارز تخصیص می‌یابد،یک‌روز به بهانه شرط واردات و تخلیه در بنادر و یک‌روز برغم مشخص بودن ظرفیت کارخانه‌های روغن کشی کشور، صرفا دانه روغنی  با حجم بالا وارد می‌شود.



وی افزود: شاهد هستیم که بدلیل محدودیت ظرفیت کارخانجات روغن کشی بازار نهاده برهم می‌ریزد، یا کنجاله سویای سوخته و یا خام تحویل می‌دهند که ضریب تبدیل مناسب برای تولید را ندارد و صدای تولید کننده را در آورده اند.



نظری تصریح کرد: در یک مورد شاهد بودیم که نهاده خیالی را در بازارگاه بارگذاری و پول آن را می‌گیرند و تمام توان سرمایه در گردش تولید کننده بی نوا  را گروگان می‌گیرند و دو ماه بعد با کسری قابل ملاحظه ای حواله بار گیری می‌کنند و زمانی هم که نهاده بارگیری می‌شود اولویت به شخصی که دو ماه قبل نهاده خریداری کرده داده نمی‌شود.



این نماینده مردم در مجلس یازدهم با طرح این سوال که آیا دولت آنقدر ناتوان است که از بار گذاری نهاده خیالی جلو گیری کند ؟، ادامه داد: حداقل پول تولید کننده را در حساب واسطی حبس کنند تا زمانیکه حواله بارگیری شد بحساب وارد کننده واریز شود و اگر نشد خریدار بتواند پول خود را مسترد نماید و نهاده خود را از بازار آزاد تهیه کند .



نظارتی بر کیفیت نهاده‌های دامی وجود ندارد



سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه گزارش‌های دریافتی حاکی از آن است که نهاده های فروخته شده به‌ هیچ وجه کیفیت لازم برای تولید کننده را ندارند و هیچ نظارتی هم روی آن صورت نمی‌گیرد، عنوان کرد: امروز تمام اهتمام دولت روی تولید زنجیره ها متمرکز شده و تولید کنندگان خرد رها و نابود شده اند.



نظری در موضوع جوجه یک‌روزه گفت: چرا فروش جوجه یک‌روزه در سامانه انجام نمی‌شود، قریب به اتفاق تولید کنندگان مرغ گوشتی ابراز می‌دارند زمان خرید جوجه باید گران‌تر و به دو یا سه حساب پول واریز کنیم  و کسی هم جوابگو نیست. چندین نوبت این موضوع را به متولیان امر تاکید کردم اما به‌ نظر میرسد فساد در مسیر تولید بیداد می‌کند.



واردات بیش از حد چای بیش از ۵۰ هزار خانواده تولید کننده چای  را زمین گیر کرده است



این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به تخلفات در حوزه واردات چای گفت: چندی قبل مشخص شد که ۱/۵میلیارد دلار برای واردات چای  و آنهم خیلی بیشتر از نیاز کشور ارز تخصیص پیدا می‌کند و همه صنعت چای،صنایع بسته بندی  و بیش از ۵۰ هزار خانواده تولید کننده چای  را زمین گیر کرده اند .



بدون توجه به محصول در انبارها ارز بی‌حساب به واردات برنج تخصیص پیدا می‌کند



 وی در ادامه انتقادات تند از رویه های ناکارامد وزارت جهاد کشاورزی گفت: متاسفانه بیش از نیاز کشور و بدون توجه به محصول در انبارها ارز بی‌حساب به واردات برنج تخصیص پیدا می‌کند.



نظری تاکید کرد: تردیدی ندارم که ممکن است بخشی از این تراژدی تلخ در تولید این اقلام ضروری سفره مردم می‌تواند به ندانم کاری و ضعف مدیریت برگردد اما رانت ،فساد و بده بستان نقش اساسی و تعیین کننده ای دارد .



این نماینده مردم در مجلس یازدهم، ادامه داد: معلوم نیست این همه دستگاه‌های عریض و طویل اطلاعاتی و نظارتی چه کاری انجام می‌دهند و چرا باید بجای پیشگیری و اقدامات پیشینی، بدنبال درمان و اقدامات پسینی باشیم ، اقدامات پسینی اعتماد آسیب دیده مردم و خسارت به بدنه تولید کشور را جبران و بازسازی نمی‌کند.



وزیر جهاد کشاورزی در حلقه مدیران میانی تجدید نظر کنند



نظری گفت : از وزیر جهاد کشاورزی انتظار دارم در حلقه مدیران میانی خود در این مسیر تجدید نظر کنند و  در اولین فرصت جلوی این مسیر پر خسارت را مسدود نمایند  که فردا دیر است .



سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: تمامی این موارد درحالی است که همه اختیارها از  تشخیص میزان  نیاز کشور و میزان تخصیص ارز تا تعیین گیرنده آن با وزارت جهادکشاورزی است و به دنبال درخواست تهیه گزارش نظارتی از وضع موجود هستیم./



پایان پیام



 



 



 

  • کد خبر : 369840
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار