خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/05/01 - 14:21
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : اجتماعی
رفیعی مطرح کرد:

کمرنگ بودن مباحث محیط زیستی در برنامه پنج ساله هفتم بحران زاست /نمایندگان در جریان اصلاحات برنامه موضوع محیط زیستی را پررنگ خواهند کرد

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای  اسلامی با تاکید بر اینکه مباحث محیط زیستی در برنامه هفتم توسعه به عنوان برنامه 5 ساله بسیار کمرنگ است، مطرح کرد: در کمیسیون تلفیق تلاش شده مهمترین مباحث محیط زیستی که کشور با آنها روبرو است و در آینده قابلیت تبدیل شدن به بحران و چالش را دارد مورد بررسی قرار گیرد.

سمیه رفیعی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در  مسائل محیط زیست در برنامه هفتم و نامه فرهنگستان علوم به رییس مجلس، گفت: در برنامه هفتم توسعه آنگونه که باید به مباحث محیط زیست پرداخت نشده است، یکی از ابر چالش‌های امروز کشور بی توجهی به موضوعات و مشکلات زیست محیطی و تغییرات اقلیمی است که باید به عنوان یک مسئله پیش فرض در تمام حوزه‌ها و برنامه‌ریزی‌های مختلف از اجتماعی، اقتصادی و حتی مسائل فرهنگی و زیر بنایی مد نظر قرار بگیرد.



مباحث محیط زیستی در برنامه هفتم توسعه به عنوان برنامه 5 ساله بسیار کمرنگ است



نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مباحث محیط زیستی در برنامه هفتم توسعه به عنوان برنامه 5 ساله بسیار کمرنگ است، در کمیسیون تلفیق تلاش شده مهمترین مباحث محیط زیستی که کشور با آنها روبرو است و در آینده قابلیت تبدیل شدن به بحران و چالش را دارد مورد بررسی قرار گیرد.



رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با تاکید بر اینکه در سایر مباحث برنامه هفتم توسعه باید موضوعات محیط زیستی دیده شود، یادآور شد: در موضوعات فرهنگ، اقتصاد، سیاست، بودجه و ... شاید برشی از محیط زیست دیده شود اما تمام موارد باید پیوستگی زیست محیطی  را داشته باشد.



رفیعی با بیان اینکه محیط زیست و توجه به آن یک مسئله مبتلا به آن است؛ یادآور شد: دغدغه‌مندی فرهیختگان، فعالان این عرصه قابل قدردانی است که تلاش می‌کنند این موضوع را به طرق مختلف مورد توجه قرار دهند.



نظر سیاستمداران را معطوف به مسئله و چالش‌های زیست محیطی کنید



وی با تاکید بر اینکه کسانی که مسلط به موضوع محیط زیست هستند عمق مسئله را دریافته‌‌اند و سعی دارند نظر سیاستمداران را معطوف به مسئله و چالش‌های زیست محیطی کنند قابل قدردانی است، اظهار کرد: نمایندگان مجلس در جریان اصلاحات بررسی شده در برنامه هفتم توسعه سعی دارند با در نظر گرفتن احکام تکلیفی مشخص به عنوان مسائل محیط زیست انسانی، طبیعی، حسابرسی محیط زیست و سایر حوزه‌ها تا حدودی موضوعات این مسئله را پررنگ کنند.



رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با اشاره به سیاست‌های کلی محیط زیست، یادآور شد: سیاست‌های کلی محیط زیست که بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است، بسیاری از این سیاست گذاری‌های برای تدوین نیازمند برنامه‌های بالا دستی هستند، این سیاست‌ها در برنامه هفتم تدوین می‌شود و حکم تکلیف برای آن در نظر قرار گرفته خواهد شد .



رفیعی در پایان با اشاره به نامه داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم به دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، به اهمیت توجه قوه مقننه بر مباحث و موضوعات مهم تالاب‌ها، تغییرات اقلیمی، مخاطرات زمین‌شناسی در برنامه هفتم توسعه تاکید و خاطر نشان کرد: توجه به ضرورت تدوین قوانین مناسب در جهت حفظ و احیای تالاب‌های کشور، الزام قانونی پیش‌بینی شده در لایحه پیشنهادی با سه قانون قبلی برنامه‌های پنج ساله توسعه کشور (برای  اجرای سند چشم‌انداز. در بازه زمانی  بیست ساله ایران است) که در رابطه با حراست، احیا و مدیریت تالاب‌های کشور می‌تواند موثر باشد همچنین حفاظت از محیط زیست نیازمند همکاری دولت و مجلس است./



پایان پیام



 



 



 



 

  • کد خبر : 365528
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم