خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/03/06 - 11:07
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : اجتماعی
انتقاد شاکری از متولیانی که برای ایمن سازی بازار تهران پای کار نیستند:

ناایمنی نبض تپنده اقتصاد ایران را تهدید می‌کند

عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه سازمان‌ها و نهادهای مختلفی در ایمنی ساختمان‌ها به ویژه بازار قدیمی تهران نقش دارند؛ گفت: رفع ناایمنی به معنای پلمب ساختمان نیست بلکه به معنای رفع نقاط حادثه خیز به واسطه گزارشات واصله است.

اقبال شاکری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد ایمنی بازار تهران به عنوان بزرگ‌ترین مرکز تجاری فعال پایتخت و کشور، گفت: چند سازمان و نهاد در ایمنی بازار پایتخت مسئولیت دارند به فرض مثال مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی که براساس قانون مدیریت بحران در کشور مسئولیت ارزیابی و ایمنی بناهای قدیمی با قدمت طولانی از جمله این بازار قدیمی را بر عهده دارد.



نماینده تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: سازمان‌هایی همچون شهرداری و آتش نشانی براساس وظایفی که به آنها محول شده و براساس مطالعات ایمنی که برای شهر تهران صورت گرفته وظیفه دارند، ساختمان‌های ناایمن را شناسایی و هر چه سریع‌تر معرفی کنند، البته در نظر بگیریم که بازار تهران جزو اماکن قدیمی و توریست پذیر محسوب می‌شود.



 نظام مهندسی به نوسازی بازار تهران ورود کند



وی با بیان اینکه نظام مهندسی براساس ماده ۲۷ باید به وظایف ذاتی خود مبنی بر استحکام بناها به مسائل ایمنی ورود کند؛ یادآور شد: هر از چند گاهی بازار قدیمی تهران با اتفاقی ناخوشایندی همچون آتش سوزی در سر تیتر خبرها قرار می‌گیرد، طبق اخطار‌هایی که سازمان آتش‌نشانی مبنی بر ناایمنی این بازار صادر کرده است نظام مهندسی کشور باید به این مسئله ورود جدی داشته باشد.



مسئولان وزارت کار و رفاه اجتماعی ضابط قضایی هستند



شاکری در ادامه با اشاره به وظایف اتاق اصناف، برای رفع ناایمنی حاکم بر این بازار؛ تاکید کرد: اتاق اصناف اجازه دارد کلیه صنوف بازار تهران را بررسی کند و دستورات لازم مبنی بر ایمن‌سازی را صادر کند، مسئولان وزارت کار و رفاه اجتماعی به عنوان ضابط قضایی موظف به ورود موضوعات ایمنی کارگاه‌های صنفی در این بازار قدیمی پایتخت هستند.



براساس ماده ۴۴، شهرداری‌ها وظیفه دارند تمام ساختمان‌ها و سازه‌های ناایمن شهر را شناسایی کنند، در کشور تعداد زیادی دستگاه وجود دارد که وظیفه آنها رسیدگی به ناایمنی است



عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم با تاکید به وظایف شهرداری‌ها، تصریح کرد: براساس ماده ۴۴، شهرداری‌ها وظیفه دارند تمام ساختمان‌ها و سازه‌های ناایمن شهر را شناسایی کنند، در کشور تعداد زیادی دستگاه وجود دارد که وظیفه آنها رسیدگی به ناایمنی است؛ بازار تهران از قدیمی‌ترین مکان‌های پایتخت است که باید شهرداری این مسئله را مد نظر قرار دهد.



وی در ادامه یادآور شد: دستگاه‌های مربوطه احساس می‌کنند باید برای رفع ناامنی باید به دادستانی رجوع کنند، به فرض مثال وزارت کار می‌تواند دستور پلمپ و تعطیلی واحد تجاری را صادر نماید و دادستانی می‌تواند صاحب واحد تجاری را موظف کند که ناایمنی واحد تجاری خود را برطرف کند.



عضو کمیسیون عمران با یادآوری اینکه هر دستگاهی در ایمنی وظیفه‌ای برعهده دارد، گفت: تمام سازمان‌ها و نهادها بر حسب وظیفه باید ناایمنی را شناسایی و اقدام به رفع آنها کنند و پیگیری بر اساس اعمال قانون صورت پذیرد مسئولان اجرایی باید براساس نقش هر کدام از دستگاه‌ها بر وظایف خود عمل کرده و پیگیری قانونی داشته باشند.



سازمان آتش نشانی به وظایف خود به درستی عمل کرده است



شاکری ادامه داد: دادستان کل کشور اعلام آمادگی و همکاری با همه دستگاه‌های اجرایی برای رفع ناامنی تمام ساختمان‌های تهران به ویژه بازار قدیمی پایتخت می‌کند، در حال حاضر سازمان آتش نشانی به وظایف خود به درستی عمل کرده نه تنها در خصوص بازار تهران بلکه در رابطه با سایر واحدهای تجاری ناایمن هشدارهای لازم را داده است و حتی بعد از وقوع بحران تا پای جان در مهار حادثه پیش رفته است.



ورود به فرسودگی بازار پایتخت از وظایف شهرداری منطقه 12 است



وی با تاکید بر اینکه شهرداری منطقه ۱۲ براساس گزارشات واصله از آتش نشانی، مسئول رسیدگی به ناایمنی بازار تهران است، گفت: شهرداری این منطقه وظیفه دارد به بحران فرسودگی چند ساله این بازار قدیمی ورود کند و اگر نیازی به ورود قوه قهریه است هر چه سریع‌تر اعلام کند.



شهرداری‌ها به عنوان قوه قاهره شهر هستند که می‌توانند برای رفع ناایمنی از تمام اطلاعات واصله بهره بگیرند



نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم، افزود: به اعتقاد بنده وزارتخانه‌هایی همچون بهداشت و کار یا سازمان اصناف کشور در راستای ایمنی اماکن تجاری کم کاری دارند و از اطلاعات سازمان‌هایی همچون آتش نشانی بهره لازم را نبرده‌اند، باید بپذیریم فاصله طولانی بین اطلاع و اجرای قانون وجود دارد که شاهد کوتاهی‌هایی در این راستا هستیم، اما شهرداری‌ها به عنوان قوه قاهره شهر هستند که می‌توانند برای رفع ناایمنی از تمام اطلاعات واصله بهره بگیرند.



رفع ناایمنی به معنای پلمپ نیست



وی با تاکید بر اینکه رفع ناایمنی به معنای پلمپ نیست، گفت: رفع ناایمنی به معنای پلمپ ساختمان نیست بلکه به معنای رفع نقاط حادثه خیز به واسطه گزارشات واصله است، شهرداری براساس اعمال قانون موظف به مجاب کردن مالکان بازار قدیمی تهران در جهت رفع ناایمنی ملک خود هستند و با درخواست کمک از قوه قضاییه می‌توانند این مسئله را حل کنند.



نماینده مردم تهران دو عامل سیستم برق کشی و استحکام بنا را از علت‌های اصلی و همیشگی رخداد حوادث دانست و گفت: آتش نشانی گزارشاتی بر اساس قدمت طولانی بازار تهران از نقاط حادثه خیز جمع آوری کرده است و باید با همکاری حجره داران اقدام به رفع آنها کند، همیشه این دو عامل از دلایل رخداد حوادث بوده است. اگر تمام سازمان‌ها و نهادهای مربوطه در جهت رفع ناایمنی بازار تهران با هم همکاری کنند، بی تردید بیمه ها هم پای کار خواهند آمد./



پایان پیام



 



 

  • کد خبر : 362313
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار