خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1400/12/04 - 09:37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : اجتماعی
پزشکیان:

تخصیص ارز ترجیحی راهکار مناسبی برای اصلاح وضعیت بازار دارو نیست

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه تخصیص ارز ترجیحی راهکار مناسبی برای اصلاح وضعیت بازار دارو نیست، گفت: تخصیص ارز ترجیحی باعث می‌شود دارو در بازار به قیمت ارزان عرضه شده و به راحتی قاچاق شود.

مسعود پزشکیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در رابطه با تاثیر حذف ارز ترجیحی بر بازار دارو، گفت: اگر سیستم ارائه خدمت در حوزه دارو را اصلاح نکنیم هر چقدر هم ارز ترجیحی به این بخش اختصاص دهیم احتمال اینکه از این ارز سوءاستفاده شود و باز هم برخی داروها در کشور کمیاب شوند، وجود دارد.



رفع مشکلات بازار دارو در گروی اصلاح سیستم ارائه خدمت در این حوزه است



نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: تخصیص ارز ترجیحی باعث می شود که دارو در بازار به قیمت ارزان عرضه شده و به راحتی قاچاق شود بنابراین برای اصلاح وضعیت بازار دارو باید سیستم ارائه خدمت در این حوزه را اصلاح کنیم و تا این مهم محقق نشود با این وضعیتی که وجود دارد مشکلات همچنان بر زمین خواهند ماند.



وی در تشریح نحوه صحیح اصلاح سیستم خدمت‌رسان در بازار دارو، تصریح کرد: نیاز است که سیستم ارجاع، نسخه الکترونیکی و پزشک خانواده اجرا شده و چارچوبی برای آنها تعیین شود و بعد دارو بر اساس نیاز و جمعیت تعریف شده تخصیص داده شود، در این شرایط دارو کم نخواهد شد و مردم برای تهیه دارو در بازار سرگردان نمی‌شوند و این دارو است که بیماران را پیدا می‌کند.



پزشکیان در مورد طرح پزشک خانواده که به تازگی اجرا شده است، اظهار کرد: آنچه تحت عنوان پزشک خانواده اجرا شد تنها محدود به پزشک درمانگاه می‌شود و بیمار تنها می‌تواند به آن درمانگاه مراجعه کند و پزشک هم تنها می‌تواند در یک محدوده خاص نسخه بنویسد.



ما پزشکی را به صورت تجاری مدیریت می‌کنیم



این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: اجرای طرح پزشک خانواده باید این گونه باشد که بیمار برای مراجعه به مراکز درمانی و آغاز هر نوع درمان با پزشک تعیین شده تماس بگیرد و وی به عنوان یک مشاور به آنها مشاوره داده و خود با مراکز درمانی هماهنگ کند و بیمار را ارجاع دهد بنابراین طرح پزشک خانواده‌ای که اجرا شد بر اساس این استاندارد جهانی تعریف شده، نبود.



عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: هم‌اکنون ما پزشکی را به صورت تجاری و خصوصی مدیریت می‌کنیم و این در حالی است که در دنیا این موضوع پذیرفته شده است که طب و سلامت غیر قابل واگذاری به بازار است و جان مردم از قاعده بازار مستثنی است و نباید به دلیل عدم توانایی مالی به خطر بیفتد در نتیجه حاکمیت‌ها باید این مشکل را حل کنند./



پایان پیام

  • کد خبر : 337608
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار