خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1400/09/28 - 14:15
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : اجتماعی
خاتمی در جمع خبرنگاران:

بدون افزایش تخت‌های بیمارستانی نمی‌توان ظرفیت پزشکی را افزایش داد

عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه در حال حاضر مشکل اصلی، توزیع نامناسب پزشک است نه کمبود پزشک، گفت: بدون افزایش تخت های بیمارستانی نمی‌توان صرفا تربیت پزشک را در کشور افزایش داد زیرا افزایش بی‌رویه تربیت نیروی انسانی تخصصی در هر رشته‌ای مشکلات اجتماعی بسیاری در پی دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ؛ سید مرتضی خاتمی  عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شامگاه روز گذشته (۲۷ آذر ماه) در جمع خبرنگاران، در مورد افزایش جذب پزشک در سال آینده، گفت: کمبود پزشک آن‌گونه که توصیف می‌شود نیست بلکه مشکل، نشتی از بخش مدیریت فارغ‌التحصیلان پزشکی است و تربیت بی‌رویه پزشک مشکل نشتی را حل نمی‌کند.



 وی با بیان اینکه با افزایش تخت های بیمارستانی و متعلقات آن که یکی هم پزشک است، موافقیم، افزود: اگر اعتبارات مربوط به این بخش تامین شود، افزایش پزشک نیز به تبع آن حاصل می‌شود ولی نمی‌توان بدون افزایش تخت‌های بیمارستانی، صرفا تربیت پزشک را در کشور افزایش داد و این مهم در درجه اول به جامعه آسیب یعنی بخش پزشکی و بخش دریافت خدمات آسیب می زند.



عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به توزیع عادلانه پزشک در مناطق مختلف به ویژه مناطق محروم، ادامه داد: باید دلایل عدم حضور اولیه و عدم ماندگاری پزشکان به ‌دنبال پایان تعهدات آسیب‌شناسی و رفع شود البته بعضا وجود نوبت‌های طولانی برای ویزیت برخی متخصصان دلیلی بر کمبود ذکر می‌شود که از قضا این موارد بیشتر در مناطقی که تراکم پزشک بالا است، مشاهده می‌شود و این موارد حتی اگر تعداد پزشکان نیز افزایش یابد، باز هم این موارد باقی خواهد بود. دلیل عمده آن هم به خاطر برند بودن تعدادی از پزشکان است.



خاتمی با تاکید بر اینکه برای همه پزشکان در یک تخصص معین صف وجود ندارد، تصریح کرد: توزیع اتفاق افتاده در رابطه با پزشکان نامناسب است؛ البته در خارج از مراکز استان‌ها و شهرهای بزرگ، پزشکان متخصص کمتری وجود دارد که باید متناسب و قاعده‌مند تربیت آن دسته از تخصص‌ها افزایش یابد. ولی به‌طور مطلق نباید نسخه پیچید که صرفا با افزایش پزشک مشکل توزیع نامناسب حل نخواهد شد و افزایش بی‌رویه تربیت نیروی انسانی تخصصی در هر رشته‌ای مشکلات اجتماعی بسیاری در پی دارد که یکی از مشکلات مازاد نیرو، هدر رفت هزینه‌ها به اشکال گوناگون منجمله مهاجرت است.



نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: با توجه به اینکه شاخص رفاه در شهرهای بزرگ تفاوت معنی‌داری با سایر شهرها بویژه مناطق محروم دارد به همین دلیل نیروهای تخصصی علاقه‌مندند پس از پایان دوره تعهد خود، مناطق محروم را ترک کنند. رشد شاخصه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در مناطق محروم سبب خواهد شد پزشکانی که به این مناطق گسیل می‌شوند، ماندگاری بیشتری پیدا کنند.



خاتمی یادآور شد: بسیاری از پزشکانی که در مراکز استان‌ها هستند، درآمد بالایی ندارند ولی بهبود امکانات و دسترسی‌ها را به درآمد بالا ترجیح می‌دهند به عبارت دیگر افزایش تربیت پزشک الزاما منجر به توزیع مناسب پزشک در مناطق مختلف نمی‌شود./



پایان پیام

  • کد خبر : 333924
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار