خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/03/10 - 14:53
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس : اجتماعی
تاکید محسنی بند پی بر لزوم  گسترش فرهنگ اهدای عضو در جامعه:

با فرهنگ سازی ایران رتبه اول اهدای عضو در منطقه را بدست آورده است

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید مرگ مغزی در کشور کاهش پیدا کند؛گفت: اهدای عضو در جامعه ما بر گرفته از سیاست، فرهنگ و منش ایرانی است.

محمدعلی محسنی بندپی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد رتبه ایران در اهدای عضو گفت: ایران نه تنها در زمینه رضایت خانواده‌ها برای اهداء عضو موفقیت‌های بسیاری بدست آورده بلکه توانسته رتبه اول اهدای عضو در منطقه خاورمیانه داشته باشد؛ اهدای عضو یکی از شاخص‌های توسعه و تکامل انسان است، که افراد با باورهای خود در جهان هستی به درجات والا می‌رسند.



اعضای عضو در جامعه را نهادینه کنید 



نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی افزود: آموزش، مهمترین اصل در اهدای عضو است؛ یعنی اگر از کودکی این اصل مد نظر قرار بگیرد بی‌تردید اهدای عضو به اهدای زندگی در میان عموم مردم تبدیل خواهد شد؛ خوشبختانه طی 1 الی 2 دهه گذشته در کشور فرهنگ سازی مناسبی در این راستا صورت گرفته است، باید این فرهنگ را بین عموم مردم رواج داده و پیش ببریم و این فرهنگ‌سازی برای نسل‌های آینده نهادینه شود.











محمدعلی محسنی بندپی


وی در ادامه با تاکید بر اینکه در اهدای عضو رسانه‌ها نقش بسزایی دارند؛ تاکید کرد: رسانه‌ها از جمله صدا و سیما، وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم و وزارت ارشاد از جمله نهادهایی هستند که نقش پررنگی در اهدای عضو دارند.



آمار و ارقامی از اهدای عضو که نیاز به اندیشه دارد



محسنی بندپی با تاکید به اینکه سالانه 3 هزار نفر در کشور با مرگ مغزی فوت می‌کنند که قابلیت اهدای عضو را دارند، ‌تصریح کرد: آمار فوت با مرگ مغزی در ایران سالانه 5 تا 8 هزار نفر است، اما فقط حدود 3هزار نفر قابلیت اهدای عضو دارند که فقط هزار نفر به مرحله اهدا می‌رسند و اعضای بدن 2 هزار نفر به خاک سپرده می‌شود، اما جای سوال باقی است که چرا دو هزار نفر دیگر اقدام به اهدای عضو نمی‌کنند.



از مرگ مغزی به دلیل تصادفات جاده‌ای گرفته تا عدم ایمنی کار در جامعه کارگری را باید مد نظر قرار دهیم تا شاهد کاهش اعداد و ارقام مرگ مغزی در کشور باشیم



عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید مرگ مغزی در کشور کاهش پیدا کند؛ یادآور شد: از مرگ مغزی به دلیل تصادفات جاده‌ای گرفته تا عدم ایمنی کار در جامعه کارگری را باید مد نظر قرار دهیم تا شاهد کاهش اعداد و ارقام مرگ مغزی در کشور باشیم از همه مهمتر باید سلامتی را در جامعه ترویج دهیم؛ در حال حاضر اهدای عضو در جامعه ما بر گرفته از سیاست، فرهنگ و منش ایرانی است.



رئیس کمیته بهزیستی و توانبخشی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نظام پزشکی، نظام سلامت جامعه است و به نوعی نظام مراقبت از کیفیت زندگی مردم را بر عهده دارد، اگر اهدای عضو با درصد واقعی انجام پذیرد سازمان نظام پزشکی نسبت به این مهم با مشکل روبرو نخواهد، البته باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشیم که سلامتی جامعه باید در صدر امور باشد.



همه افراد بالغ در اهدای اعضای بدن خود تصمیم گیرنده باشند



عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای با اشاره به اینکه همه افراد بالغ در اهدای اعضای بدن خود تصمیم گیرنده هستند؛ گفت: در قانون هدف از تشریح و اهدای عضو باید نجات جان انسان باشد، عمل تشریح و اهدای عضو باید بر اساس وصیت فرد اهدا کننده باشد.



دلایل  عدم رضایت والدین در اهدای عضو 



نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان بر اینکه دلایل متعددی برای عدم رضایت خانواده به اهدای عضو وجود دارد؛ گفت: دو دلیل عمده برای عدم رضایت والدین به اهدای عضو وجود دارد نخست اینکه هنوز عده قابل توجهی از مردم مرگ مغزی را به عنوان مرگ قبول ندارند و دوم اینکه وقتی مرگ را می‌پذیرند، اصرار دارند که مرگ مغزی شده زمانی که زنده بوده چه نظری درباره اهدای اعضایش داشته است؛ بر همین اساس کارت اهدای‌ عضو یک سند بسیار محکم برای  کمک به خانواده ها در  لحظات بحرانی است.



بیشتر بخوانید:





محسنی بندپی در پایان در مورد اجازه ولی برای اهدای عضو، خاطر نشان کرد: اگر کسى در حال حیات وصیت کند که بعد از مرگش اعضاى بدنش را در اختیار بیماران نیازمند اهدای عضو قرار دهند، جلوگیرى ورثه تاثیرى در این مساله ندارد./



پایان پیام



 



 

  • کد خبر : 362715
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار