خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/04/21 - 12:32
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : اجتماعی
امروز انجام شد؛

اولین نشست از مراسم اختتامیه رویداد نوآیند ۲ برگزار شد

اولین نشست رویداد نوآیند ۲ در دو نوبت صبح و عصر و به میزبانی مرکز پژوهش‌های مجلس در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، اولین نشست رویداد نوآیند ۲ صبح امروز(چهارشنبه ۲۱ تیرماه) به میزبانی مرکز پژوهش‌های مجلس در محل ساختمان شهید شیخ فضل الله نوری مجلس شورای اسلامی برگزار شد.



مهدی عبدالحمید مدیر دفتر حکمرانی و مدیریت مرکز پژوهش های مجلس در بیان نحوه اجرای فرآیند انتخاب تیم های شرکت کننده و تعیین افراد منتخب گفت: رویداد نوآیند توسط گروه آینده پژوهی دفتر مطالعات حکمرانی مرکز پژوهش ها برگزار شده، کما اینکه رویداد نوآیند اول در سال 1401 برگزار شد.



وی تصریح کرد: محور برگزاری این رویداد مسائل نوپدید آینده است، چرا که برخی اوقات حکمرانی روزمره شده، بدین معنا که بعد از ایجاد مشکل به دنبال ارائه راهکار می گردند، بنابراین در این رویداد سعی شده مسائل نوپدیدی که در سال های آینده در فضای حکمرانی ایجاد می شود را شناسایی کرده و در دستور کار مجلس و نهادهای حکمرانی قرار دهیم تا قبل از وقوع بحران از ایجاد آن پیشگیری کنیم.



عبدالحمید یادآور شد: ما از جمع سپاری و ظرفیت افرادی که ذهن های غالب اندیش بروکراتیک اداری ندارند، استفاده کرده ایم تا ایده آنها در جهت کمک به حل مسائل در آینده مورد بهره برداری قرار گیرد. در این راستا در آذرماه سال 1401 این کار را شروع کرده و حدود 180 ایده از 600 شرکت کننده ارائه شد.



وی افزود: رویداد نوآیند در قالب ملی در کشور برگزار شد، بدین صورت که 11 آخر هفته نوآیندی در 9 موضوع سیاستی را در شهرهای مختلف همچون تهران، شیراز، مشهد و اصفهان برگزار کردیم.



مدیر دفتر حکمرانی و مدیریت مرکز پژوهش های مجلس تاکید کرد: هم اکنون برای اختتامیه رویداد نوآیند 2 از بین 180 ایده ارائه شده تعداد 56 ایده پذیرفته شده و در نهایت 15 ایده به عنوان برگزیدگان در سطوح 1 تا 3 معرفی می شوند، همچنین این افراد به عنوان شایسته تحقیق به دفاتر مرکز پژوهش ها و کمیسیون های تخصصی مجلس معرفی می شوند تا بوم خود را به گزارش پژوهشی تبدیل و ایده خود را به سرانجام رسانده و منشأ اثر شوند. از سوی دیگر خانه اندیشه ورزان نیز پرداخت 150 میلیون تومان به 5 درجه پژوهشی را تقبل کرده است.



احمد برومند دبیر اجرایی رویداد نوآیند در بیان فرآیند اجرایی رویداد نوآیند ۲ که قرار است همزمان با روز بزرگداشت خوارزمی در روزهای امروز و فردا 21 و 22 تیرماه برگزار میشود، گفت: در رویداد ملی نوآیند 2 پس از فراخوان عمومی 15 آذر 1401، اقدام به برگزاری بیش از 10 آخر هفته نوآیندی در تهران و استان‌های مختلف کردیم و پذیرای حدود صد ایده‌ نوپدید منتخب شدیم. سعی ما بر این بود که در امر شناسایی مسائل نوپدید حکمرانی، بتوان آغازی برای همکاری با دستگاه‌های اجرایی مختلف (مانند سازمان امور اجتماعی کشور، اداره امور بانوان شهرداری تهران، شورای شهر شیراز، دانشگاه گیلان، کارخانه نوآوری مشهد، بنیاد نخبگان اصفهان و ....) باشیم. همچنین سایر تیم‌ها از طریق ثبت نام در سایت نوآیند و داوری اولیه آنها، به راه‌یافتگان رویداد اضافه شدند.



وی تصریح کرد: در این رویداد علاوه بر برگزاری ۹۰ جلسه منتورینگ مجازی، ۵ کارگاه آموزشی دو ساعته مسأله یابی آینده، مسأله شناسی آینده، حکمرانی مسأله آینده، قصه‌گویی و روایتگری در ارائه مؤثر و نهایتاً بازیوارسازی محتوای ارائه مؤثر برگزار شده است.



برومند تاکید کرد: امروز با فعالیت گروهی ۵۶ تیم‌ از استان‌های مختلف و منتوری حضوری و بازدید برخی نمایندگان و مشاورین مجلس، مدیران مرکز پژوهش‌ها و سایر مدعوین دستگاه‌های دولتی برنامه ریزی شده است.ضمن اینکه فردا ارائه تیم‌ها و نتایج بوم‌ داوری نهایی شده و سپس مراسم اختتامیه برگزار می‌شود.



وی افزود: در مراسم اختتامیه این رویداد، پذیرای مهمانان ویژه در حوزه آینده‌پژوهی و حکمرانی بوده و بخش‌هایی نظیر اعلام نتایج داوری، اعطای جوایز، ارائه‌ مسائل نوپدید از سوی تیم‌های منتخب و نمایش دستاورهای رویداد برنامه‌ریزی شده است.



برومند در بیان هدف از برگزاری مراسم اختتامیه، یادآور شد: استماع مسائل نوظهور و همچنین ایجاد ارتباط میان پژوهشگران برتر با نمایندگان مجلس، مشاورین عالی، تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران ملی است و مرکز پژوهش‌های مجلس در راستای تصویرسازی از ایران آینده و تحقق حکمرانی پیش‌نگر، اقدام به برگزاری دومین رویداد ملی نوآیند نموده است و مأموریت اصلی این رویداد، «شناسایی مسأله‌های نوپدید حکمرانی» از طریق خرد جمعی و مشارکت عمومی (دانشجویان، پژوهشگران، کارشناسان و ...) است.



مریم اردبیلی مشاور امور بانوان شهرداری تهران در این مراسم با بیان اینکه این بوم ها باید به ارائه تصویری از آینده در حوزه حکمرانی و آینده پژوهی پرداخته و ضمن پیش بینی مشکلات آینده راهکاری در جهت پیشگیری از ایجاد بحران در حوزه های مختلف ارائه دهند تا در اختیار سیاستگذاران و تصمیم گیران و تصمیم سازان کشور قرار گیرد



وی همچنین در ادامه به نقاط ضعف و قوت نحوه تصویرسازی کارگروه ها در ارائه بوم ها پرداخت.



تعدادی از نمایندگان مجلس اعم از زهره الهیان نماینده مردم تهران و روح الله متفکر آزاد عضو هیات رئیسه مجلس و غلامعلی حدادعادل از روند برگزاری کارگروه های این مراسم بازدید به عمل آوردند.



در این مراسم تیم های شرکت کننده به صورت جداگانه به ارائه ایده های خود پرداختند همچنین در ادامه این نشست کارگاه آموزشی برای شرکت کنندگان برگزار شد./

  • کد خبر : 364834
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم