خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/10/05 - 10:10
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : اجتماعی
شاکری با اشاره به اهداف روز ملی ایمنی در برابر زلزله تشریح کرد:

آموزش مردم و مقاوم سازی دو اصل مهم در بحران زلزله

عضو کمیسیون عمران در مجلس یازدهم به مناسبت روز زلزله گفت: فارغ از تمام گسل‌هایی که در ایران وجود دارد و هر لحظه با زلزله‌ای شدت و عمق آن افزایش می‌یابد باید در نظر بگیریم که بافت‌های فرسوده در نوع خود یک زلزله خاموش هستند.

اقبال شاکری در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد روز ملی ایمنی در برابر زلزله، گفت: بنا بر تصمیم شورایعالی انقلاب فرهنگی، روز ۵ دی " سالروز زلزله بم" روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی" نامیده شده است و هدف از نامگذاری و بزرگداشت آن جلب نظر و توجه عمومی به مخاطرات ناشی از وقوع پدیده‌های طبیعی مانند زلزله، سیل، طوفان، خشکسالی و شناسایی عوامل پیشگیری و کاهش خسارات ناشی از آن بخصوص تلفات جانی و گسترش فرهنگ ایمنی در جامعه است.











اقبال شاکری


نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: ایران بر روی مدار زلزله قرار دارد و این مهم  باید مورد توجه مسئولان امر از وزارت راه و شهرسازی گرفته تا متولیان مدیریت بحران قرار بگیرد؛ تا در مقاوم سازی ساخت و سازها ساختمان‌های فرسوده تا غیر استاندارد را مورد توجه قرار دهند.



مقاوم سازی پیش شرط ایمنی در برابر زلزله است



عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازدیدهای میدانی صورت گرفته از روستاها، گفت: مقاوم و استاندارد سازی ساخت و سازها در مناطق مختلف کشور پیش شرط ایمنی در برابر زلزله است، به ویژه در مناطق روستایی، که دولت با در نظر گرفتن تسهیلات ویژه تا مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان در جهت حمایت از ایمن سازی منازل روستاییان اقدام کند.



در حال حاضر ساختمان‌هایی که ساخته می‌شوند، مطابق آیین نامه طراحی در برابر زلزله ۲۸۰۰ بوده و بر همین اساس از استانداردهای لازم در برابر حوادث غیر قابل پیش بینی به ویژه زلزله برخوردار هستند



عضو مجمع نمایندگان استان تهران در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر ساختمان‌هایی که ساخته می‌شوند، مطابق آیین نامه طراحی در برابر زلزله ۲۸۰۰ بوده و بر همین اساس از استانداردهای لازم در برابر حوادث غیر قابل پیش بینی به ویژه زلزله برخوردار هستند، باید در کنار ایمنی به استانداردهای آنها توجه لازم شود.



عضو کمیسیون عمران در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه باید مردم برای نوسازی بافت‌های فرسوده، پای کار بیایند، تصریح کرد: اگر بتوانیم انگیزه لازم برای نوسازی بافت‌های فرسوده را مهیا کنیم بی تردید مردم خودجوش برای تحقق این اقدام که به قیمت جانشان بستگی دارد، پیشقدم خواهند شد، امیدوارم بخش بسیاری از تسهیلات در نظر گرفته شده را به ساخت و سازهای مسکن و بافت‌های فرسوده اختصاص دهیم. همچنین نظارت بر بوروکراسی  اداری در حمایت بافت‌های فرسوده صورت پذیرد.



آموزش خسارات مالی و جانی را کاهش می‌دهد



شاکری با بیان آموزش عمومی مردم در برابر زلزله، یادآور شد: در بحران‌های پیش بینی نشده همچون زلزله، باید آحاد جامعه آمادگی لازم و کافی را داشته باشند، اگر بتوانیم آگاهی مردم را در سطح جامعه بالا ببریم بی تردید در مواجهه با حوادث غیر طبیعی شاهد خسارات جانی و مالی کمتری خواهیم بود. آموزش‌هایی نظیر تخلیه اضطراری، نگهداری کمک‌های اولیه و ضروری در هنگام زلزله تلفات بعدی آن را کاهش می‌دهد.



25 درصد مردم در مناطق فرسوده زندگی می‌کنند



نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه حدود ۲۵ درصد جمعیت کشور در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند، تصریح کرد: فارغ از تمام گسل‌هایی که در ایران وجود دارد و هر لحظه با زلزله‌ای شدت و عمق آن افزایش می‌یابد باید در نظر بگیریم که بافت‌های فرسوده در نوع خود یک زلزله خاموش هستند و باید پیش از فعال شدن گسل‌ها فکری اساسی برای آنها داشته باشیم.



حمایت از بافت‌های فرسوده با وام 450 هزار تومانی



عضو مجمع نمایندگان استان تهران ادامه داد: در پایتخت مجوز ساخت مسکن داده نمی‌شود بر همین اساس باید بر روی بافت‌های فرسوده سرمایه گذاری و نوسازی آنها را در دستور کار قرار دهیم همچنین بانک‌ها با پرداخت تسهیلات ویژه همچون وام ۴۵۰ میلیون تومانی از صاحبان این بافت‌ها حمایت لازم را داشته باشند، از طرفی توجه کنیم که تسهیلات پرداخت شده متناسب با نوسازی باشد.



پیشگیری قبل از بحران بهترین راهکار برای مقابله با حوادث



شاکری با اشاره به بافت‌های فرسوده در اماکن تاریخی گفت: این بافت‌ها به دلیل اینکه در اماکن تاریخی قرار دارند ساخت و نوسازی آنها با مشکلاتی روبرو است که متاسفانه کمتر به این مسئله پرداخته می‌شود و در مواقع بحرانی همچون زلزله بیشترین آسیب را می‌بینند، منظور از بافت‌های فرسوده در اماکن تاریخی، آثار باستانی نیست؛ بلکه منازلی هستند که در محدود محل تاریخی قرار گرفته‌اند، برای حل این مسئله باید وزارتخانه‌های میراث فرهنگی و راه و شهرسازی دست به دست هم داده تا این مسئله هر چه سریع تر در دستور کار قرار بگیرد، پیشگیری قبل از بحران بهترین راهکار برای مقابله با حوادث غیر قابل پیش بینی است.  



تحقیق و تفحص در خصوص عملکرد اوقاف در دستور کار مجلس قرار دارد که بخشی از آن به بافت‌های فرسوده مربوط می‌شود که در محدوده اوقاف قرار دارند



عضو کمیسیون عمران در مجلس یازدهم در مورد نوسازی اماکن مسکونی فرسوده که در محله اوقاف قرار دارند، گفت: تحقیق و تفحص در خصوص عملکرد اوقاف در دستور کار مجلس قرار دارد که بخشی از آن به بافت‌های فرسوده مربوط می‌شود که در محدوده اوقاف قرار دارند؛ سازمان اوقاف باید تعاملات خود را با وزارتخانه راه و شهرسازی و سازمان شهرداری بیش از گذشته  کند؛ اگر سازمان اوقاف در خصوص بافت‌هایی که در این محدوده قرار دارند تصمیم جدی نگیرد و اجازه نوسازی به مالک شخصی ندهد بی‌تردید قوه مقننه محکم عمل خواهد کرد.



بیشتر بخوانید:





شاکری در پایان خاطرنشان کرد: در مورد بافت‌های فرسوده که در معرض تخریب زلزله قرار دارند سازمان مدیریت بحران باید نقش هدایتگر را ایفا کند که متاسفانه تاکنون این نقش را به درستی به سرانجام نرسانده است. در این بین وزارتخانه‌هایی همچون راه و شهرسازی، میراث فرهنگی، سازمان اوقاف و شهرداری‌ها وظایفی در قبال این بافت‌های فرسوده دارند که تاکنون به سرانجام نرسیده است و بخشی از این مسئله به کم کاری سازمان مدیریت بحران منتهی می‌شود./



پایان پیام

  • کد خبر : 354222
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار