خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/12/14 - 09:28
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : اجتماعی
در وبینار توسعه پایدار و حفاظت منابع طبیعی و اراضی مطرح شد:

آمایش سرزمینی گامی بلند در جهت توسعه و پیشرفت پایدار کشور است

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در وبینار توسعه پایدار و حفاظت منابع طبیعی و اراضی، گفت: سند آمایش سرزمین بستری برای توسعه پایدار ایران است که به صورت جامع به این موضوع پرداخته است در صورت عملیاتی شدن آن گامی بلند در راستای توسعه و پیشرفت پایدار کشور برداشته می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، سمیه رفیعی - نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در وبینار توسعه پایدار و حفاظت منابع طبیعی و اراضی، با تبریک اعیاد شعبانیه، افزود: در خصوص توسعه پایدار با کمبود مولفه‌هایی روبرو هستیم، شاخص‌هایی وجود دارند که مفاهیم را در اجرا دچار مشکل می‌کنند.



وی گفت: در محیط‌ها  دانشگاهی باید شاخص نویسی و استاندارد نگاری با توجه به شرایط بومی و استاندارد هر اقلیم نگاشته و گزارش شود تا به مرحله تحقق برسد؛ استانداردها و شاخص‌‌‌هایی که وجود دارند، متناسب با شرایط اقلیمی جهانی هستند و بعضا در کشور مختلف می‌توانند اجرا شوند؛ کشور ما با موقعیت‌ها و اقلیم‌های متفاوتی روبرو است که لازم است شاخص نویسی در این حوزه متناسب با الگوها و مختصات بومی کشور مد نظر قرار گرفته شود.



رفیعی با تاکید به اینکه ایران کشوری متنوع به لحاظ شرایط زیستی است، یادآورشد: ایران به لحاظ اقلیمی سرزمینی متنوع است، حتی در بحث توسعه پایدار و تدوین سیاست‌های اقلیمی می‌توان شاخص‌هایی را با توجه به شرایط و ویژگی‌های هر منطقه از این سرزمین تنظیم کرد.



رییس فراکسیون محیط زیست مجلس در ادامه با اشاره به آمایش سرزمین، تاکید کرد: سند آمایش سرزمین بستری برای توسعه پایدار ایران است که به صورت جامع به این موضوع پرداخته است که در صورت عملیاتی شدن آن گامی بلند در راستای توسعه و پیشرفت پایدار کشور برداشته می شود.



وی ادامه داد: زمانی که سخن از توسعه پایدار در میان است، یعنی کاربری در تمام حوزه‌ها از اجتماعی و اقتصادی گرفته تا مسکونی، صنعتی و… مد نظر قرار می‌گیرد، بی تردید این مساله باید منطبق با توان سرزمینی باشد تا شاهد پایداری آن باشیم که مطمئنا آثار آن در مباحث اقتصادی مشهود خواهد داد.



عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، در این وبینار عدم تناسب مطالعات سرزمینی را مشکل اصلی کشاورزی برخی از مناطق دانست و اظهار داشت: زمانی که مطالعات براساس برنامه خاصی نباشد و بر روی ریل اصلی قرار نگیرد کشاورزی را دچار مشکل خواهد کرد. ما نیازمندیم بر اساس شرایط اقلیمی و موقعیت‌های استراتژیک که کوتاهی بسیاری در آن شاهد هستیم، حرکت کنیم. اگر موارد عنوان شده در نظر گرفته نشود انرژی و وقت کشور به بیراهه می‌رود.



رفیعی تاکید کرد: در مبحث امنیت غذایی باید به قوانین بالا دستی و پایین دستی با توجه به آمایش سرزمین توجه ویژه‌ای شود تا شاهد توسعه پایدار باشیم.











وبینار


رییس فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم با تاکید به اینکه توجه به اراضی کشاورزی مهمترین اصل در امنیت غذایی محسوب می‌شود، تصریح کرد: در مدیریت اراضی کشاورزی باید دقت بیشتری صورت پذیرد.با تمام قوانین سختگیرانه در این حوزه باز شاهد سوءاستفاده‌هایی به بهانه ایجاد اتاقکهای نگهبانی هستیم که زمین‌های مربوط به اراضی و مزارع را که تغییر کاربردی داده‌اند؛ ورود قوه قضاییه و برخوردهای سلبی صورت گرفته در این راستا موثر بوده اما کافی نبوده است.



رفیعی در پایان با اشاره به مبحث اراضی طبیعی، خاطرنشان کرد: اگر قرار است بهره برداری از زمین‌های کشاورزی صورت پذیرد باید همواره بر پایه منطق یک چشم‌اندازی بلند مدت بر اساس وضع موجود باشد.



پایان پیام

  • کد خبر : 358347
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار