عضو مجمع نمایندگان شرق کشور در مجلس با تشریح محورهای نشست هیئت رئیسه این مجمع با وزیر امور خارجه و معاونان این وزارتخانه، بر ضرورت تبدیل ظرفیت‌های اقتصادی، فرهنگی، ترانزیتی و ژئوپلیتیکی شرق کشور به فرصت‌های صادرات، سرمایه‌گذاری و اشتغال تأکید کرد و گفت: امنیت پایدار در شرق کشور از مسیر توسعه اقتصادی می‌گذرد و توسعه اقتصادی شرق بدون دیپلماسی فعال، هدفمند و نتیجه‌محور امکان‌پذیر نیست.

هادی قوامی

هادی قوامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، با اشاره به برگزاری نشست هیئت رئیسه مجمع نمایندگان شرق کشور با وزیر امور خارجه و معاونان این وزارتخانه، اظهار کرد: امروز جلسه هیئت رئیسه مجمع نمایندگان شرق کشور که متشکل از نمایندگان هشت استان و ۶۰ نماینده مجلس است، با حضور وزیر امور خارجه، معاون اقتصادی، معاون امور مجلس و کارشناسان وزارت امور خارجه در محل این وزارتخانه برگزار شد.

نماینده مردم «اسفراین» در مجلس شورای اسلامی افزود: در این نشست، موضوعات مختلفی از جمله دیپلماسی استانی، مسائل امنیتی کشورهای همسایه از جمله افغانستان، پاکستان، ترکمنستان و کشورهای آسیای مرکزی و همچنین ظرفیت‌های اقتصادی شرق کشور مورد بررسی قرار گرفت.

عضو مجمع نمایندگان شرق کشور در مجلس ادامه داد: یکی از مباحث مهم مطرح‌شده در این جلسه، ضرورت استفاده از ظرفیت‌های هشت استان شرق کشور در حوزه صادرات، سرمایه‌گذاری و اشتغال و همچنین تداوم دیپلماسی استانی بود که وزارت امور خارجه آن را آغاز کرده است.

وی با اشاره به تبدیل دیپلماسی استانی از اجلاس‌های مقطعی به یک برنامه دائمی، گفت: همچنین موضوع دیپلماسی کریدوری و اتصال مسیرهای ترانزیتی از ترکمنستان، خراسان، افغانستان و پاکستان تا چابهار و هند از دیگر مباحث مهم این نشست بود که می‌تواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی شرق کشور داشته باشد.

نماینده مردم اسفراین در مجلس تأکید کرد: نگاه ما این است که شرق کشور نباید صرفاً از دریچه تهدید دیده شود، بلکه باید از ظرفیت‌های اقتصادی، فرهنگی و ژئوپلیتیکی این منطقه برای ایجاد امنیت پایدار استفاده کرد.

وی تصریح کرد: امنیت، اقتصاد و دیپلماسی سه ضلع یک مثلث هستند و اگر این سه ضلع را از یکدیگر جدا کنیم، هیچ‌کدام به نتیجه مطلوب نخواهند رسید؛ بنابراین باید میان ظرفیت‌های اقتصادی و دیپلماسی کشور پیوند جدی ایجاد شود.

قوامی با اشاره به پیشنهاد مجمع نمایندگان شرق کشور برای ایجاد یک سازوکار مشترک با وزارت امور خارجه، اظهار کرد: پیشنهاد ما این بود که جلسه امروز نقطه شروع یک همکاری مشترک میان وزارت امور خارجه و مجمع نمایندگان شرق کشور باشد تا موضوعات و ظرفیت‌های موجود در شرق کشور به صورت مستمر دنبال شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: در این چارچوب باید برای هر استان، بازارهای هدف صادراتی مشخص شود، ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری خارجی شناسایی، ظرفیت‌های ترانزیتی و مرزی فعال و پروژه‌های مشترک اقتصادی با کشورهای همسایه تعریف شود و در نهایت نتایج این اقدامات با شاخص‌های قابل اندازه‌گیری مورد ارزیابی قرار گیرد.

وی ادامه داد: یکی از پیشنهادهای مطرح‌شده، ایجاد یک سامانه یا دبیرخانه دائمی دیپلماسی استانی است تا بتواند ارتباط میان استانداران، نمایندگان مجلس، سفارتخانه‌ها و رایزنان اقتصادی کشور را برقرار و تقویت کند.

قوامی گفت: مسئولان وزارت امور خارجه نیز در این نشست قول‌ها و وعده‌هایی برای پیگیری این موضوعات دادند و وزیر امور خارجه تأکید کرد که وزارتخانه آمادگی دارد از تمام اختیارات و ظرفیت‌های خود برای استان‌های شرق کشور استفاده کند.

وی افزود: همچنین درباره نمایندگی‌های وزارت امور خارجه در استان‌ها تأکید شد که این نمایندگی‌ها باید بیش از گذشته در جریان مسائل و برنامه‌های توسعه‌ای استان‌ها قرار گیرند تا بتوان از ظرفیت آنها برای پیشبرد دیپلماسی اقتصادی و استانی استفاده کرد.

نماینده مردم اسفراین همچنین با اشاره به سفر اخیر مسئولان دولت به مشهد مقدس، گفت: در این سفر وزیران راه و شهرسازی، امور اقتصادی و دارایی، گردشگری و امور خارجه، رئیس کل بانک مرکزی و سایر مسئولان مرتبط درباره توسعه گردشگری و تسهیل حضور زائران خارجی تصمیماتی اتخاذ کردند.

وی با بیان اینکه سالانه حدود سه میلیون زائر عراقی به مشهد مقدس سفر می‌کنند، افزود: هدف‌گذاری انجام‌شده این است که با ایجاد ظرفیت‌های لازم، تعداد این زائران به حدود ۶ میلیون نفر افزایش یابد. علاوه بر آن یکی از مشکلات زائران خارجی، موضوع تبدیل ارز و دسترسی به خدمات ارتباطی است. گاهی زائران هنگام ورود به کشور برای تبدیل ارز یا تهیه سیم‌کارت با مشکلاتی مواجه می‌شوند که بایداین موانع برطرف شود. لذا مقرر شده است وزارت ارتباطات سیم‌کارت‌هایی را در اختیار گردشگران زیارتی و سیاحتی ورودی به کشور قرار دهد تا این افراد بتوانند بدون محدودیت با خانواده‌ها و مراکز مورد نیاز خود در ارتباط باشند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: همچنین بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال بررسی ایجاد یک کیف پول از طریق یکی از بانک‌ها برای گردشگران خارجی هستند تا زائران به محض ورود از مرز بتوانند ارز خود را با نرخ روز بازار به ریال تبدیل کنند و در مقصد مورد نیاز هزینه‌های خود را انجام دهند.

وی ادامه داد: در نظر گرفته شده است که در زمان خروج نیز امکان تبدیل باقی‌مانده ریال به ارز کشور خودشان فراهم باشد. این اقدامات، تسهیل‌گری مناسبی برای گردشگران خارجی محسوب می‌شود و می‌تواند به توسعه گردشگری و تقویت دیپلماسی استانی کمک کند.

قوامی در پایان تأکید کرد: ایران نباید پایان جغرافیای شرق باشد؛ بلکه شرق، آغاز مسیر ایران به سمت آسیای مرکزی، افغانستان، پاکستان و هند است. بنابراین باید با فعال‌سازی ظرفیت‌های اقتصادی، ترانزیتی، فرهنگی و دیپلماتیک این منطقه، زمینه توسعه پایدار شرق کشور را فراهم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امنیت پایدار در شرق کشور از مسیر توسعه اقتصادی می‌گذرد و توسعه اقتصادی شرق بدون دیپلماسی فعال، هدفمند و نتیجه‌محور امکان‌پذیر نیست. /

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار