عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش مجلس، با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره «خامی» نوجوانان در فتنه‌ اخیر، که زنگ خطر را برای ساختار آموزش و پرورش به صدا درآورده است، گفت: تا زمانی که مدرسه از نهاد انتقال محتوا به آزمایشگاه خلق هویت فعال تبدیل نشود، منجر به خروجی‌هایی میشود که هدف‌گیری نفوذکنندگان را آسان می‌کند.

رفتار هیجانی نوجوانان، قطعه‌ای از پازل دشمن در فتنه که باید جدی گرفته شود

رمضان رحیمی دشتلوئی عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره تأثیرپذیری نوجوانان و جوانان از گروه‌های خاص به خبرنگار خانه ملت، گفت: رهبری به صراحت فرمودند جوانان آسیب‌دیده در میان فتنه‌گران، افرادی «خام» و تحت تأثیر تحریکات سطحی و هیجانی هستند؛ این موضوع زنگ خطری جدی برای «ساختار آموزش رسمی کشور» است. «خامی» مورد اشاره رهبر معظم انقلاب، محصول فرآیندی طولانی‌ مدت است که می‌توان آن را «نقص در فرآیند پدیدآوری هویت انتقادی» نامید.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس، با انتقاد شدید از ضعف سیستم آموزشی کشور، افزود: نوجوانان در پی فعال‌سازی «من فعال» خود هستند، اما متأسفانه سیستم آموزشی ما در این زمینه بسیار کم‌ اثر عمل کرده است، عبور ساده از این بحران ممکن نیست؛ تقویت این بُعد نیازمند آن است که آموزش و پرورش همزمان با پرورش، توسط تمامی دستگاه‌ها جدی گرفته شود.

وی ادامه داد: ما به نوجوانان می‌گوییم «به چه چیزی فکر کنند»، اما به ندرت به آن‌ها می‌آموزیم که «چگونه فکر کنند»، این خلاء معنایی و ساختاری باعث می‌شود هیجانات خام به راحتی جایگزین تفکر منسجم شود و متاسفانه در اغتشاشات اخیر، سردسته‌های این اتفاقات دقیقا همین نیاز به هویت‌یابی سریع و هیجانی را هدف قرار دادند.

رحیمی دشتلوئی با بیان اینکه سیستم آموزشی در «خودشناسی دانش آموزان» موفق نبوده است، تصریح کرد: در دنیایی که اطلاعات با سرعت نور منتشر می‌شود، ما همچنان بر آموزش مبتنی بر «پذیرش» تأکید داریم؛ یعنی دانش‌آموز باید آنچه معلم می‌گوید را بپذیرد، در حالی که ما با دنیایی روبرو هستیم که قابلیت پاسخگویی فوری به نیازهای دانش‌آموز را دارد. «فقدان تفکر سیستمی» باعث می‌شود نوجوانان درک نکنند که یک حرکت کوچک هیجانی، چگونه در یک پازل بزرگ‌تر (مانند فتنه) جای می‌گیرد.

فقدان سواد رسانه‌ای، نسل جدید را به دام هیجان انداخت

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، با اشاره به جای خالی آموزش «سواد رسانه‌ای» در مدارس، تاکید کرد: اگر مدارس قرار بود پایگاه اصلی سواد رسانه‌ای کاربردی و مسئولیت‌پذیری مدنی باشند، نباید این حجم از نیروهای خام به دست عوامل تحریک می‌شدند، این موضوع نشان می‌دهد که مدرسه می تواند تبدیل به یک «نهاد بی‌اثر اجتماعی» شود و مسئولان آموزشی باید این موضوع را به طور ویژه بررسی کنند؛ کمیسیون آموزش مجلس قطعاً این مسئله را پس از عادی شدن شرایط، با جدیت رصد خواهد کرد.

رحیمی دشتلوئی تأکید کرد: باید لایه‌های میانی و جوان کشور را دریابیم؛ این لایه‌ها محصول مستقیم ساختار آموزشی متمرکز و غیرپویای ما هستند. تا زمانی که آموزش و پرورش از یک «نهاد صرفاً انتقال‌دهنده محتوا» به یک «آزمایشگاه خلق هویت فعال و منتقد» تبدیل نشود، همواره شاهد تولید خروجی‌هایی خواهیم بود که هدف‌گیری‌شان برای نفوذکنندگان آسان است.

وی با بیان اینکه باید مراقبت بیشتری از دانش‌آموزان به عنوان نسل آینده صورت گیرد، افزود: در کنار آموزش و پرورش، نهادهای دیگر نیز باید برای تربیت نسل جدید به میدان بیایند؛ نباید تمام نوجوانان فریب‌خورده را صرفاً محصول آموزش و پرورش دانست؛ اگر اقدام عملیاتی صورت نپذیرد، این نوجوانان به سمت رفتارهای هیجانی شدیدتر گرایش پیدا خواهند کرد و دشمنان منتظر چنین فرصتی هستند.

رحیمی دشتلوئی در پایان خاطرنشان کرد: مجلس هر ساله تلاش می‌کند اعتبارات بودجه‌ای مناسبی برای آموزش و پرورش در نظر بگیرد، اما «طرح حفاظت و مراقبت از نوجوانان» بیشتر متوجه وزارت کشور است. در اینجا تنها بحث اعتبارات بودجه‌ای نیست، بلکه سایر نهادها نیز باید برای حفاظت از نسل جدید پای کار بیایند. /

پایان پیام 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار