عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ما اگر بخواهیم از ناترازی بانک ها جلوگیری کنیم باید خلق پول را مهار کنیم.

ناترازی بانک ها محصول عدم نظارت بانک مرکزی

فاطمه مقصودی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت، به حل ناترازی بانک ها و راهکار آن اشاره کرد و گفت: ما اگر بخواهیم از ناترازی بانک ها جلوگیری کنیم باید خلق پول را مهار کنیم، نمی شود دائما پول چاپ کرد و بعد از آن هم انتظار داشت که بانک ها ناتراز نشوند، اکنون حجم خلق پول در کشور زیاد است که باید چاره ای در این خصوص اندیشیده شود.

این نماینده مردم در مجلس بیان کرد: بانک مرکزی باید برای حل ناترازی بانک ها تصمیم اساسی اتخاذ کند، اینکه بدون نظارت راه را برای تخلف بانک ها باز بگذارد اصلا پذیرفتنی نیست؛ یکی از کارهایی که بانک مرکزی باید انجام دهد این است که جلوی بنگاهداری بانک ها را بگیرد ، وقتی بانکی به سمت بنگاهداری حرکت کرد دیگر رسالت خود را فراموش می کند و به ساخت و ساز و فروش و دلار روی می آورد که این موضوعات تورم را به نظام اقتصادی متحمل می کند و البته بانک ها را هم ناتراز.

وی افزود: متاسفانه؛ خلق پول در بانک های خصوصی به یک رویه تبدیل شده و هیچ نظارتی هم در این رابطه وجود ندارد؛ همه ما مشاهده کردیم که بانک آینده چه بلایی بر سر اقتصاد کشور آورد و همین تخلفات هم به دلیل خلق نقدینگی و اضافه برداشت از بانک مرکزی بوده است و در این باره هم بانک مرکزی کوتاهی کرده که دست بانک آینده را باز گذاشت تا این حجم از تخلف را انجام دهد؛ البته سرانجام بانک آینده را هم دیدیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: حجم وام ها و تسهیلاتی که برای دلالی و سوداگری پرداخت می شود، بیشتر از تسهیلاتی است که به بخش تولید داده می شود و بانک مرکزی باید جلوی این اقدام بانک ها را بگیرد؛ قطعا این موضوع به دلالی و سوداگری دامن می زند و به جای اینکه شاهد رونق تولید و اشتغالزایی در جامعه باشیم رشد تورم را لمس خواهیم کرد و از طرفی هم ناترازی بانک ها را شاهد می شویم./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha