رئیس کمیته خانواده، جمعیت و زنان کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت حدود ۱۰ مورد داریم که بودجه مستقلی ندارند بلکه درصدی از بودجه‌ برخی دستگاه‌ها هستند، عنوان کرد: در جلسه با رئیس دیوان محاسبات کشور مقرر شد دیوان گزارش دقیق این موارد در ۳ سال گذشته را استخراج کنند، تا ببینیم آیا در دستگاه‌های مختلف این درصدبندی‌ها رعایت شده یا خیر؟

ورود دیوان محاسبات به عملکرد دستگاه‌هایی که درصدی از بودجه‌شان سهم قانون جوانی جمعیت است

امیرحسین بانکی‌پور، رئیس کمیته خانواده، جمعیت و زنان کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت؛ در تشریح نشست این کمیته با حضور سیداحمدرضا دستغیب، رئیس دیوان محاسبات کشور و معاونان وی در ادامه سلسه جلساتی که به منظور پیگیری میزان تحقق احکام قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در دستگاه‌های مختلف برگزار شد، گفت: یکی از کارگروه‌هایی که رئیس دیوان محاسبات در دیوان مشخص کرده است، برای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است، منتهی برخی از نکاتی که در گزارش کمیته ارائه شد، برای وی جالب توجه بود و به معاونان دیوان محاسبات محول کرد تا ۲ یا ۳ هفته آینده گزارش کاملی از این موارد تهیه کنند.

رئیس کمیته خانواده، جمعیت و زنان کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: یکی از مواردی که در این نشست طرح شد و مورد توجه قرار گرفت، این بود که در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بخشی از مواد قانون بودجه مستقلی ندارد، بلکه درصدی از بودجه‌ای که قبلاً در قوانین دیگر یا در بودجه‌ها به دستگاه داده شده را برای صرف در موارد مربوط به قانون جوانی جمعیت مشخص کردیم. به عنوان مثال ۵ درصد بودجه دستگاه‌های پژوهشی باید صرف موضوعاتی در رابطه با جوانی جمعیت شود. یا ۵ درصد از بودجه تجهیزات بیمارستانی صرف بهسازی مراکز زایمان طبیعی شود.

بانکی‌پور با اشاره به اینکه در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ۸ تا ۱۰ مورد اینچنینی داریم، در بیان برخی دیگر از این موارد ادامه داد. به عنوان مثال ۱۰ درصد بودجه تملک دارایی و بودجه اختصاصی دانشگاه باید صرف خوابگاه‌های متاهلین شود؛ یا ۳۰ درصد پول‌هایی که دستگاه‌ها به NGO ها و گروه‌های مردمی کمک می‌کنند باید به گروه‌هایی تعلق بگیرد که در ارتباط با خانواده و جوانی جمعیت کار می‌کنند. یا ۱۰ درصد از بودجه سریال‌ها و برنامه‌های نمایشی و مستندهای صداوسیما باید خرج فیلم و سریال‌هایی با موضوع حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شود. ۴۰ درصد از تابلوهای تبلیغاتی شهرداری‌ها و اداره راه در تابلوهای بین‌راهی‌ها در بخش فرهنگی، باید در موضوع خانواده و ازدواج و جوانی جمعیت باشد.

رئیس کمیته خانواده، جمعیت و زنان کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در جلسه با رئیس و معاونان دیوان محاسبات همه این موارد ارائه و بحث شد و قرار شد دیوان محاسبات گزارش دقیق این موارد در ۳ سال گذشته استخراج کنند تا ببینیم آیا در دستگاه‌های مختلف این درصدبندی‌ها رعایت شده یا خیر؟

بانکی‌پور تصریح کرد: طبق آنچه که ما در میدان و در گزارش‌ها در دسترس داریم، این درصدها رعایت نشده است، اما مقرر شد دیوان محاسبات به صورت خاص و دقیق این موارد را استخراج و احصاء کند و گزارش آن را ارائه کند.

وی افزود: یک‌سری موارد بسیار مهم در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از جمله سامانه مربوط به ماده ۵۴ آن و کارانه بهورزان و مراقبان سلامت هم داریم که در این جلسه طرح و بحث شد. در بحث سامانه ماده ۵۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که یک سامانه بسیار مهم برای سلامت مادران باردار است، تعللات جدی در وزارت بهداشت را شاهد بودیم که در این زمینه قرار شد دردیوان محاسبات بررسی کنند و تا ۳ هفته دیگر گزارش آن را به کمیته ارائه دهند.

رئیس کمیته خانواده، جمعیت و زنان کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان گفت: همچنین در قانون گفته شده کارانه باید دقیقاً به خود بهورز و مراقبِ سلامتی که توانسته‌ نسبت به سال قبل نرخ باروری‌شان را افزایش دهند، برسد؛ اما طبق گزارشات میدانی این کارانه به کل آن خانه‌های بهداشت داده شده به همین دلیل به فردی که موثر بوده، کارانه کمتری رسیده است که این موارد هم قرار شد دیوان محاسبات رسیدگی کند. قرار شد بعد از اینکه این بررسی و محاسبات انجام شد، ۳ هفته دیگر جلسه بعدی کمیته با رئیس و معاونان دیوان محاسبات به میزبانی دیوان برگزار و نتیجه بررسی‌ها برای برنامه‌ریزی بودجه سال آینده آماده شود. /

پایان پیام  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha