به گزارش خبرنگار خانه ملت، برنامه هفتم پیشرفت تکالیفی را برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی در نظر گرفته است. این برنامه با هدف کاهش مصرف آب و افزایش بهرهوری در این بخش، اقداماتی از جمله استفاده از فناوریهای نوین، توسعه آبیاریهای نوین و اصلاح الگوی کشت را پیشبینی کرده است. هدف کلی این برنامه کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و رساندن آن به ۶۵ میلیارد متر مکعب است.
اخیرا یک عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از جلسه کمیسیون متبوع خود با معاونین وزارت نیرو درباره تامین خبر داد و گفت: پیرو گزارش های ارائه شده در این جلسه، آب موجود در کشور حدود 94.5 میلیارد متر مکعب است که بخش کشاورزی حدود 82 میلیارد متر مکعب، بیشترین سهم مصارف شرب و خانگی 8.9 دهم میلیارد متر مکعب و بخش صنعت نیز 3.6 دهم میلیارد متر مکعب را به خود اختصاص داده است. محسن زنگنه این را هم گفت که در قانون برنامه هفتم توسعه تاکید کردیم که سهم بخش کشاورزی باید 65 میلیارد متر مکعب باشد و تقریبا باید 23 میلیارد متر مکعب منابع آبی را از بخش کشاورزی کاهش دهیم و آن را به حوزه شرب و صنعت اضافه کنیم و این موضوع تنها از محل بهره وری انجام می شود.
از سویی دیگر غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت با اشاره به برنامه و تدابیر این وزارتخانه درباره کاهش آب مصارف کشاورزی و رجوع به آبیاری نوین در این بخش به موجب برنامه هفتم پیشرفت، گفت: برای تحقق این حکم قانونی برنامه، باید از چند روش طی طریق کنیم.
وی با بیان اینکه ابتدا باید با یک اصلاح نژادی، محصولات کشاورزی را به سمت محصولات کم آبر سوق دهیم،بیان کرد: این به خودی خود راهکاری است که می توانیم مدنظر قرار دهیم. همچنین روش های زراعتی ما باید به سمت مصرف کم آبر سوق داده شود و کشت پائیزه از جمله این موارد است. لازم است تاکید کنم؛ این قبیل مسیرها از جمله مواردی است که نیاز به منابع خاصی ندارند تا اگر منابع تزریق نشد، دیگر ما دست به کار تحقیقاتی نزنیم. بحمدالله کارهای تحقیقاتی به واسطه شرکت های دانش بنیان به جد مدنظر قرار گرفته تا در همه محصولات راندمان بالا رود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سرمایه گذاری در حوزه سامانه های آبیاری از جمله دیگر موارد قلمداد می شود، بیان کرد: ما وقتی آب را از منبع ، سد و یا رودخانه تا پای گیاه منتقل می کنیم؛این آب باید با کمترین هدر رفت و تبخیر، در مزرعه هم با بیشترین بهره وری مورد استفاده قرار گیرد.در این بخش ما نیاز به منابع داریم تا این منابع را برای خرید تجهیزات هزینه کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد:در حال حاضر برای احداث سیستم های آبیاری جدید،تحت فشار و هوشمند به 180 همت منابع نیاز داریم این در حالی است که امسال تنها برای این موضوع 7 همت منابع اختصاص داده شده است. بنابراین ما در این بخش به منابع لازم نیاز داریم و قصد نداریم درباره سایر موارد شانه خالی کنیم و بگویم چون منابع نیست دیگر در این بخش فعالیت نخواهیم کرد. بنابراین ما چند مسیر را برای کاهش مصرف آب احصا کردیم که برخی از آنها شدنی و برخی دیگر به تامین منابع نیاز دارد.
وی با بیان اینکه ما به انجام تکالیف قانونی برنامه درباره کاهش مصارف کشاورزی پایبند هستیم و این قوانین را اجرایی می کنیم، بیان کرد: براساس منابع فعلی به مسیر خود ادامه داده و لازم هست این را بدانیم که بخش کشاورزی تنها بخشی است که در سال اول برنامه هفتم پیشرفت به آن هدفگذاری 5و نیم درصدی رشد ارزش افزوده رسیده است. بنابراین ما طبق برنامه هفتم توسعه حرکت خواهیم کرد و باید هم این مسیر را طی کنیم./
پایان پیام
نظر شما