سخنگوی شورای نگهبان گفت: تعامل مثبتی میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی وجود دارد که همین امر سبب کاهش رفت و برگشت مصوبات شده است.

تعامل مثبت مجلس و شورای نگهبان سبب کاهش رفت و آمد مصوبات شده است

به گزارش خبرنگار خانه ملت، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز (شنبه ۱۱ مردادماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه، گفت: ابتدا یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی را گرامی می‌داریم و علو درجات را برای آن عزیزان خواستاریم.

وی بیان کرد: طی یک ماه گذشته ۱۱ طرح و لایحه ارسالی از سوی مجلس شورای اسلامی، ۴ اساسنامه و ۳۱ استعلام از سوی دیوان عدالت اداری بررسی شده است.

طحان نظیف با اشاره به اینکه طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی چندین مرتبه میان مجلس و شورای نگهبان رفت و برگشت داشت و نهایتا تایید نهایی صورت گرفت و به مجلس اعلام شد، اظهار کرد: همچنین طرح تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی که مربوط به ایام جنگ تحمیلی است، دارای ایرادات و ابهامات بود؛ مجلس شورای اسلامی اصلاحاتی انجام داد و ما مجددا بررسی لازم را انجام دادیم اما همچنان برخی ابهامات و ایرادات وجود دارد که به مجلس منعکس شد.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه لایحه ساماندهی پرنده های هدایت پذیر از راه دور یا پهپادهای غیرنظامی نیز طی این مدت بررسی شد که ایراداتی داشت اما مجلس آنها را برطرف کند و اکنون در نوبت بررسی قرار دارد، افزود: در این میان طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز به صورت ۲ فوریتی از سوی مجلس به تصویب رسید که پس از آن، شورا نیز بررسی کرد و آن را مغایر شرع و قانون اساسی ندانست.

وی تصریح کرد: همچنین لوایح عضویت ایران در اتحادیه اَپک، معاهده مشارکت جامع راهبردی میان ایران و فدراسیون روسیه، معاهده میان ایران و مالزی در زمینه انتقال بین المللی زندانیان، موافقتنامه همکاری میان ایران و پرتقال در حوزه آموزش، ورزش، جوانان، رسانه های جمعی و طرح  اصلاح جزء ۳ بند ب قانون برنامه هفتم توسعه نیز بررسی شد که همگی آنها مغایر شرع و قانون اساسی شناخته نشدند.

طحان نظیف ادامه داد: طرح فهرست قوانین و احکام حوزه ایثارگران نیز دارای ابهاماتی بود که اخیر مجلس شورای اسلامی آنها را برطرف کرده و در اولویت بررسی شورای نگهبان قرار دارد. همچنین لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری نیز از سوی شورای نگهبان بررسی شد و ایرادی گرفته نشد اما هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به آن ایراداتی را مطرح کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: در این میان اساسنامه صندوق حمایت و سرمایه گذاری صنایع کوچک، اساسنامه اصلاح شرکت های سهامی آب منطقه ای آذربایجان شرقی، تهران، خراسان رضوی، کرمان، گیلان، یزد، اردبیل، اصلاح ماده ۵ اسانامه نیروی برق شهید سلیمی و اساسنامه اصلاح ماده ۴ شرکت های سهمای برق منطقه ای تهران، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، گیلان و یزد نیز طی این مدت بررسی شدند و مغایر با شرع و قانون اساسی شناخته نشدند.

وی با بیان اینکه طی یکسال اخیر ۶۶ مصوبه از سوی شورای نگهبان بررسی شده که ۴۲ مورد مربوط به لوایح و ۲۵ مورد طرح بوده است، اظهار کرد: در این میان ۳۲ مصوبه از لوایح در مرحله نخست تایید شده، ۱۳ مصوبه پس از رفع ایرادات تایید شده و ۲۱ مصوبه همچنان در رفت و برگشت با شورای نگهبان است. در این میان ۲۱ اساسنامه نیز به شورا ارسال شده که ۱۴ اساسنامه تایید شده است. شورای نگهبان در این مدت مجموعا ۱۱۱ جلسه برگزار کرده است.

طحان نظیف گفت: شورای نگهبان در ابتدای بررسی لوایح یا تدوین طرح ها حضور ندارد زیرا اعتقاد به استقلال مجلس شورای اسلامی دارد تا نمایندگان بتوانند آزادانه موارد را بررسی کنند؛ این مهم در حالیست که پس از اخذ ایراد یا ابهام، در جلسات حضور پیدا می کنیم لذا تعامل مثبتی میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی وجود دارد که همین امر سبب کاهش رفت و برگشت مصوبات شده است.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی در مورد اقدامات شورای نگهبان در رابطه با پیگیری حقوقی جنایات رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: این موضوع جنبه حقوقی داشته و بر عهده قوه قضائیه، وزارت امور خارجه و مجموعا دولت است؛ اگر مجلس شورای اسلامی در این زمینه مصوبه ای داشته باشد، ما آن را بررسی خواهیم کرد که در ایام جنگ تحمیلی برخی از این موارد انجام شد.

وی در رابطه با سرانجام بررسی لایحه قانون تجارت، افزود: این لایحه ۱۳۴۳ ماده دارد که بخش هایی از آن به صورت غیررسمی بررسی شده زیرا هنوز به صورت رسمی ارائه نشده است. دستگاه های مختلفی نسبت به آن نظراتی دارند که تلاش می کنیم حرف های آنها را بشنویم.

طحان نظیف در خصوص تفاسیر مربوط به اصل ۸۵ قانون اساسی و بررسی طرح ها و لوایح مبتنی بر این امر، بیان کرد:در خصوص واگذاری اختیار قانون گذاری به یکی از کمیسیون های داخلی در موارد ضروری، تشخیص این ضرورت بر عهده مجلس شورای اسلامی است؛ این مهم در حالیست که شورای نگهبان موضوع ضرورت را باید مورد به مورد بررسی کند لذا بعد از تصویب از سوی مجلس، ما نیز ضرورت را بررسی خواهیم کرد و سپس به بررسی متن می پردازیم.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی نسبت به تاکید برخی نمایندگان برای تصویب قوانین تقویت کننده محور مقاومت و پاسخ بازدارنده و نظر شورا در این خصوص، اظهار کرد: ملاک در بررسی مصوبات، شرع و قانون اساسی است. اساسا فصل ۱۰ قانون اساسی به سیاست خارجی پرداخته و مصوبات این حوزه باید در این چارچوب باشد.

وی در خصوص ایرادات شورای نگهبان نسبت به مصوبه حذف ۴ صفر از پول ملی، افزود: این مصوبه مربوط به سال ۹۹ است؛ شورا ایرادی نسبت به کلیات مصوبه نداشت اما ابهام نسبت به یکی از تبصره ها داشت. بر این اساس باید اذعان کرد اگر مجددا بررسی و اصلاح صورت بگیرد، ما نیز آن را بررسی خواهیم کرد. همچنین اگر مجلس بخواهد تغییراتی را برابر آیین نامه داخلی خود انجام دهد، آنها را بررسی خواهیم کرد. اخیرا از شورای نگهبان دعوت شده به منظور بررسی همین ایراد در جلسه کمیسیون حضور یابد.

طحان نظیف در پاسخ به سوالی در مورد برگزاری الکترونیک انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا و همچنین انتخابات میان دوره ای مجلس و خبرگان رهبری، ادامه داد: شورا نسبت به انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا ورود نمی کند اما در مورد انتخابات میان دوره ای مجلس و خبرگان رهبری و برگزاری الکترونیک، نظرمان در رابطه با تضمین آراء مردمی را به وزارت کشور منتقل کرده ایم و در صورت تامین این امر، موافقت خود را اعلام خواهیم کرد.

سخنگوی شورای نگهبان در رابطه نظر شورای نگهبان نسبت به تصویب احتمالی خروج ایران از ان.پی.تی توسط مجلس شورای نگهبان، گفت:نمی توان اکنون صنظری دارد زیرا باید ببینیم چه محتوایی مصوب می شودو بعدا اظهار نظر کرد.

وی در خصوص نظر شورای نگهبان در مورد بررسی مسئله مربوط به مهریه، خواستار عدم پیش داوری شد و در ادامه در رابطه با امکان استرداد لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی از سوی رییس جمهوری، خاطرنشان کرد: این بحث اکنون میان دولت و مجلس است و موضوع مربوط به آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی است. ما در این خصوص تفسیری نداریم و درخواستی هم نشده اما با عنایت به اینکه جنبه قضایی دارد، در صورت درخواست می توان بررسی کرد./

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار