به گزارش خبرنگار خانه ملت، هر ساله فصل تابستان برای والدین فصلی پراز استرس به علت ثبت نام فرزندانشان در مدارس است. در گذشتههای دور وضعیت درس خواندن بچهها کاملا مشخص بود و بهترین محل تحصیل، نزدیکترین مدرسه به محل زندگی بود. با گذشت سالها و افزایش جمعیت و ورود مدارس غیردولتی و غیرانتفاعی، بحث شهریههای متفاوت مطرح شد حتی بحث شهریه فقط به این مدارس ختم نشد و گاهی شاهد دریافت شهریه در مدارس دولتی نیز هستیم اما آنچه مطرح است؛ افزایش بیرویه و بیحساب و کتاب شهریههای برخی مدارس غیردولتی است. مدارسی که به بهانه های مختلف چون کلاسهای فوق برنامه، تقویتی و ... ارقامی را از خانوادهها دریافت میکنند. تا جایی که بسیاری از والدین برای تامین هزینه های شهریه مدارس فرزندانشان دچار مشکلات جدی شدهاند و علیرغم انعکاس گزارشها در رسانهها در این خصوص، این مشکل همچنان پا بر جاست.
رخنه مافیا در امر آموزش
از همین رو با توجه به اهمیت موضوع، بحث شهریههای سلیقهای به کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی انعکاس داده شده است، رییس کمیسیون اصل نود به وزیر آموزش و پرورش نامهای ارسال کرده تا در خصوص موضوع شهریههای غیر واقعی و تخلفهای احتمالی برخی مدارس غیر دولتی به صورت جدی پیگیری های لازم انجام شود.
براساس این گزارش؛ اگرچه همه ساله مسئولین وزارت آموزش و پرورش در رسانهها تذکراتی برای رعایت شهریههای اعلامی به مدارس میدهند اما در عمل شاهد دریافت شهریههای سلیقهای و عدم رعایت بخشنامهها و تذکرات رسانهای مسئولین هستیم و حتی از رخنه مافیا در امر آموزش صحبت به میان میآید.
به نظر میرسد عدم جدیت در نظارت قانونی که شاید ریشه آن را باید در تزاحم منافع این قبیل مدارس با برخی دستاندرکاران آموزش رسمی جستجو کرد، علت بیتوجهی مدارس غیردولتی به بخشنامهها و تذکرات تکراری و رسانهای مسئولین ارشد وزارتخانه است اگر طبق قانون و مقررات واحدهای نظارتی ذیربط در داخل نظام آموزشی با متخلفین زیاده خواه برخورد قاطع قانونی به عمل می آوردند، امروزه مردم شاهد این همه ناهنجاری در حوزه مدارس غیر دولتی و بحران در کنترل نظارت نبودند.
از این رو ️با فوریت و جدیت و با اعزام مامورین در بازدیدهای سرزده و بررسی واریزیهای اولیا و بدون ملاحظههای مرسوم و عدم توجه به روابط مدیران این گونه مدارس با مسئولان آموزش و پرورش متخلفین شناسایی و اقدام قانونی با آنها در دستور کار قرار خواهد گرفت.
همچنین افزایش گلایههای والدین درباره دریافت شهریه های غیرمجاز در مدارس غیردولتی با واکنش جدی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ همراه شده است.
تحصیل ۱۴ درصد دانش آموزان کل کشور در مدارس غیردولتی
بر همین اساس حجت الاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر با اشاره به ورود کمیسیون اصل نود و ارسال نامهای به وزیر آموزش و پرورش در خصوص شهریه های غیرمجاز مدارس غیردولتی، گفت: به دلیل اهمیت موضوع و فصل انجام ثبت نام دانش آموزان نامهای به وزیر آموزش و پرورش ارسال شد که در بخشهایی از این نامه خطاب به علیرضا کاظمی آمده است: «همه ساله دراین ایام شکواییه هایی درخصوص دریافت شهریههای غیرمجاز در مدارس غیردولتی واصل و به لحاظ اهمیت موضوع و ابعاد نارضایتی از نظام آموزشی در جراید کثیرالانتشار هم منعکس می شود».
وی افزود: این درحالیست که حدود دو میلیون و پانصد هزار دانش آموز (۱۴ درصد دانش آموزان کشور) بطور تقریبی در ۱۸ هزار مدرسه غیردولتی تحصیل میکنند و با این وصف خانوادههای زیادی به نحوی از انحاء درگیر نوسانات و افزایشهای سلیقهای (تا ۸۰ درصد) شهریه های مدارس مزبور هستند.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این در حالی است که هزینههای مازاد دیگری نیز تحت عنوان کلاس های فوق برنامه و .... به این شهریه ها اضافه میشود.
شهریههای سلیقهای و عدم رعایت بخشنامهها
حجت الاسلام والمسلمین پژمانفر با بیان این که همه ساله مسئولان وزارت آموزش و پرورش در رسانه ها تذکراتی برای رعایت شهریه های اعلامی به مدارس می دهند، افزود: با این حال مردم عملاً شاهد دریافت شهریههای سلیقهای و عدم رعایت بخشنامه ها و تذکرات رسانهای مسئولین هستند و حتی از رخنه «مافیا» در امر آموزش صحبت به میان میآید.
وی ادامه داد: از طرف دیگر ادامه چنین وضع نابسامانی، بر عدم آرامش و سلامت روان والدین و دانش آموزان تاثیر بسزایی دارد و بطور قطع بی توجهی به این مهم یکی از عوامل جدی ایجاد نارضایتی از عملکرد نظام آموزشی است.
به گزارش خانهملت؛ نکته مهمتر این که کیفیت مدارس دولتی به حدی نامطلوب است که اگر بررسی شود فرزندان کارکنان و مسئولین ادارات آموزش و پرورش نیز عملاً چندان اشتیاقی برای تحصیل در مدارس دولتی ندارند.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از این نامه اظهار کرد: به نظر می رسد عدم جدیت در نظارت قانونی که شاید ریشه آن را باید در تزاحم منافع این قبیل مدارس با برخی دستاندرکاران آموزش رسمی جستجو کرد، علت العلل بیتوجهی مدارس غیردولتی به بخشنامه ها و تذکرات تکراری و رسانهای مسئولین ارشد وزارتخانه است.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم خاطر نشان کرد: اگر طبق قانون و مقررات واحدهای نظارتی ذیربط در داخل نظام آموزشی با متخلفین زیاده خواه برخورد قاطع قانونی به عمل آوردند، مردم شاهد این همه ناهنجاری در حوزه مدارس غیردولتی و بحران در کنترل نظارت نبودند.
لازم به یادآوریست؛ پیش از این نیز نشست هماندیشی، رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش با مدیرکل و برخی از مدیران مناطق و مدارس غیر دولتی خاص شهر تهران در تهران برگزار شد و احمد محمودزاده با تبیین شیوه نامه تعیین الگوی شهریه مدارس غیردولتی، گفت: بی شک تاب آوری مردم یکی از اصلیترین رویکردهای سازمان در تعیین الگوی شهریه مدارس غیر دولتی است اما در کنار آن ترمیم شهریههای پایین، توازن شهریهای، تفکیک و کنترل شهریههای بالا مورد توجه جدی بوده است.
ضرورت نظارت بر عملکرد مدارس و مراکز غیردولتی و نحوه دریافت شهریه مصوب
وی با اشاره به اینکه پیشنهاد شهریه بر اساس ماده ۱۵ قانون به مدارس تفویض شده است، اعلام کرد: پس از بارگذاری اطلاعات متناسب با شاخصهای تعیین شده توسط مدارس در سامانه، کمیته تخصصی شهریه در مناطق و استان اقدام به بررسی و در صورت کسب امتیاز، میزان شهریه مصوب را تایید میکنند بنابراین استانها و مناطق باید بر روند عملکرد مدارس و مراکز غیردولتی و نحوه دریافت شهریه مصوب نظارت کامل و مستمر را اعمال کنند.
همچنین به گزارش روابط عمومی سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش و پرورش، در همان نشست مجید پارسا، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران نیز با تاکید بر اجتناب از بروز تعارض منافع و تعارضات بینبخشی در مدیریت مدارس غیردولتی، گفت: نظارت بر مدارس ومراکز غیردولتی و پیگیری مطالبات شهروندان از الزامات اجرایی و مورد اهتمام است.
لازم به ذکر است، درخواست توقف دریافت شهریه سلیقهای از مدارس، به ویژه مدارس غیردولتی، در حال حاضر مطرح است و به عنوان یک مسئله جدی در آستانه سال تحصیلی جدید باید مورد توجه قرار بگیرد و مقامات و کمیسیونهای مربوطه باید رسیدگی فوری و قاطع به این موضوع را در دستور کار قرار دهند و با مدارس متخلف برخورد قانونی صورت گیرد./
پایان پیام
نظر شما