معین الدین سعیدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با تاکید بر ملاحظات و پیوستهای زیست محیطی، اجتماعی و فرهنگی در توسعه سواحل مکران، گفت: متاسفانه برخی از متولیان طرحهای توسعهای در چابهار و پهنه سواحل مکران به هیچ عنوان ملاحظات اجتماعی و زیست محیطی را رعایت نمیکند و نگاه یک سویه به فرآیند توسعه دارند که این خود میتواند ضد توسعه باشد، مانند عدم دقت لازم در جانمایی برای پتروشیمی منطقه که منجر به نگرانیهای جدی مردم شده است.
نماینده مردم چابهار، نیک شهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین هزاران هزار هکتار اراضی آبا و اجدادی مردم را به توسعه کنسرسیوم 10 میلیون تنی فولاد سترگ چابهار اختصاص داده اند که منجر به نگرانی مردم شده است در حالی که باید ابتدا اقناع مردمی و توافق با صاحبان زمینهای آبا و اجدادی در آن منطقه صورت میگرفت.
تصور نابخردانه دستیابی به توسعه بدون در نظر گرفتن پیوستهای زیست محیطی، اجتماعی و فرهنگی
وی اضافه کرد: به یقین اینکه میتوان با ایجاد یک سری صنایع توسعهای بدون در نظر گرفتن پیوستهای زیست محیطی، اجتماعی و فرهنگی به توسعه دست پیدا کرد تصور نابخردانهای است و صرفا موجب افزایش آسیبهای زیست محیطی و اجتماعی میشود.
سعیدی در ادامه بیان کرد: اگرچه توسعه سواحل مکران ضروری است اما راه این توسعه از توسعه شاخصهای انسانی میگذرد، درواقع باید با افزایش دسترسی به آب شرب، سرانه بهداشتی، آموزشی، ورزشی و... شاهد تحول در منطقه باشیم و در کنار آن سرمایهگذاران بخش دولتی و خصوصی با رعایت پیوستهای فوق صنایع را رشد دهند.
توسعه سواحل مکران در گرو ارج نهادن به انسان مکرانی است
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس شورای اسلامی، گفت: نباید باز هم اشتباهاتی که در دیگر نقاط کشور در حوزه توسعه انجام شده و مشکلات جدی زیستمحیطی و اجتماعی برای مردم ایجاد کرده است را مجددا تکرار کرد لذا معتقدم توسعه سواحل مکران در گرو ارج نهادن به مکرانی هاست./
پایان پیام