علیم یارمحمدی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به آمار ترک تحصیل 44 درصد دانش آموزان سیستان و بلوچستان تنها تا پایان متوسطه اول، علت اصلی آن را عدم دسترسی به مدرسه و کمبود معلم دانست.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پراکندگی در منطقه بلوچستان جنوبی و مرکزی به گونهای است که این منطقه دارای 9 هزار روستای پراکنده و با فواصل کیلومتری از یکدیگر است، افزود: متأسفانه منحل کردن آموزش و پرورش عشایر در استان، ضربه مهلکی به تحصیل دانش آموزان استان سیستان و بلوچستان زد.
![]() |
مدارس عشایری در سایر استانها پابرجا است
وی تصریح کرد: در حالی آموزش و پرورش عشایری در استان سیستان و بلوچستان تعطیل شده که در سایر استانها مانند استان فارس، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری و خوزستان اداره آموزش و پرورش دایر است و این مسئله موجب کاهش آمار کودکان بازمانده از تحصیل و ترک تحصیل دانش آموزان میشود.
یارمحمدی با بیان اینکه معلم عشایر به دلیل در نظر گرفتن حقوق متفاوت از معلم شهری انگیزه لازم برای کار را دارند، اضافه کرد: در حال حاضر وزیر آموزش و پرورش نسبت به بازگشایی اداره آموزش و پرورش عشایری مجاب شده و در حال احیای این مدارس عشایری هستند.
آمار بازماندگان از تحصیل در سیستان و بلوچستان 127 هزار نفر است
وی با یادآوری اینکه در حال حاضر آمار بازماندگان از تحصیل 127 هزار نفر است، اضافه کرد: سالانه تعداد سه هزار دانش آموز به این آمار اضافه میشود که در صورت راه اندازی مدارس عشایری جلوی رشد این آمار گرفته میشود.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس با بیان اینکه نبود معلم و فضای آموزشی منجر به ترک تحصیل دانش آموزان در استان سیستان و بلوچستان شده است، اظهار امیدواری کرد که با ساماندهی و بازگشایی مدارس عشایری، حداقل 15 هزار نفر به تحصیل بازگردند./
پایان پیام