علیم یارمحمدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به فعالیت مدارس غیراستاندارد در منطقه بلوچستان استان سیستان و بلوچستان گفت: منطقه سیستان از وضعیت نسبتا خوبی در سرانه فضای آموزشی و استاندارد بودن آن برخوردار است ولی منطقه بلوچستان با ۱۷۰ هزار کیلومتر وسعت و پراکندگی جمعیت قریب به 10 نفر در هر کیلومتر مربع، وضعیت فوق العاده اسفناکی در این زمینه دارد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مدارس غیر مقاوم خشتی، گلی، کپری و زیر سایه درختان که کلاسها عمدتاً به این طریق اداره میشود، در بلوچستان کم نیست و دولتهای مختلف بر اساس فرامین فرادستی موظف بودند که نسبت به بهبود آن اقدام کنند اما متاسفانه این موضوع تحقق پیدا نکرده است.
بهبود آموزش در سیستان و بلوچستان باید به صورت عزم ملی دربیاید
عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران مجلس با انتقاد از اینکه عزمی در دولتها دیده نمیشود به دستور مقام معظم رهبری اشاره کرد که نیاز است این موضوع به صورت عزم ملی دربیاید و توضیح داد: ۱۲۰ هزار نفر بازمانده از تحصیل در استان سیستان و بلوچستان بعد از انقلاب وجود دارد که 20 هزار نفر آنها در زاهدان هستند؛ آغوش باز معاندان در آن طرف مرز به دنبال این عده است که هیچ مأوا و پناهگاه برای آنها با این بیسوادی و نبود شغل در کشور متصور نیست.
وی تاکید کرد: مدارس غیرمقاوم اعم از کپری و زیر سایه درختان باید به مدارس استاندارد تبدیل شود و بتوان سرانه فضای آموزشی را که بر اساس استانداردهای موجود در کشور حدود 5/5 تا ۶ متر است، بهبود داد.
فضای آموزشی در جنوب استان سیستان و بلوچستان و با احتساب کلاسهای زیر سایه درخت؛1/5 متر مربع
یارمحمدی گفت: فضای آموزشی در جنوب استان و با احتساب مدارس غیرمقاوم همچون کلاسهای زیر سایه درخت و کپری به 1/5 متر مربع میرسد که لازم است خیرین پا پیش گذارند و دولت نیز سهم خود را بپردازد.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان افزود: انتظار این است که از پولهای نقدی که در بودجه به منظور توسعه و نوسازی مدارس پیشبینیشده برای استانهای کمبرخوردار و محروم استفاده شود تا بتوان فضاهای لازم را برای دانشآموزان این منطقه پیشبینی کرد./
پایان پیام