رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه سینما کارنامه موفقی در روایت از تاریخ انقلاب اسلامی نداشته، به ناآگاهی نسل دوم و سوم انقلاب از چرایی وقوع انقلاب و شرایط آن زمان اشاره کرد.

سینما کارنامه موفقی در روایت از تاریخ انقلاب نداشته است

احمد مازنی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت  درخصوص کارنامه سینما در روایت موثر از تاریخ انقلاب گفت: در این زمینه نه ریل‌گذاری درستی صورت گرفته و نه هنرمندان و به خصوص اهالی سینما ورود جدی به این حوزه داشتند؛ معتقدم برخی تنگ‌نظری‌های حاکم مانع از آن شده که فیلم‌های خوبی برای معرفی انقلاب اسلامی ایران ارائه شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون نسل دوم و سوم انقلاب، آگاهی لازم از چرایی انقلاب اسلامی و شرایط آن زمان ندارند؛ مگر در حد برخی تصاویر تلویزیون یا خاطره‌هایی از بزرگترها و در این بی‌خبری، گاه ممکن است ارزش‌ها و خدمات انقلاب به ضدارزش‌ها و خیانت‌ها تبدیل شود زیرا ما به عنوان مسئولان نتوانستیم به درستی آن را تبیین کنیم.

تظاهرات بهمن 57

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: حتی در عرصه فیلم مستند هم اثر قابل توجهی برای تبیین، تشریح و توصیف انقلاب اسلامی تهیه نشده و معتقدم در این حوزه نیز ضعف زیاد است؛ چه برسد به فیلم‌های داستانی سینمایی.

وی تاکید کرد: البته تاکنون چندین فیلم سینمایی ساخته شده ولی نمی‌تواند عظمت انقلاب را منتقل کند؛ در حالی که 40 سال زمان کمی نیست و هنرمندان و متولیان باید در این زمینه ورود می‌کردند.

ممیزی‌ها زیاد است

رییس کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس درباره چرایی عدم ورود هنرمندان به ساخت اثر در این حوزه توضیح داد: یکی از دلایل، ممیزی‌های زیاد است؛ مثلا برخی افراد همچون آیت الله منتظری در قبل و حین انقلاب اسلامی و حتی سال‌هایی پس از آن از چهره‌های اصلی و بانفوذ بودند که حتی در وصیت‌نامه شهدا و شعارها نیز به ایشان اشاره می شد لذا نباید هنرمندان را مجبور به حذف تمام و کمال وی از تاریخ انقلاب کرد.

وی تاکید کرد: می‌توان بر اساس دریافت خود مواضع برخی افراد و چهره‌ها را نقد کرد ولی نمی‌توان و نباید آنها را به کل حذف کرد زیرا در این صورت روایتی صحیح و جامع از تاریخ انقلاب به مخاطب داده نخواهد شد.

کار به هنرمندان سپرده شود

مازنی گفت: مسئولان باید فضا را باز بگذارند و کار را به خود هنرمندان واگذار کنند تا با تشکیل نظامات صنفی همچون نظام صنفی کتاب، تئاتر، سینما، موسیقی و غیره تشخیص دهند چه چیزی درست است یا نادرست.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با ابراز امیدواری از اینکه سینمای موثرتر و موفق‌تری شکل گیرد، افزود: متاسفانه برخی تنگ‌نظری‌هایی بر فضای فیلمسازی حاکم شده که حتی آثار مستند نیز تمام واقعیت را بیان نمی‌کند یا آنان که به دنبال روایت واقعی هستند، فضایی برای کار پیدا نمی‌کنند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار