طیبه سیاوشی در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به آمار بالای مرکز تحقیقات زن و خانواده درباره خشونت علیه زنان ایرانی، گفت: براساس قانون اگر زنی دچار صدمات جسمی شود با مراجعه به پزشک قانونی و دادگاه میتواند احقاق حق کند اما بعضا زنان ایرانی به دلیل شرم به این مرحله ورود پیدا نمیکنند.
عضو فراکسیون زنان مجلس تصریح کرد: طبق تحقیقات زنانی که در برابر خشونت بعضا سکوت کرده و شکایتی نمیکنند، بیشتر از قشر تحصیلکرده هستند. یکی دیگر از عوامل عدم شکایت زنان ایرانی رعایت و ترس از عرف، مسایل خانوادگی، قومی و عشیرهای است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صدمات به زنان تنها به صورت جسمی نیست، تاکید کرد: گاهی براثر فشار روانی این زنان تا مرز خودکشی هم پیش میروند، حالا یا نجات پیدا کرده یا فوت میکنند.
ساکتان در برابر خشونت اغلب از زنان تحصیلکرده هستند
وی ادامه داد: ورود به این مسایل و به نتیجه رساندن آن به صورت قانونی کمی سخت است لذا اصرار فراکسیون زنان مجلس برای ارسال هرچه سریعتر لایحه منع خشونت علیه زنان به مجلس به دلیل وجود تمامی مصادیق خشونت مانند جسمی، روانی، اقتصادی، عاطفی، جنسی و ... در این لایحه است.
سیاوشی با اشاره به اینکه این لایحه اکنون در اختیار قوه قضاییه است، اظهار کرد: بنده حدود 10 روز پیش موضوع زمان ارسال لایحه منع خشونت علیه زنان را از معاونت قوه قضاییه پیگیری کردم و اعلام کردند که ریاست دستگاه قضا بعد از بررسیهای لازم این لایحه را ارسال میکند اما متاسفانه بیش از دو سال است که ما منتظر هستیم.
بیشتر بخوانید:
- مافی:خشونت علیه زنان در سراسر جهان فراگیر و آسیبزا شده است
- دکتر لاریجانی: فراکسیون زنان مشکلات زنان بدسرپرست و بیسرپرست را بهطور ویژه پیگیری کند
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: به هیچ وجه اینگونه نیست که با جرمانگاری در بحث خشونت بخواهیم به خانواده آسیبی وارد کنیم در حقیقت جرمانگاریها بیشتر برای مساعدت به زن و مرد برای ادامه زندگی به صورت مسالمتآمیز است اما تمامی کمکها با قانون انجام نمیشود.
امیدواریم با نگاه به تقویت بنیان خانواده و کمک به کودکان هرچه سریعتر این لایحه به مجلس ارسال شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: بلکه این موضوع نیازمند آموزش و فرهنگسازی است و باید رسانههای عمومی به این موضوع ورود جدی داشته باشند البته نه به نفع زنان زیرا ما این موضوع را به شکل جنسیتی در نظر نمیگیریم بلکه فرهنگسازی ها به نفع خانواده و کودکان است امیدواریم با نگاه به تقویت بنیان خانواده و کمک به کودکان هرچه سریعتر این لایحه به مجلس ارسال شود./
پایان پیام