اصغر مسعودی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح جلسه کارگروه ارشاد، تبلیغات اسلامی و گردشگری کمیسیون فرهنگی که دیروز (دوشنبه، 1 مرداد) برگزار شد، گفت: موضوع جلسه دیروز کمیته بررسی طرح یک فوریتی حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی و فرهنگی و توانمندسازی مالکان و بهرهبرداران بناهای تاریخی فرهنگی بود؛ کارشناسان امر نقطه نظرات متفاوتی درباره آن دارند.
نماینده مردم نی ریز و استهبان در مجلس شوری اسلامی افزود: طرح مذکور 17 ماده دارد یکی از ایرادات وارده به این طرح مغایرت آن با اصل 75 است برخی کارشناسان معتقدند این طرح برای دولت بار مالی دارد در حالیکه پس از بررسیهای بسیار مشخص شد این طرح مغایرتی با اصل 75 قانون اساسی ندارد.
وی با بیان اینکه تعریف بناهای تاریخی از بافتهای تاریخی متفاوت است، بیان کرد: براساس بند 3 طرح یک فوریتی حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی بنیاد مسکن در مدت 5 سال موظف است از طریق شورای عالی شهرسازی طرحی را مبنی بر حفاظت از حیطه بافتهای تاریخی و فرهنگی تهیه و تصویب کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه برای اجرای برخی از مصوبات این طرح مدتهای طولانی در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: در برخی مواد این طرح اختلاف نظرهایی وجود دارد به طور مثال عنوان طرح بسیار طولانی است از سوی دیگر باید محدوده بافتهای تاریخی به دقت تعریف شود.
مسعودی با اشاره به وظیفه سازمان مدیریت و برنامهریزی در این طرح، عنوان کرد: این سازمان موظف است ظرف مدت یک سال نسبت به قانون تهیه نظام فنی حکایت از بافتهای تاریخی اقدامات لازم را انجام دهد؛ همچنین وزارت کار موظف است استادکاران را آموزش دهد در ماده 5 نیز وزارت علوم باید سرفصلها و دورس مرتبط با حفاظت از بافتهای تاریخی را مشخص کند.
عضو کمیته ارشاد تبلیغات اسلامی و گردشگری کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه طرح حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی مورد بررسی اداره قوانین نیز قرار گرفته و اشکالاتی نیز در این زمینه مطرح شد، یادآور شد: اداره قوانین بیمه بناهای تاریخی را مغایر با اصل 75 میداند در حالیکه مرکز پژوهشها معتقد است هزینه بیمه توسط مالکان و بهرهبرداران بافتهای تاریخی پرداخت میشود و نیازی به پرداخت هزینه توسط دولت نیست./
پایان پیام