عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: پشت پرده سیاست‌های مشترک آمریکا و عربستان هر چه روشن‌تر شود، سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از این کانون بیشتر فاصله می گیرند.

قرار گرفتن شورای همکاری خلیج فارس بر لبه پرتگاه انشقاق و افتراق/ مخالفت اعراب با داعیه رهبری عربستان در منطقه

اردشیر نوریان درگفت وگو با خبرنگار  خبرگزاری خانه ملت،در خصوص احتمال پایان فعالیت شورای همکاری خلیج فارس به دلیل ناراحتی اعضای این شورا از تصمیمات مشترک امارات و عربستان سعودی با آمریکا، اظهار داشت: این شورا پس از تجاوز رژیم بعثی به ایران تشکیل شد و با رویکردی ضد ایرانی آغاز به کار کرد.

عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد:هدف اصلی شورای همکاری خلیج فارس همچنان ضدیت با جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: رفته رفته که مسائل منطقه روشن تر شد و جمهوری اسلامی ایران توانست در سطوح دو جانبه و چندجانبه با سایر کشورها و برخی از اعضای شورای همکاری خلیج فارس روابط روشن‌تری را کند، خود به خود کشورهایی که انگیزه دشمنی با جمهوری اسلامی ایران را نداشتند یا انگیزه کمی داشتند، سوءتفاهمات خود را برطرف کردند.

نوریان متذکر شد: همچنان مسائل 2 کشور امارات و عربستان باقی مانده که البته رفتار خصمانه این کشورها 2 ریشه کلی دارد که یک ریشه در درون شورای همکاری خلیج فارس است و عربستان در راس این جریان است که امارات را نیز با خودش یدک می‌کشد.

نماینده مردم شهرکرد در مجلس دهم شورای اسلامی با بیان اینکه ریشه درونی دیگری که سبب رفتارهای خصمانه علیه ایران می‌شود، تفکرات و ایدئولوژی، افراط گرایانه سلفی تکفیری عربستان سعودی است که کیان و حیات و ممات خود را در گرو مبارزه با تفکرات انقلاب اسلامی می داند و برای این کار هزینه‌های زیادی را متحمل شده است، گفت: از آنجایی که خود عربستان در این هماوردی با انقلاب اسلامی دست بالا را ندارد، لاجرم به سراغ ریشه‌های دوم می‌رود، یعنی سیاست‌هایی که آمریکا از بیرون به این کشورها دیکته می‌کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در ریشه دوم کشورهای غربی و عربستان اهداف و منافعی را برای خود متصور هستند که وجه مشترک سیاست‌های آمریکا با عربستانی است که داعیه رهبری شورای همکاری خلیج فارس را دارد، طبیعتا این روند هر چه روشن‌تر شود سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از این کانون بیشتر فاصله می گیرند.

نوریان با بیان اینکه در اینجا نقش دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران بسیار موثر خواهد بود و بایستی دیپلماسی فعال و دارای شفافیت در روابط دو جانبه را در پیش گیرد و اجازه ندهد سوءتفاهمات موثر واقع شوند، بیان کرد: از ابتدا زمینه انشقاق در شورای همکاری خلیج فارس وجود داشت و الان بالفعل شده است.

لازم به ذکر است، یکی از مقامات عمانی با اشاره به توافق‌های دوجانبه میان عربستان و امارات درباره احتمال انحلال شورای همکاری خلیج فارس هشدار داده بود./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار