عضو کمیسیون عمران مجلس، با بیان اینکه تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر بازار به ویژه در بخش مسکن و رشد معاملات آن قابل کتمان نیست، گفت: کاهش سود بانکی می تواند هزینه تمام شده ساخت مسکن را نیز کاهش دهد.

تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر رشد معاملات مسکن قابل کتمان نیست / پیش بینی کاهش قیمت مصالح ساختمانی

سیدحسین افضلی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با یادآوری کاهش نرخ سود بانکی در روزهای اخیر، گفت: تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر بازار به ویژه در بخش مسکن قابل کتمان نیست.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه کاهش نرخ سود بانکی یکی از اقدامات بسیار خوب دولت بوده که باید ادامه دار باشد، افزود: مجلس، سیستم های نظارتی و دولت باید نسبت به اجرای کاهش نرخ سود بانکی حساس بوده و با هر نوع تخلفی در این حوزه برخورد کنند زیرا تاثیرات این موضوع در تمام بدنه اقتصادی کشور مشهود است.

نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه کاهش نرخ سود بانکی اثر مثبت خود را در قیمت تمام شده مصالح ساختمانی خواهد داشت، تصریح کرد: هر چه با اتخاذ تدابیری منسجم از جمله کنترل نرخ سود بانکی هزینه تمام شده ساخت مسکن در کشور کاهش یابد ساماندهی بازار ممکن خواهد شد.

کاهش نرخ سود بانکی نرخ مصالح را نیز تعدیل می کند

افضلی با تاکید بر اینکه با کاهش قیمت مصالح ساختمانی در نتیجه سیر نزولی سود بانکی قیمت دستمزدها نیز کم شده و قیمت تمام شده و نهایی ساختمان نیز کاهش پیدا می کند، گفت: هر چه قیمت ها کاهش پیدا کند قدرت خرید مردم بیشتر می شود که این خود به رشد معاملات مسکن کمک می کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: با کاهش نرخ سود بانکی بسیاری از پول هایی که در بانک ها به دلیل دریافت سود بلوکه شده از شبکه بانکی خارج می شود زیرا دیگر سپرده گذاری مقرون به صرفه نخواهد بود از این رو این میزان پول به بازار تزریق شده و به رونق اقتصادی کمک می کند.

رونق مسکن نتیجه تزریق سپرده های بانکی به بازار است

افضلی گفت: بخشی از پول خارج شده از شبکه بانکی در نتیجه کاهش نرخ سود بانکی به بازار مسکن تزریق می شود که می تواند صنعت مسکن را درگیر کرده و اثر رونقی خود را در این بخش بگذارد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه در حال حاضر شاهد یک حرکت صعودی در صنعت ساختمان هستیم، افزود: قطعا یکی از دلایل رشد معاملات مسکن در روزها اخیر کاهش نرخ سود بانکی است.

دخالت دولت در بازار مسکن تاثیرات خوبی نداشته است

وی با تاکید بر اینکه ورود دولت برای کنترل بازار مسکن و ایجاد ثبات قیمتی در آن تاکنون موفق نبوده است، گفت: برخی مواقع بعضی محدودیت ها خود ایجاد بازار کاذب کرده و دلالی به دنبال دارد.

افضلی با بیان اینکه حرکت سرمایه به سمت بازار مسکن تا حدودی به رشد های حبابی قیمت ها منجر می شود، تصریح کرد: رشد حبابی نرخ ها در بخش مسکن باید به دست بازار و عرضه و تقاضا واگذار شود تا تعدیل قیمت ها رخ دهد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در صورت بروز تخلف در نرخ گذاری های سلیقه ای در بحث مسکن لازم است دستگاه های نظارتی ورود کرده و جلوی تخلفات را بگیرند در غیر این صورت بازار باید به حال خود رها شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار