به گزارش خبرگزاری خانه ملت، غلامرضا کاتب افزود: در مسیر اجرای طرح انتقال آب سد نمروز به گرمسار نیاز است روستای سله بن در بخش ارجمند شهرستان فیروزکوه در استان تهران جابه جا می شود، در روستای سله بن بر اساس سرشماری 1395، بیش از 190 خانوار با جمعیت دایم 600 نفر زندگی می کنند که برای انتقال آب سد نمرود به گرمسار راهی جز جابه جایی این روستا وجود ندارد.
نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی، گفت: زمان مشخص برای جابه جایی روستای سله بن به دلیل تخصیص نیافتن اعتبار کافی وجود ندارد، اما پیگیری های متعددی برای اجرای طرح انتقال آب سد نمرود به شهرستان گرمسار در دولت یازدهم با وزارت نیرو انجام شده است.
وی تصریح کرد: مطالعات کارشناسی این طرح و برآورد هزینه در چند سال گذشته انجام شده و مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت و اکنون نبود اعتبار دلیل اجرایی نشدن طرح انتقال آب به گرمسار است.
کاتب با بیان این که براساس برآورده های انجام شده در فصل های بهار و تابستان جمعیت این روستا به بیش از سه هزار نفر می رسد، خاطرنشان کرد: سد نمرود در تنگه سوته قرار دارد و اگر این جابه جایی انجام نشود ، به دلیل سرریز سد در آینده نزدیک شاهد پیامدهای نگران کننده و جاری شدن سیل در روستای سله بن خواهیم بود.
وی اضافه کرد: برای اجرای طرح انتقال آب سد نمرود به گرمسار بیش از 300 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و دولت دوازدهم و وزارت نیرو با ارایه برنامه های عملیاتی برای اجرای این طرح اقدام کنند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: حق آبه سد نمرود به دلیل کمبود آب در شهرستان گرمسار باید در کمترین زمان ممکن عملیاتی شود و امیدواری های زیادی برای اجرای این طرح در دولت دوازدهم وجود دارد.
نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: تنها راه رفع کمبود آب در نقاط مختلف سمنان انتقال آب از حوزه های دیگر به این استان است و وزارت نیرو باید برای جلوگیری از مهاجرت جمعیتی در سمنان در کمترین زمان ممکن انتقال آب از سد نمرود به گرمسار را اجرایی کند.
گرمسار غربی ترین شهرستان استان سمنان و دارای وسعت پنج هزار و 182 کیلومتر مربع و جمعیتی حدود 70 هزار نفر است، این شهرستان از شمال به دماوند، از غرب به ورامین، از شرق به شهرستان آرادان و از جنوب به کویر مرکزی محدودمی شود.
شهرستان گرمسار در نزدیکی تهران قرار دارد و از استقرار حدود 50 درصد از واحدهای صنعتی استان سمنان و واحدهای آموزش عالی متعدد برخوردار است.
به گزارش ایرنا، میانگین سرانه مصرف آب در کشور حدود 200 لیتر در شبانه روز و در استان سمنان 160 لیتر است، در استان سمنان حدود یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود و حدود 150 میلیون مترمکعب کسری مخزن وجود دارد./
پایان پیام