به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، سیده فاطمه ذوالقدر در نشست کمیته نمایندگان زن در مجمع عمومی نمایندگان پارلمانهای آسیا بعدازظهر روز گذشته (سه شنبه 10 آذر) در شهر سیم ریپ کشور کامبوج، درخصوص نقش زنان در توسعه پایدار سخنرانی کرد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: توسعه پایدار بهعنوان "توسعهای که بتواند به رفع نیازهای نسل حاضر بدون نادیده گرفتن نیازهای نسل آینده بیانجامد"، تعریف شده است. در این رابطه، در ماه ژوئن 2012 کنفرانس ملل متحد درخصوص توسعه پایدار یا همان ریو +20، سران بیش از یکصد کشور را با هدف پیشبرد اهداف توسعه پایدار از جمله کاهش فقر و حفاظت از محیط زیست گردهم آورد، اما متأسفانه این کنفرانس توجه کافی به نقش زنان در دستیابی به این اهداف نداشته است.
وی با تاکید براینکه زنان علیرغم نقش حیاتی خود از پیامدهای ناشی از فقر بهداشتی، آموزشی و نیز سیاستهای تبعیضآمیز در رنج هستند، افزود: براساس گزارش سازمان خاروبار جهانی(فائو)، در زمینه موضوعات مربوط به محیط زیست و کشاروزی، زنان تولید 50% از محصولات کشاورزی در آسیا را به خود اختصاص داده و 8% از نیروی کار کشاورزی در مناطق مختلف آفریقا را تأمین میکنند، در همین حال، زنان و کودکان آسیبپذیرترین اقشار در برابر "کاهش تولیدات" و "بلایای طبیعی" هستند.
ذوالقدر با بیان اینکه آموزش ظرفیت بالایی در کاهش فقر و توانمندسازی اقتصادی دارد، افزود: در این رابطه مادران برخودار از تحصیلات، دو برابر بیشتر از مادرانی فاقد تحصیلات، فرزندان خود را به مدرسه میفرستند.
رئیس هیات ایرانی در نشست کمیته نمایندگان زن در مجمع عمومی نمایندگان پارلمانهای آسیا ادامه داد: ما در اینجا جمع شده ایم تا راهکارها و ابزارهای لازم جهت تحقق اهداف مجمع مجالس آسیایی از جمله ارتقاء آزادی، عدالت اجتماعی، صلح و امنیت را مورد بررسی قرار دهیم لذا بر این باورم باید توانمندسازی زنان، دختران و افزایش نقش آنان در عرصههای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جزو اولویتهای مجمع مجالس آسیایی بویژه زنان نماینده این مجمع باشد، همچنین امیدوارم نشست امروز بتواند در دستیابی به این هدف مهم ما را یاری کند./
پایان پیام