خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/07/05 - 11:53
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : اجتماعی
رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس؛

نگرانی جامعه از رشد مهاجران غیرقانونی به‌حق است/ موضوع مهاجران افغانستانی‌ها را نباید صرفا منفی دید و جامعه را تهییج کرد

محسن پیرهادی با اشاره به دست به دست شدن شماری از اخبار مرتبط با مهاجران غیرقانونی افغانستانی، و ساماندهی آن‌ها، گفت: ابراز نگرانی درمورد آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی افزایش مهاجران غیر قانونی افغانستانی در حاشیه کلانشهرها از سوی جمعی از شهروندان به حق است و باید محل توجه مسئولان امنیتی و سیاسی قرار گیرد، اما این نگرانی نباید سبب شود در بحث مهاجران افغانی جامعه دچار نگاه احساسی و تهییج شود.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محسن پیرهادی،  رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس در جمع خبرنگاران با تاکید براینکه موضوع مهاجرت افغانستانی‌ها به ایران را نباید صرفا سیاه و منفی دید و  به چالش کشید یا با آن به عنوان یکی پدیده ناخوشایند اجتماعی برخورد کرد، گفت: برای کاهش مخاطرات شیب صعودی مهاجرت برادران و خواهران افغانستانی به ایران، باید با نگاه واقع‌بینانه و مبتنی بر آمار به سمت چارچوب‌مند و نظارت‌پذیرکردن این حضور گام برداشت و مانند هر کشور مهاجر پذیر دیگری برای موضوع مهاجران خارجی برنامه و رویکرد میان مدت و بلندمدت تدوین کرد.



پیرهادی با بیان اینکه در روزهای اخیر با دست به دست شدن شماری از اخبار مرتبط با مهاجران غیرقانونی افغانستانی، ساماندهی آن‌ها به یکی از مباحث داغ شبکه‌های اجتماعی بدل شده است، افزود: ابراز نگرانی درباره آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی افزایش مهاجران غیرقانونی افغانستانی در حاشیه کلانشهرها از سوی جمعی از شهروندان به حق است و باید محل توجه مسئولان امنیتی و سیاسی قرار گیرد، اما این نگرانی نباید سبب شود در بحث مهاجران افغانی، جامعه دچار نگاه احساسی و تهییج شود.



این عضو هیات رئیسه مجلس افزود: پرداختن به موضوع مهاجران افغانی و پاسخ دادن به نگرانی مردم از سوی مسئولان ذیربط امری ضروری است و باید این اطمینان خاطر به جامعه داده شود که اوضاع و شرایط تحت نظارت و مدیریت است.



پیرهادی ضابطه‌مند و قانونی شدن حضور اتباع خارجی ضرورتی اجتناب ناپذیر در تأمین اصل امنیت ملی دانست و گفت: موضوعی که باید به آن پرداخت و به آن ورود کرد، قانونی شدن حضور مهاجران افغانستانی با رعایت ملاحظات و شرایط کشور است، این امر به معنای مخالفت با حضور افغانستانی‌ها در ایران نیست، بلکه قانونی بودن این حضور در کشور ما مانند هر کشور میزبان دیگری است؛ فرد مهاجر را در قبال برخورداری از شرایط زندگی در کشور میزبان ملزم به رعایت قانون آن کشور و برخوداری متقابل از زیست  قانونی و محترمانه می‌شود.



رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس با بیان اینکه ملت ایران و افغانستان دارای اشتراکات فرهنگی، مذهبی بسیاری هستند و روابط دوستانه و بردارانه‌ای میان دو ملت برقرار است، ادامه داد: ایران همیشه در پی ناآرامی‌های تحمیلی به کشور افغانستان میزبان مهاجران این کشور بوده و در مقابل حضور آنان نیز به عنوان نیروی کار امین، منعطف و سخت‌کوش مزایا و محاسن بسیاری برای اقتصاد کشور داشته است.



پیرهادی با رد این شائبه که حضور مهاجران افغانستانی باعث افزایش شمار ایرانیان جویای کار شده یا سبب تحمیل هزینه اقتصادی به کشور می‌شود، افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده، عمده مهاجران افغانستانی  در حوزه خدمات شهری، صنعت ساختمان و عمرانی و تولیدی کشور به کارهای خدماتی و نگهبانی اشتغال دارند و این رده‌های شغلی با شرایط و ویژگی‌های نیروی جویای کار ایران تناسبی ندارد .



ضرورت توجه به نرخ بالای زاد و ولد افغانستانی‌های مهاجر در ایران



نماینده مردم تهران با اشاره به اینکه همه کشورهای مهاجرپذیر قوانین مشخصی برای پذیرش مهاجران دارند و بحث ورود و مهاجرت غیرقانونی در هیچ کشوری مورد اغماض قرار نمی‌گیرد، ادامه داد: بحث مهاجرت و حضور شمار قابل توجهی از مهاجران تبعه یک کشور با یک مسلک، مرام و نگاه قومیتی و تعلق مذهبی و فرهنگی اجتماعی بر شاخص‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی کشور میزبان در درازمدت و حتی میان مدت اثرگذار خواهد بود.



پیرهادی افزود: آنچه در بحث شکل‌گیری موج مهاجرت افغان‌ها باید مورد توجه قرار گیرد، نرخ بالای زاد و ولد افغانستانی‌ها در ایران است که در بازه زمانی ۱۰-۱۵  ساله با  نرخ  رشد قابل توجهی همواره خواهد بود، بنابراین نرخ زاد و ولد و افزایش جمعیت آن‌ها باید متناسب با شرایط مهاجرت‌پذیری کشور کنترل و مدیریت شود.



  باید به شکل‌گیری بلوک قومیتی افغانستانی ها در ایران توجه شود



این عضو هیات رئیسه مجلس ادامه داد: نکته مهمی که ورای اخبار روزهای اخیر در بحث ورود غیرقانونی مهاجران افغانی قابل توجه و نیازمند بررسی و چاره‌جویی جدی است، بحث شکل گیری  بلوک  قومیتی آنان در کشور است که در برهم زدن  توازن قومیتی کشور اثرگذار و محل توجه خواهد بود.



نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه مسائل قومی از حساس‌ترین و تأثیرگذارترین مسائل اجتماعی و سیاسی  یک نظام حکمرانی محسوب می‌شود، ادامه داد: شکل‌گیری اجتماعی بزرگ از یک قومیت مهاجر با هویت مشترک و تعلقات مذهبی، اعتقادی و فرهنگی مشترک در کلان‌شهرهای کشور که بر عکس قومیت‌های داخل کشور تعلق مکانی و اعتقاد چندانی به تمامیت ارضی کشور ندارند، موضوعی مهم و حساس است که باید مورد توجه و چاره جویی قرار گیرد.



دستگاه‌های امنیتی مراقب شکل‌گیری خط تخریبی میان دو کشور باشند



پیرهادی افزود: مهاجران افغانستانی باید به یاد داشته باشند که ایران در شرایط جنگی و آسیب‌های مستمری که به کشور افغانستان وارد شده، میزبان خوبی برای آن‌ها بوده است، همواره ایرانیان با محبت و آغوش باز از آن‌ها استقبال کرده‌اند و بر اساس این نگاه ایران بعضا توانسته‌اند امین مردم ایران هم باشند؛ لذا حفظ این نگاه و محبت از سوی آن‌ها نیز ضروری است؛ اگرچه که مهاجران افغانستانی نیز با سخت‌کوشی و امانتداری در حوزه‌های خدماتی و تولیدی، کمک زیادی به پیشرفت پروژه‌های کشور ما داشته‌اند، بنابراین حفظ این نگاه و تعامل بسیار مهم است.



وی تاکید کرد: بر همین اساس در کنار اهمیت نظارت بر حضور مهاجران خارجی، بحث آموزش به مهاجران نیز ضروری است و آن‌ها باید در بدو ورود به کشورمان، متناسب با شرایط اجتماعی و فرهنگی کشور ما آموزش ببینند. در این حوزه دستگاه‌های فرهنگی و رسانه‌ای می‌توانند با تولیدات فرهنگی، رسانه‌ای، فرهنگ و سبک زندگی ایرانی را به مهاجران آموزش دهند و متقابلاً به مسالمت‌آمیز شدن نگاه جامعه در قبال مهاجران خارجی کمک کنند.



رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس گفت: با توجه نقش شبکه‌های اجتماعی در برجسته کردن مباحث و اخبار، دستگاه امنیتی باید مراقب باشند که برخلاف واقعیت موجود، یک خط تخریبی بین دو کشور همجوار شکل نگیرد و به برقراری همزیستی  به نسبت مسالمت‌آمیزی که میان هموطنان‌مان و مهاجران افغانستانی برقرار بوده، آسیبی وارد نشود./



پایان پیام

  • کد خبر : 368894
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار