خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1398/03/29 - 14:37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : اقتصادی
ضرورت استرداد درآمد معدن؛

دولت برای استفاده از معادن مس هزینه‌ای نمی‌کند

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس می‌گوید در شرایط کنونی که صادرات نفت با اما و اگر همراه است استفاده از ظرفیت معدن می‌تواند راهکار مناسبی برای درآمدزایی باشد اما دولت برای استفاده از معادن مس هزینه‌ای نمی‌کند .

علی اسدی کرم عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت وگو باخبرنگار خبرگزاری خانه  ملت با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت معادن مس، گفت: در حال حاضر تمامی سرمایه‌گذاران حوزه مس به دنبال خاکی هستند که عیار بالایی-میزان مس خاک - داشته باشد در حالی که تکنولوژی روز می‌تواند حداقل عیارها را نیز استخراج کند. این رویکرد می‌تواند در بهره‌برداری از معادن مس اثرگذار باشد و میزان استخراج را کاهش دهد.



دولت برای استفاده از معادن مس هزینه‌ای نمی‌کند



نماینده مردم در شهر بابک در مجلس شورای اسلامی افزود: اکتشاف در حوزه معدن طی 40 دهه اخیر توسعه‌ای نداشت و دولت برای استفاده از کوه‌های مس هزینه‌ای نکرد.



پولی که از معادن بابت بهره مالکانه یا تحت عنوان حقوق دولتی به خزانه واریز می‌شود، به صورت 100 درصدی به حوزه معدن باز نمی‌گردد به همین دلیل سرمایه‌ای برای اکتشاف باقی نمی‌ماند



ضرورت استرداد درآمد معدن



وی اظهار کرد: متاسفانه پولی که از معادن بابت بهره مالکانه یا تحت عنوان حقوق دولتی به خزانه واریز می‌شود، به صورت 100 درصدی به حوزه معدن باز نمی‌گردد به همین دلیل سرمایه‌ای برای اکتشاف باقی نمی‌ماند، در این شرایط بخش خصوصی نیز تمایلی به تخصیص اعتبار به منظور امر توسعه و استخراج مواد معدنی ندارد چراکه ممکن است علیرغم سرمایه گذاری حاصلی به دست نیاورند.



این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: در ماده 43 برنامه ششم دولت مکلف است به منظور حمایت، توسعه و ارتقای جایگاه بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد ملی، شورای معادن در هر استان را با ترکیب، وظایف و اختیارات تشکیل دهد.



عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچین دولت در ماده مذکور موظف شد؛ بخشی از درآمدهای معدنی را به این حوزه بازگرداند.



استفاده از ظرفیت معدن در زمان محدودیت صادرات نفتی



اسدی با بیان اینکه با اکتشاف می توان تولید و ارزآوری را افزایش داد، تصریح کرد: در شرایط کنونی که صادرات نفت با اما و اگر همراه است استفاده از ظرفیت معدن راه گریز خوبی برای درآمدزایی است.



راه دراز کشور در استفاده از ظرفیت کامل معادن



وی با بیان اینکه اگرچه ممکن است تجهیزات معدنی تهیه شده با ارز ارزان قیمت زمان کوتاهی در انبارها خاک خورده باشد اما در حال حاضر از این ظرفیت استفاده می‌شود، گفت: اگرچه در شهر بابک معادن جدیدی در حال فعال شدن است اما هنوز راه درازی در پیش است.



مغفول ماندن دو سوم از ظرفیت تولید کنستانتره مس در شهر بابک



عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار کرد: در حال حاضر کنستانتره مس در منطقه بابک 150 هزار تن تولید می‌شود اما این مقدار باید به 600 هزار تن تبدیل شود؛ در واقع تنها یک سوم از این مقدار تولید می‌شود اگر این معادن پیش از این توسعه پیدا کرده بود در حال حاضر نرخ بیکاری در شهر بابک صفر می‌شد./



پایان پیام

  • کد خبر : 282881
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار