خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1398/09/09 - 11:24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : استان ها
کریمی مطرح کرد:

بلاتکلیفی چندین ساله 600 واحد موقوفی در بازار تاریخی اراک

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 600 واحد تجاری موقوفی در بازار اراک چندین است که بلاتکلیف هستند، گفت: حق قانونی سرقفلی مسئله است که در این میان مورد اختلاف بین کسبه و اوقاف است.

علی اکبر کریمی در گفت‌‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به طرح سئوال خود از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس قرار دارد، یکی از مشکلات و معضلات جدی مردم را درگیری با املاک و مستقلات موقوفی دانست و گفت: متأسفانه مدیریت نامناسب و ناکارآمد در اداره امور اوقاف باعث شده که این سنت حسنه که برکات بسیاری برای مردم در طی قرون گذشته داشته است به مسئله‌ای که موجب گلایه‌مندی  مردم است، تبدیل شود.



نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز مردم از املاک و مستقلاتی که موقوفه است، فرار می‎‌کنند؛ افزود: اگر سازوکار مشخصی در این زمینه تبیین و تکلیف املاک و مستقلات موقوفی فراهم شود، مردم از املاک وقفی این چنین گریزان نمی‌شوند.



کریمی با اشاره به اینکه یکی از سئوالاتش از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص تعیین تکلیف سرقفلی چندصد واحد تجاری در بازار تاریخی اراک بوده که این بازار به لحاظ معماری کاملا منحصر به فرد است، ادامه داد: حدود 600 واحد تجاری در این بازار شامل وقف هستند که این موضوع، به مسئله‌ای اختلافی بین کسبه و اوقاف برای تعلق حق قانونی سرقفلی تبدیل شده است.



این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه مدیریت اوقاف چندین سال است که این مسئله را در سطح ملی و استانی بلاتکلیف گذاشته، گفت: در واقع مسئله‎‌ای که مردم را رنج می‌دهد، همین بلاتکلیفی و عدم تعیین وضعیت املاک تجاری موقوفی است.











علی اکبر کریمی


 



املاک وقفی 70 روستا اراک را قفل  کرده است



وی سئوال بعدی خود از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را سئوال در خصوص املاک وقفی حاج آقا مصطفی اراکی دانست و گفت: در اواخر دوره قاجار بیش از 70 روستا در شهرستان‌های اراک، خنداب و شازند به نام ایشان وقف می‎شود که در مالکیت او نسبت به این روستاها حرف و حدیث وجود دارد؛ در حالیکه قاعده اصلی وقف، مالکیت بر موقوفه است.



کریمی اضافه کرد: متأسفانه هرگونه سرمایه‌‎گذاری و ساخت و ساز در این روستاها موجب ورود اوقاف و جلوگیری از اجرای پروژه‌ها شده و حتی این مسئله به ایجاد تعداد زیادی از پرونده‌ در محافل قضایی نیز دامن زده و از طرف دیگر نیز ارائه خدمات دستگاه‌های خدمات رسان به روستاییان هم قفل شده است.



عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با یادآوری اینکه پژوهش‌‎های تاریخی و حقوقی بسیاری دقیقی در معاونت حقوقی ریاست جمهوری در این باره صورت گرفته است، گفت: این مسئله زندگی ده‌ها هزاران نفر از مردم استان مرکزی را مختل کرده است که انتظار داریم، سازمان اوقاف و وزارت فرهنگ بدون تعصب و جانب‌داری در خصوص موضوع اوقاف حاجاقا مصطفی اراکی تصمیم‌‎گیری کند.



به گزارش خانه ملت، این دو سئوال نماینده اراک از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح و به اذعان سخنگوی کمیسیون یک ماه فرصت برای تصمیم‌گیری در خصوص این سئوال برای ارائه به صحن به نماینده سئوال‌کننده به منظور بررسی اقدامات و مستندات وزارت ارشاد اعطا شد./



پایان پیام

  • کد خبر : 291871
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار