خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/06/21 - 08:26
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
سرویس : فرهنگی
خانه ملت به مناسبت روز سینما گزارش می‌دهد؛

چتر حمایتی مجلس بر روی هنر هفتم/ جای خالی سینما در سبد خانوار ایرانیان

بیست و یکمین روز از سومین ماه دومین فصل سال؛ تاریخ ملی شدن سینما در ایران است، هنری که  توانست از هفت خوان عبور کند و مخاطبانی را از جنس خودش دست‌وپا کند؛ امروز پرده نقره ای و جادویی فرهنگ و هنر با تمام بی مهری‌هایی که شامل حالش شده، طرفدارانی دارد که تنهایش نگذاشته و در ردیف ابتدایی سانس‌های نخستین اکران بلیط رزرو می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، محبوبه اشرفی پیمان- بیست و یکمین روز از سومین ماه دومین فصل سال؛ تاریخ ملی شدن سینما در ایران است، هنری که توانست از هفت خوان عبور کند و مخاطبانی را از جنس خودش دست‌وپا کند. با اپیدمی کرونا ضربه‌های سنگینی به صنعت سینمایی کشورمان وارد شده اما هنوز هستند طرفدارانی که پرده نقره‌ای و جادویی فرهنگ و هنر را با تمام بی مهری‌هایی که شامل حالش شده تنها نگذاشته و در ردیف ابتدایی و سانس‌های نخستین اکران بلیط رزرو می‌کنند.



چگونگی شکل گیری سینما در کشور



در سال ۱۸۹۵ میلادی برادران «لومیر» در سالن طبقه بالای کافه‌ای در شهر پاریس و با فروختن بلیت، پنج فیلم کوتاه خود را پخش کردند تا اولین «سینمای امروزی» را راه‌اندازی کنند. این ماجرا شروعی برای اکران فیلم سینمایی در جهان بود؛ از آن زمان پنج سال بیشتر لازم نبود تا سال۱۹۰۰ میلادی یا ۱۲۷۹ شمسی، مظفرالدین شاه قاجار به فرنگ سفر کند و با دیدن «سینماتوگراف» شیفته آن شود. به قول خودش «بعدازظهر به اکسپوزیسیون و تالار جشن رفتیم که در آنجا سینماتوگراف که عکس مجسم و متحرک است، نشان می‌دهند»؛ مرور تاریخ نشان می‌دهد که ایران در تمام عرصه از فرهنگ و هنر گرفته تا علم و دانش در عرصه‌های جهانی پیشگام بوده است.



زمانی که سخن از سینما در میان است، طیف وسیعی از عوامل فیلم در مقابل مردمی قرار می‌گیرند که افکار و عقاید مختلفی در ذهن خود پرورش می‌دهند، از افکار و عقاید سیاسی گرفته تا اعتقاداتی که بر پایه ارزش‌هایی پایه گذاری شده‌اند، سینما تنها یک هنر نیست بلکه بخشی از جامعه است که به تصویر کشیده شده است. پرده جادویی سینمای می‌تواند در عرصه‌های بین المللی آینه تمام نمایی جامعه هر کشوری باشد؛ گاهی همین آینه متصور فرهنگی است که برخاسته از دل آن جامعه است. 



رابطه مستقیم بین افزایش قیمت بلیت سینما و ریزش مخاطب



غلامرضا منتظری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد ارتباط قیمت بلیت سینما و ریزش مخاطبان گفت: هنر هفتم تاثیرگذارترین و بی واسطه‌ترین مسیر ارتباطی بشر و جهان هنر است، با توجه به دیجیتالی شدن بسیاری از فرصت‌ها، امکان دسترسی به طیف وسیعی از فیلم‌ها به واسطه شبکه خانگی و تلویزیون وجود دارد اما نباید از سالن‌های سینمایی کشور غافل شویم بلکه باید زمینه حضور طیف گسترده مردم را در سینماها فراهم کنیم.



 نماینده گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی افزود: برای رونق گیشه‌ها و فروش بلیت باید تدابیری اتخاذ شود تا علاقمندان رغبت بیشتری برای حضور در سینماها را داشته باشند؛ افزایش و یا کاهش نرخ قیمت بلیت سینماها بی‌تردید در میزان جذب و ریزش مخاطبان تاثیر خواهد داشت، تعیین قیمت بلیت سینما باید منصفانه باشد به گونه‌ای که نه مخاطبان نه سینماداران متضرر نوسان قیمت بلیت سینما باشند.



بسیاری از شهرهای کشور از داشتن سالن سینمایی محروم هستند



 وی در ادامه یادآورشد: بسیاری از شهرهای کشور از داشتن سالن‌های سینمایی محروم هستند، بر همین اساس وزارت فرهنگ و ارشاد، سازمان سینمایی، حوزه هنری و حتی خیرین حوزه هنر به این مسئله ورود کنند و سالن‌های سینمایی در اندازه نیاز مخاطبان احداث کنیم تا ماهیت هنر هفتم و پرده سینما برای تمام شهرهای کشور مهیا باشد. ایجاد تنوع در بخش فیلم‌های مختلف برای سلایق گوناگون قطعا می‌تواند در جذب مخاطبان تاثیر گذار باشد.



صنعت فیلم سازی از آغاز تا پایان بسیار پرهزینه است، گاهی اوقات مرور ابتدا تا پایان ساخت فیلم هزینه هنگفتی را بر دوش عوامل فیلم می‌گذارد بر همین اساس دولت به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد  چتر حمایتی خود را بر سر اهالی سینما بیش از گذشته  باز کند



 عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان افزایش حمایت‌ از سینماها، تاکید کرد: صنعت فیلم سازی از آغاز تا پایان بسیار پرهزینه است، گاهی اوقات مرور ابتدا تا پایان ساخت فیلم هزینه هنگفتی را بر دوش عوامل فیلم می‌گذارد بر همین اساس دولت به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد  چتر حمایتی خود را بر سر اهالی سینما بیش از گذشته  باز کند.



 منتظری با اشاره به تعطیلی برخی از سینماها در دوران اپیدمی کرونا، تصریح کرد: با پاندمی جهانی کرونا مراکز فرهنگی و هنری بیش از سازمان و نهادهای دیگر آسیب دیدند به گونه‌ای که شاهد تعطیلی تعدادی از سالن‌ها و یا تغییر کاربری آنها بودیم، حمایت از تولید صرفا تولیدات اقتصادی نیست گاهی این تولیدات در حوزه فرهنگ و هنر خلاصه می‌شود که فیلم‌های سینمایی بخشی از آنها هستند.



هنر هفتم یک زبان بین المللی است



 نماینده مردم در مجلس یازدهم با تبریک روز سینما به هنرمندان این عرصه یادآور شد: هنر هفتم یک زبان بین المللی است، اگر بخواهیم پیام انقلاب، ارزش‌ها، اخلاق و حتی سخن مشاهیر مختلف را منتقل کنیم، سینما بهترین و بی واسطه ترین کانال است، روز ۲۱ شهریور ماه برگی از سالنامه ملی کشورمان به نام «روز ملی سینما» نامگذاری شده این فرصت را مغتنم شمرده و از همین مجاری این روز را به تمام فعالان این عرصه تبریک می‌گوییم.



جای خالی سینما به عنوان کالای فرهنگی در سبد خانوار ایرانیان به وضوح مشهود است



 عضو شورای فرهنگ عمومی کشور تاکید کرد: جای خالی سینما به عنوان کالای فرهنگی در سبد خانوار ایرانیان به وضوح دیده می‌شود، برخی از خانواده‌ها مشتریان ثابت سینما هستند، باید برای سرانه فرهنگی و هنری هر ایرانی چاره جویی لازم را داشته و تعریفی برای آن ارائه کنیم به فرض مثال از فیلم سینمایی گرفته تا تئاتر، موسیقی و…. همگی باید در سبد خانوار ایرانیان قرار بگیرد.



 عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم تاکید کرد: باید سرانه فرهنگی و هنری برای هر خانوار تعیین و تعریف شود تا خانواده‌های ایرانی رغبت بیشتری برای حضور در اماکن فرهنگی و هنری را داشته باشند، همچنین فرهنگ و هنر را از کودکی در وجود کودکان زنده کنیم در این بین باید در انتخاب فیلم‌های سینمایی به رده سنی توجه ویژه‌ای داشته باشیم.اگر فرهنگ و هنر در سبد خانوار ایرانی به صورت جدی قرار بگیرد، نسل به نسل منتقل خواهد شد و تبدیل به یک عادت جدا نشدنی از زندگی ایرانیان می‌شود.



احسان قاضی زاده هاشمی با اشاره به جزئیات حمایت‌های مجلس از هنر هفتم؛ یادآور شد: مجلس با اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه سال ۱۴۰۱ آمادگی حمایت خود را از تولیدات با کیفیت سازمان سینمایی و حوزه هنری اعلام کرد، که حدودا ۲۰۰ میلیارد تومان از اعتبار مبلغ اعلامی، به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۱۰۰ میلیارد تومان به حوزه هنری اختصاص داده شد تا شاهد ارتقاء سطح کمی و کیفی محصولات آنها باشیم.



وی ادامه داد: چتر حمایتی مجلس شورای شامل بخش‌های دیگر فرهنگ و هنر می‌شود که در قالب و چارچوب مشخصی تعیین شده است، البته این حمایت‌ها در کوتاه مدت نتایج خود را نشان نمی‌دهد اما امیدوارم با گذشت زمان و ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی در عرصه سینمایی شاهد آشتی مردم با سینماها باشیم.



در پایان باید بگوییم؛ صنعت سینما فراتر از ابزاری جهت سرگرمی فرصتی است برای دیپلماسی فرهنگی و معرفی فرهنگ و بیان باورها و عقاید ملی که می‌تواند در سطح بین المللی بازتاب دهنده آرمان‌ها و ارزش‌ها باشد و از این جهت نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. لازم است فراتر از بزرگداشت آن در روز سینما، نگاه استراتژیک و برنامه ساز به این حوزه داشته باشیم./



پایان پیام

  • کد خبر : 348923
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار