خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/11/08 - 09:19
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
سرویس : فرهنگی
بازهم بودجه باز هم مظلومیت فرهنگ و هنر:

پیشنهاد تشکیل قرارگاه فرهنگی برای توزیع عادلانه بودجه عرصه فرهنگ و هنر

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کاهش اعتبارات بودجه فرهنگ و هنر، گفت: فرهنگ و هنر یک عنصر مظلوم در دولت‌های مختلف بوده است که بیشتر حالت زینت المجالس را داشته است.

غلامرضا منتظری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ ملت، در مورد مظلومیت فرهنگ و هنر در بودجه هر ساله گفت: باید باور کنیم که فرهنگ نقش تعیین کننده‌ای در سرنوشت یک کشور دارد، به گونه‌ای که ریشه هر تحولی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و… مباحث فرهنگی است، باید بپذیریم رابطه معناداری بین نوع نگاه به یک حوزه و تحول در جامعه وجود دارد؛ نگاه‌ها موجب تحولات بین حوزه‌ای می‌شوند.



نماینده گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی با بیان دغدغه معیشتی مردم، افزود: مسائل و مشکلات معیشتی مردم منجر به توجه ویژه به فصل اقتصادی کشور می‌شود؛ مسائل و مشکلات اقتصادی باعث می‌شود آسیب‌های اجتماعی شدت بگیرد بر همین اساس حل ریشه‌ای موضوعات اقتصادی سبب حل مسائل سایر حوزه‌ها خواهد شد.



 سهم فرهنگ و هنر را در برنامه هفتم توسعه به ۶درصد برسانیم



عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس با انتقاد از عدم پیگیری مسائل فرهنگی توسط متولیان فرهنگی، یادآور شد: مسائل فرهنگی باید مورد پیگیری قرار بگیرد، سهم بودجه فرهنگ و هنر در بودجه سال ۱۴۰۱ کمتر از ۲ درصد بود، با تکرار کمبودها امسال مقداری اعتبارات افزایش داشت اما قانع کننده نبوده است، لذا برای اینکه این بی توجهی‌ها ادامه‌دار نباشد نیازمند تلاش بیشتر هستیم، باید توجه کنیم در برنامه هفتم توسعه سهم فرهنگ و هنر را به ۶ درصد برسانیم.



 توجه نمایندگان به بودجه فرهنگ و هنر بیشتر از هر زمان دیگر باشد



منتظری با اشاره به نقش مجلس در تعیین اعتبارات بودجه سال آینده، گفت: نمایندگان مجلس یازدهم به ویژه اعضای کمیسیون فرهنگی باید تلاش بیشتری به این بخش داشته باشند، کمیسیون فرهنگی در هفته گذشته جلسات متعددی با رییس برنامه و بودجه، دیوان محاسبات، مدیران فرهنگی و وزاری دستگاه‌های مختلف برگزار کرد طی این نشست‌های مشترک دو موضوع «اقتصاد و فرهنگ» درخواست اکثر حاضران بود.



وی در ادامه تاکید کرد: در مبحث اقتصاد و فرهنگ، همیشه اقتصاد در صدر امور قرار داشته است و فرهنگ مورد غفلت بوده است، بر کمیسیون فرهنگی واجب است تا غبار غفلت را از سیمای فرهنگ پاک کند تا بتوانیم چهره‌هایی از آن را رویت کنیم، مقرر شد برای هفته‌های آینده اعضای کمیسیون فرهنگی جلسه مشترکی را با رئیس جمهور و دستگاه‌های فرهنگی برگزار کنند.



برای توزیع عادلانه بودجه فرهنگی در کل کشور نیازمند شکل گیری قرارگاه فرهنگی هستیم



منتظری در مورد سهم بودجه فرهنگی کشور در سایر استان‌ها، یادآور شد: عدالت فرهنگی باید در تمام استان‌ها به یک میزان نشان داده شود، حضرت علی(ع) می‌فرماید؛ اگر عدالت به درستی اجرا شود همه اراضی تشنه، سیراب خواهند شد. اگر بودجه فرهنگی به درستی و عادلانه توزیع شود مناطق محروم از اعتبارات اختصاص داده شده سهمی خواهند داشت، برای توزیع عادلانه اعتبارات اختصاص داده شده به بودجه فرهنگی استان‌ها، نیازمند شکل گیری قرارگاه فرهنگی در کل کشور هستیم، این قرارگاه می‌تواند مسائل فرهنگی را رصد کرده و اعتبارات اختصاص داده شده را به صورت جزئی بررسی کند.



شورای انقلاب فرهنگی تبدیل به قرارگاه فرهنگی شود



عضو کمیسیون فرهنگی با انتقاد از نبود رصد دقیق فرهنگی در کل کشور، اظهار کرد: در تمام استان‌های کشور رصد دقیق فرهنگی نداریم. به فرض مثال؛ زمانیکه بودجه‌ای به وزارتخانه های میراث فرهنگی و گردشگری و یا ورزش و جوانان اختصاص داده می‌شود، باید با جزئیات، مورد بررسی قرار بگیرد اگرچه در کمیسیون فرهنگی این رصد به ویژه در فصل بودجه بندی انجام می‌پذیرد و با تمام این تفاسیر انتظار داریم شورای انقلاب فرهنگی تبدیل به قرارگاه فرهنگی شود تا اعتبارات فرهنگی هر چند اندک هم باشد اما به صورت عادلانه توزیع شود.



 ایران تنها تهران نیست



وی در ادامه یادآور شد: ایران کل استان‌های کشور را شامل می‌شود و نباید تنها در پایتخت خلاصه شود، تهران به عنوان پایتخت ایران اهمیت ویژه‌ای دارد اما نباید سایر استان‌های دیگر از کردستان گرفته تا ایلام و خراسان فدای اعتبارات فرهنگی تهران شوند. عدالت حکم می‌کند بودجه تهران ویژه باشد اما باید در نظر بگیریم سایر استان‌های کشور هم به لحاظ فرهنگی دیده شوند.



شفافیت در امور مالی منجر به ایجاد اعتماد می‌شود که این مهم نیازمند این مسئله است که هزینه‌های انجام شده را به دستگاه‌های نظارتی شفاف توضیح دهند، دستگاه‌های نظارتی باید این مهم را در نظر بگیرند در این بین کمیسیون فرهنگی باید این شفافیت را پیگیری کند



عضو کمیسیون فرهنگی کشور در مورد پیگیری شفافیت‌های مالی در هزینه کرد بودجه فرهنگی کشور؛ گفت: شفافیت در امور مالی منجر به ایجاد اعتماد می‌شود که این مهم نیازمند این مسئله است که هزینه‌های انجام شده را به دستگاه‌های نظارتی شفاف توضیح دهند، دستگاه‌های نظارتی باید این مهم را در نظر بگیرند در این بین کمیسیون فرهنگی باید این شفافیت را پیگیری کند.



با مردم شفاف سخن بگویید



عضو شورای فرهنگ عمومی کشور تاکید کرد: مردم پیگیر هزینه‌های اجرایی جشنواره‌ها، همایش‌ها و سایر نهادهای فرهنگی هستند، هر میزان صادقانه با مردم سخن بگوییم بیشتر در جریان امور قرار می‌گیرند، یکی از مصادیق جهاد تبیین شفاف سخن گفتن با مردم است. اجازه ندهیم شبهات، اشکالات و برچسب‌ها در ماهیت برنامه‌های فرهنگی تاثیرگذار باشد. گاهی اثر گذاری جشنواره‌ها نگاه‌ها را نسبت به کشور تغییر می‌دهد.



عنصر فرهنگی را محدود به کالای فرهنگی نکنید



منتظری با انتقاد از اینکه فرهنگ و هنر را تنها محدود به کالاهای فرهنگی نکنیم، گفت: موضوعات فرهنگی را نباید محدود به کالاهای فرهنگی در کشور کنیم، باید تفاوتی بین کالا و برنامه‌های فرهنگی قائل شویم تا بتوانیم از تمام ظرفیت نیرومند فرهنگ برای رشد و شکوفایی جامعه بهره ببریم، برای اینکه دچار تناقض نشده و از مسیر اصلی خارج نشویم باید راهبردهای قوی فرهنگی داشته باشیم.



نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: فرهنگ یک مزیت نسبی در کشور ما محسوب می‌شود، هر کشوری در کل دنیا با توجه به ظرفیتی که در جهان دارد مورد توجه قرار می‌گیرد، ایران اسلامی مهد فرهنگ و تمدن محسوب می‌شود، در حال حاضر بسیاری از کشورها تلاش می‌کنند یک پیشینه فرهنگی و تمدنی برای خود فراهم کنند در صورتی که ایران دارای قدمت و تاریخ غنی است، اگر قرار باشد در سطح جهان از اقتدار و قدرت بیشتری برخوردار باشیم باید مزیت فرهنگی در کنار مسائل اقتصادی را بیش از هر زمان مورد توجه قرار دهیم.



هنر و رسانه جزو ابزارهای قدرت هر کشوری محسوب می‌شوند 



منتظری با بیان اینکه زبان فرهنگ و هنر یکی از ابزار قدرت کشورها محسوب می‌شود ، گفت: اگر بتوانیم از تمام آثار فرهنگی از سینما گرفته تا تئاتر و حتی نقاشی و موسیقی را قدردان باشیم بی تردید در صدر قرار می‌گیریم، امروز باید بتوانیم دستاوردهای انقلاب را به زبان هنر به جهانیان معرفی کنیم، اگر کشوری قدرتمند باشد باید ابزار هنری و رسانه‌ای قدرتمندی داشته باشد.



هنر قدرتی جهانی مورد غفلت مسئولان است



عضو کمیسیون فرهنگی زبان فیلم را قدرتی جهانی دانست و گفت: زمانی که سریال‌های «الف ویژه‌ای» همچون مجموعه تلویزیونی یوسف پیامبر و یا امام علی(ع) ساخته و پخش شد شاهد بودیم که بسیاری از کشورها مسلمان اقدام به پخش این سریال‌ها در کشور خود کردند، این مسئله قدرت فرهنگ و هنر را در کشور ما به رخ جهانیان می‌کشد، در حال حاضر ساخت سریالی همچون سلمان فارسی در دست تولید است که بی تردید جزو مجموعه‌های تلویزیونی فاخر خواهد بود که در سطح بین المللی به شهرت می‌رسد، فرهنگ و هنر یک عنصر مظلوم در دولت‌های مختلف بوده است که بیشتر حالت زینت المجالس داشته است.



بیشتر بخوانید: 





منتظری در پایان خاطر نشان کرد: مسئولان از حوزه اقتصاد فرهنگی غفلت کرده‌اند، این مسئله در عمل نیازمند توجه خاص است باید باور کنیم فرهنگ یکی از مزیت‌های اصلی کشور ما محسوب می‌شود، بسیاری از کشورها به لحاظ انرژی غنی هستند و صنایع کشاورزی متعددی دارند اما در نظر داشته باشیم در حوزه فرهنگ ما گوی سبقت را از بسیاری کشورها ربوده ایم از ظرفیت مفاخر و مشاهیر کشور گرفته تا فرصت‌های گردشگری اما نتوانستم بهره لازم را از آنها ببریم./



پایان پیام



 



 

  • کد خبر : 356168
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم