خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/02/22 - 13:57
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : فرهنگی
ایزدخواه در بازدید از غرفه مرکز نوآوری قوه مقننه در نمایشگاه اینوتکس:

مرکز نوآوری مجلس پل ارتباطی میان نخبگان و نمایندگان باشد/ این اقدام به اصلاح ساختارها و فرآیندهای تقنین و نظارت در مجلس کمک می کند

نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم در بازدید از غرفه مرکز نوآوری قوه مقننه در نمایشگاه اینوتکس، گفت:  مرکز نوآوری باید با سایر ارکان مجلس ارتباط بگیرد و در درون کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها و کنار دفاتر نمایندگان حضور داشته باشد و پل ارتباطی میان نخبگان در حوزه حوزه‌های مختلف با نمایندگان و مجلس باشد و اگر این اتفاق بیفتد در اسرع وقت می‌توان به اصلاح ساختارها و فرایندهای تقنین و نظارت در مجلس بپردازیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت؛ روح الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن و نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم  امروز (جمعه، ۲۲ اردیبهشت ماه ) با حضور در نمایشگاه اینوتکس از غرفه مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه بازدید کرد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.



ایزدخواه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، گفت: راه‌اندازی خانه خلاق در مجلس یازدهم اتفاق و اقدام خوبی است که جای آن در مجلس خالی بود.



وی افزود: به صورت جدی نیاز داریم پیش از اینکه قوانین در صحن و کمیسیون ها بررسی شود رویکرد طرح‌ها و لوایح حلاجی شود همچنین درمورد مکانیزم قانون‌گذاری در مجلس نیاز به پالایش، نوآوری و خانه‌تکانی اساسی داریم زیرا با صرف هزینه و وقت زیاد قانون‌گذاری می‌کنیم اما لزوماً این مسیر، مسیر هوشمندی نیست.



نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم ادامه داد: متاسفانه در برخی موارد قانون‌گذاری انجام می شود در حالی که نیاز بود تنقیح قوانین انجام شود و در برخی موارد هم اصلا موضوع از جنس قانون نیست بلکه از جنس نظارت است همچنین درجایی دیگر به تصویب قوانین متعدد و موازی ورود می‌کنیم و در حالی‌ که در مواردی که خلأ قانونی داریم هیچ‌ وقت ورود نمی‌کنیم.



ایزدخواه یادآور شد: اگر چه اندیشکده ها و محققان باید در حوزه حکمرانی در کنار مجلس و نمایندگان باشند اما متاسفانه این موضوع مغفول مانده و  کم‌رنگ است در این رابطه ضروری است رویکرد مرکز پژوهش‌های مجلس به سمت جمع‌آوری و پالایش پژوهش‌ها سوق پیدا کند و به عنوان پل ارتباطی میان نخبگان با مجلس، محل و پاتوقی برای رفت‌وآمد نخبگان صاحبان ایده در حوزه حکمرانی باشد.



عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با یادآوری اینکه پژوهش صرفا آن‌ چیزی نیست که بر روی کاغذ می‌آید، گفت: پژوهش در حکمرانی فرآیندی اجتماعی است و اندیشکده ها، نخبگان  و صاحبان فکر باید در کنار مجلس زیست مشترک داشته باشند.



وی افزود: امیدواریم مرکز نوآوری بتواند این مسیر را آغاز کند و اصلاحاتی در فرآیندهای قانون‌گذاری انجام شود و در ساختارهای پیرامونی و درون مجلس و مشاوران و کمیسیون‌ها و نمایندگان سازوکارهایی را ایجاد کند که دانش ضمنی و قانون‌گذاری در مجلس شکل بگیرد و بالنده شود؛ دانش ضمنی قانون‌گذاری از مجالس منتقل نمی‌شود و زمانی کا وارد قانون‌گذاری می‌شویم آسیب‌شناسی دقیقی از فرایند تقنین نداریم.



نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد:  در این‌ رابطه مرکز نوآوری کار سنگینی بر دوش دارد و حتماً باید با سایر ارکان مجلس ارتباط بگیرد و در درون کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها و کنار دفاتر نمایندگان حضور داشته باشد و ابتدایی‌ترین و بااهمیت‌ترین وظیفه آن پل زدن میان نخبگان در حوزه حوزه‌های مختلف با نمایندگان و مجلس است: اگر این اتفاق بیفتد در اسرع وقت می‌توان به اصلاح ساختارها و فرایندهای تقنین و نظارت در مجلس بپردازیم در این رابطه امیدواریم مرکز نوآوری با قدرت، سرعت و هماهنگی با ارکان مختلف مجلس بتواند مسیر خوبی را که شروع کرده تداوم دهد./



پایان پیام



 



 

  • کد خبر : 361570
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم