خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/02/21 - 16:16
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
سرویس : فرهنگی
حمیدیا در حاشیه نمایشگاه اینوتکس:

شعار سال، حلال بسیاری از مشکلات کلان کشور است/ گسترش مفهوم فناوری در بخش نوآوری در دستور کار خانه خلاق قوه مقننه

رئیس خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه گفت: رهبر معظم انقلاب با ملاحظات و دقت نظری که داشتند شعار سال را به عنوان راه حل کلان کشور مطرح کردند و به طور قطع مسئله ای که تشخیص داده شده و راه حلی که ارائه شده به نوعی می تواند حلال بسیاری از مسائل و مشکلات کشور باشد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ بابک حمیدیا رئیس خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در حاشیه  نمایشگاه اینوتکس 2022 پارک فناوری پردیس در گفت و گو با خبرنگار پاویون خانه خلاق و مرکز نوآوری این نمایشگاه در مورد فعالیت های این مرکز در حوزه فناوری، گفت: کارهای اصلی خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه ابتدا در حوزه مفهوم سازی و گسترش مفهوم فناوری در بخش نوآوری به خصوص بخش عمومی است.



رئیس خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه گفت: از ابزارهای نوآوری برای ارتقاء سطح حکمرانی و بهبود اداره جامعه استفاده میکنیم که به صورت خاص در قوه مقننه این نوآوری در بخش عمومی و در حوزه قانون‌گذاری، نظارت بر قانون و حل مسائل اجتماعی محقق میشود.



وی افزود: این مرکز از مسیرهای قانونگذاری و طی کردن مسیرهای دیگری که می‌تواند جایگزین قانونگذاری شود استفاده کرده تا از راه‌حل‌های فناور را برای سیاست های کلان استفاده کند، همچنین تاکید و تمرکز ما امروز بر تحقق این مفهوم است.



حمیدیا ادامه داد: به غیر از مفهوم سازی به دنبال آن هستیم که این ابزارها را در مجلس شورای اسلامی وارد کرده و از آنها بهره ببریم تا به نوعی جایگاه تصمیم سازی و تصمیم گیری در مجلس ارتقا پیدا کند.



رئیس خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه یادآور شد: در همین حوزه اقدامات متنوعی انجام میشود و رویدادهای همرسان ریورس پیچ که از طرف مجلس برای حوزه نوآوران اتفاق می‌افتد را  اعلام و مسائل کلان جامعه را با بهره‌گیری از این پتانسیل داخلی عیب یابی و رفع میکنیم.



وی افزود: موفق شدن در این مسیر، ملتزم راهکارها و راه حل هایی است که از طرف نخبگان و شرکتهای دانش بنیان دریافت شود.



حمیدیا با بیان اینکه استفاده از ابزار های نوآوری را در اولیت کاری قرار دادیم، ابراز کرداین مرکز از نوآوری باز برای حکمرانی باز بهره خواهد برد تا بتوانیم با مشارکت نخبگانی و عمومی قانون ها ایجاد کنیم.



رئیس خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه تصریح کرد: با استفاده از هوش مصنوعی، تنقیح قوانین را خواهیم داشت، همچنین با استفاده از برخی از ابزارهای پلتفرمی ارتباط بیشتر بین ذینفعان این قانون خواهیم داشت.



وی افزود: تلاش کردیم این تعاملات اتفاق بیافتد و امروز نیز به صورت خاص در یازدهمین نمایشگاه اینوتکس در سال 2022، خانه خلاق در حوزه ارتباط بین نمایندگان مجلس با شرکت های دانش بنیان، شرکت های خلاق و نوآوران عرصه عمومی اقداماتی بسیاری را برای برقراری ارتباط و مفاهمه دو طرف ایجاد کرده و در مسیر ایجاد است.



حمیدیا ادامه داد: راه حل ها و راهکارهایی که دانشکده های دانش بنیان برای حل مسائل کلان کشور دارند طی این نمایشگاه احصا و توسط نخبگان ارائه می‌شود.



رئیس خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه اضافه کرد: از سوی دیگر نخبگان با شنیدن دغدغه ها و مسائل کلانی که مجلس با آن روبرو است از این موارد مطلع و در پی رفع آن بر خواهند آمد و با این ارتباط دو طرفه سعی در رفع مشکلات حوزه فناورانه داریم.



وی در مورد تاثیر منویات رهبر معظم انقلاب و نامگذاری شعار امسال در بهبود فعالیت‌های این مرکز، گفت: قاعدتاً زمانی که رهبر معظم انقلاب مسیری را ترسیم می‌کنند و بخشی از شعار سال را به حوزه دانش بنیان اختصاص میدهند ما مسیر راه برای تمام ما مشخص میشود.



حمیدیا تصریح کرد: مفهوم دانش بنیان هایی که با رویکرد فناور فعال هستند سخت است زیرا شرکت‌های دانش بنیانی که با رویکرد فناوری نرم فعالیت کرده و تحت عنوان شرکت های خلاق و موارد این چنینی شناخته می‌شوند بسیار اثرگذار هستند.



رئیس خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه افزود: امروز راهبرد اصلی و کلان مشخص شده و به همین دلیل قطعاً رهبری با ملاحظات و دقت نظری که داشتند این مسئله را به عنوان راه حل کلان کشور مطرح کردند و قطعاً مسئله ای که تشخیص داده شده و راه حلی که ارائه شده به نوعی می تواند حل کننده بسیاری از مسائل و مشکلات کشور باشد.



وی تاکید کرد: اگر امسال بتوانیم از این زمینه ایجاد شده و شرایط فرهنگی و آمادگی ذهنی که در سطح کشور به وجود آمده استفاده کنیم، امید داریم که اتفاقات بزرگی در حوزه فناوری کشور رقم خواهد خورد.



بورسی شدن شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه اینوتکس



پاویون قوه مقننه در دومین روز نمایشگاه اینوتکس میزبان میثم فدایی مدیرعامل شرکت فرابورس ایران و سعید باجلان استاد دانشگاه و عضو هیات مدیره دیجی‌کالا با موضوع بررسی بورسی شدن شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق برپا خواهد بود.



در ادامه این روز پنل اقتصاد صنایع خلاق با حضور کمیل قیدرلو و حامد تاملی  و رویداد همرسان ارائه شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه مالی و تجاری مقابل اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برگزار میشود‌.



از دیگر برنامه های مهم خانه خلاق و نوآوری قوه مققنه در روز دوم اینوتکس، رویداد جمع نویسی گایدلاین قانون گذاری حوزه متاورس با حضور عباس آشتیانی، ابوالقاسم رجبی، امید علوی، نوید ممدی، مسعود نیلی، ضیا صدر، عباس یزدانی محسن رضایی صدرآبادی خواهد بود.



الزامات رونق اقتصاد صنایع خلاق فرهنگی



پنل اقتصاد خلاق با حضور کمیل قیدرلو معاون مطالعات پژوهش های فرهنگی و اجتماعی مرکز پژوهش های مجلس و  حامد تاملی مدیرخانه خلاق دانا دل در محل غرفه خانه خلاقه قوه مقننه در  نمایشگاه اینوتکس برگزار شد.



در نشست پنل اقتصاد خلاق از سلسله رویدادهای پاویون خانه خلاق و نوآوری قوه مقننه، موضوعات در سه محور لزوم تدوین استراتژی هماهنگ کننده در حوزه اقتصاد فرهنگ خلاق به معنای تدوین استراتژی توسعه صنایع خلاق و همچنین لزوم بازنگری در جایگاه و نقش دولت در  حوزه اقتصاد صنایع خلاق طرح شد. محور سوم صحبت ها هم به ضرورت تولید دانش اقتصاد فرهنگ خلاق اختصاص پیدا کرد.



قیدرلو در این نشست سه طرح سه سوال و چالش اصلی در حوزه صنایع خلاق پرداخت و گفت: وقتی در مورد صنایع خلاق فرهنگی صحبت می کنیم در ابتدا باید مشخص کنیم که این امر مسله کشور ما هست یا تنها یک ایده کپی شده از جوامع دیگر است.



وی افزود: مرکز پژوهش ها در این زمینه در حال تامل است که ایده چه ارتباط و پیوندی با بافت فرهنگی،اجتماعی و حکمرانی کشور دارد.



این استاد دانشگاه تصریح کرد: نکته دوم در مورد صنایع خلق منطق اقتصادی این ایده استآیا تقاضایی برای آن وجود دارد که ما مبتنی بر این تقاضا طراحی انجام دهیم یا خیر. تقاضای این صنایع در نهادهای دولتی است یا بازار عرفی این سوال مهمی است که باید پاسخ داده شود.



 معاون مطالعات پژوهش های فرهنگی و اجتماعی مرکز پژوهش های مجلس در توضیح اهمیت مشخص کردن بازار برای رونق صنایع خلاق فرهنگی بیان داشت: تولیدات فرهنگی عمدتا تولیدات گران‌قیمتی هستند با توجه به‌ اوضاع اقتصادی کشور برنامه ما در این زمینه چیست آیا به فکر تسخیر بازارهای جهانی همانند برخی دیگر از کشور ها هستیم.



وی افزود: نکته سوم اینکه طرفیت رشد این حوزه در نطام حکمرانی ما وجود دارد یا خیر. مداخلات دولتی فساد نشه و شکست دولت را فراهم نکنیم. به جای اینکه مردم استفاده کنند نزدیکان استفاده میکنن. این امر معاون مرکز پژوهش های مجلس با تاکید بر این نکته که در زمینه مداخله دولت باید احتیاط لازم را انجام دهیم ادامه داد: لگر این توجهات نشود منجر به فساد و آسیب می شود.



در این نشست دیگر مهمانان حاضر بر ضرورت تدوین استراتژی مشخص توسعه صنایع خلاق فرهنگی تاکید کردند و لزوم برند سازی در این حوزه، نقش تحریم ها در آسیب دیدن صنایع خلاق، تاکید بر فعال تر شدن شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان قرارگاه فرهنگی کشور و مشخص شدن نقش حاکمیت در این حوزه مورد توجه و تاکید قرار گرفت.



به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ پاویون قوه مقننه در نمایشگاه اینوتکس2022 از ۲۰ لغایت ۲۳ اردیبهشت‌ماه در پارک فناوری پردیس، سالن 4، از ساعت 10 تا 18 پذیرای علاقه مندان است./



پایان پیام

  • کد خبر : 341733
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار